Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupina lu' Geocrin

Mesajde Geocrin » 08 Apr 2013, 21:11

...I-ai uitat pe cei din Curciu :D cu ei sa face peste 1000 cred. Mai stiu citiva mai la inceput si ei cu cca 50 de stupi...
Am luat si eu in calcul nr mare de stupi dar pastoralul celorlati imi ofera cit de cit o mica fereastra, desi anul trecut au venit toti exact cind a inflorit salcimul aici asa ca n-am extras nici un borcan de miere!!!!
E mai greu cu gasitul la alta vatra.... am o varianta pe viitor spre Mosna si una chiar in Prostea dar mia cerut bani pentru a pune
albinele acolo!!!!! si mai e ceva paza lor !!!!
Apropo eu stiam ca parintele Sarasan nu mai are asa multi pina in 10 stupii
Mersi de cuvintele frumoase
Salutare ;)
Vincit omnia veritas-Adevarul invinge totul
Geocrin

Mesajde B-father » 08 Apr 2013, 23:36

fac pastoral la salcam 1 si 2 la floarea soarelui, dar salcamul 3 il prind toti acasa
plus nu uita ca dezvoltarea de primavara si pregatirea de iarna e capitala . La astea toti au stat pana anul asta pe vatram, (mai putin Minu cred).
Plus ca la voi nu prea este teren nelucrat si pasunile sunt pline de oi.
Daca nu vei face pastoral si tu nu faci mare afacere cu stupi in Darlos.
In Mosna sunt alti stupari , in Prostea am auzit de cineva dar nu sunt la curent.
In locul tau as merge cu ei spre Idiciu, spre Daia .
B-father

Mesajde Geocrin » 13 Apr 2013, 11:21

Au reusit printre nori si mici picaturi de ploaie,intr-o fereastra cu soare sa iasa si la o "plimbare"!!!!
Ieri a fost prima dimineata senina din aceasta primavara in Medias,nici un NOR!!!..mai tirziu au aparut bineinteles?!
Acum sa mai scuturat un nor ,dupa ce a plouat toata noaptea!!
Urita primavara
Salutare ;)
Geocrin

Mesajde Geocrin » 14 Apr 2013, 18:52

Acesta sunt eu!!! o poza facuta de nepoata mea cea curajoasa!!!
Salutare ;)
Fişiere ataşate
DSCN9989 (Small).JPG
Geocrin

Mesajde Geocrin » 14 Apr 2013, 18:54

Aici sunt la un coleg care a avut stupii linga o stupina unui sas plecat in Germania.Interesanta stupina!!
Salutare ;)
Fişiere ataşate
DSC06892 (Small).JPG
Geocrin

Mesajde Geocrin » 14 Apr 2013, 19:10

Azi ,timpul mi-a dat voie sa fac un verificare stupilor, desi este duminica!!! dar cu vremea nu te pui...ieri a plouat.... s-a observat diferentele de temperatura in aceste zile care au condus la rame cu puiet capacit cu celule goale intre ele,la numarul mic de albine in stup,si totusi o concluzie care ne da sperante bune :regina a profitat din plin de aceste zile cu temperaturi mai ridicate si a pontat cit mai mult posibil!!! e imbucurator faptul ca vremea va ramine in temperaturi mai ridicate si ca pomi vor inflori si pe strada mea!!!
Salutare ;)

PS Culmea .. A inceput o aversa de ...ploaie bineinteles, in timp ce scriu :oops:
Geocrin

Mesajde Geocrin » 06 Mai 2013, 20:14

RAPITA 2013 episodul 1
Decizia!
PS trebuia scris la momemtul lui !!!!
In zona mediasului un agricultor instarit a semanat rapita..in birou discutiile erau tot mai aprinse :hai sa mergem ,cu ce mergem ,e bine oare? si tot asa pina cind am mai gasit un apicultor din firma si si pregatirlie au inceput ...am gasit o locatie la cineva in curte si a inceput primul pastoral la ora 22........pe 26 aprilie
Fişiere ataşate
DSC00032 (Small).JPG
cam rara in acest lan...
DSC00038 (Small).JPG
o poza din masina la rapita
Geocrin

Mesajde Geocrin » 06 Mai 2013, 20:27

RAPITA 2013 episodul 2
Transportul si asezarea stupilor
Asteptam masina sa vina dupa stupi mai ceva ca trenul in gara!!! in final ajunge pe la 10 seara si incepe aventura!!!..incarcare, asigurare stupi si tot tacamul..operatiunea in forta pentru primul pastoral la rapita!!!
Ajungem pe la 12 si ceva la om in gradina si cu lanternele si ajutorul luni de cer i-am asezat pe noua lor pozitie....
Totul s-a terminat la ora 2 noaptea!!
Fişiere ataşate
DSC00007 (Small).JPG
echipa de descarcare +fotograful!!!
DSC00006 (Small).JPG
echipa de incarcare
DSC00004 (Small).JPG
masina incarcata
Geocrin

Mesajde Geocrin » 06 Mai 2013, 20:41

RAPITA 2013 episodul 3
A doua zi...am inceput sa pun rame la cladit la stupi si am asteptat sa vad cum reactioneaza albina ..eram curios sa vad ce fac cind gasesc rapita ....am citit pe forum ca devin agresive,chiar foarte agresive ...aici nu a fost cazul chiar mai linistite ca acasa la ele, probabil culesul ... in jurul nostru mai sunt citiva apicultori cu pavilioane ..bineinteles ca am fost pe la ei sa vedem ce si cum, sa obtinem informatii despre albine ...este un tinar de cca 20 de ani cu vreo 30 de stupi care este la inceput de apicultura alaturi de un apicultor cu experienta ..bravo lui!!! e din zona Varsagului.
Experienta asta m-a adus mai aproape de albina si am observat ca are ceva ...are initiativa!!! si raspunde provocarilor la care este supusa intr-un mod foarte elegant ...lupta pentru dezvoltarea si bunastarea familie ei!!!

Episodul 4 UN PASTORAL LA SALCIM???
Discutia ramine deschisa ...mai ales ca unul dintre noi pleaca in seara asta in sud la salcim....e mai cu experienta si are si transportul asigurat
...miere in butoaie ii doresc!!!
Salutare ;)
Fişiere ataşate
DSCN0016 (Small).JPG
a doua zi ..la lumina soarelui...
Geocrin

Mesajde Geocrin » 10 Mai 2013, 22:17

Am venit acasa cu stupii de la rapita....salcimul este in floare si multa caldura!!!!

Cel mai important eveniment este prima extractie de miere din stupii mei..citiva mai harnici au fost darnici cu mine si am luat citeva rame cu miere de rapita...fuga cu ele la centrifuga .invirtit la manivela...tras in borcane si pusa la pastrare .....pina cind sotia zice: trebuie un borcan la sora,mama, cealalata sora ,finu,sefu de birou :evil: .....concluzie: i-am facut poza la un borcan ca sa nu uit prima extractie :lol:
Salutare ;)
Am venit acasa cu stupii de la rapita....salcimul este in floare si multa caldura!!!!

PS:Pastoral la salcim ramine pe alt an ...a inflorit in zona vazind cu ochii...s-au inmultit si pavilioanele !!!
Fişiere ataşate
DSCN8799 (Small).JPG
Geocrin

Mesajde Geocrin » 30 Iun 2013, 20:44

Al doilea roi....pe primul am uitat sa-l pozez ..... :lol: datorita ""experientei"" de la primul roi pe care l-am prins in data de 15 iunie cind am taiat craca pe care s-au asezat si -lam pus in lada :lol: ... la acesta eram pregatit sa folosesc flexul :lol: m-a chinuit vreo 3 ore pina la prins si uite asa am ajuns la nr 16....
Salutare ;)
Fişiere ataşate
DSCN9175 (Small).JPG
DSCN9174 (Small).JPG
s-a asezat strategic!!
Geocrin

Mesajde Florin Dobre » 24 Sep 2013, 21:52

La multi ani sanatosi si fericiti!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde lucky5strike » 14 Ian 2016, 00:20

Geocrin scrie:Acesta sunt eu!!! o poza facuta de nepoata mea cea curajoasa!!!
Salutare ;)

Buna treaba!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Anterior

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?