Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Val de frig (Martie 2013)

Mesajde Trantorul@ » 11 Apr 2013, 12:19

Cica o aparut soarele si pe strada mea dupa 1 luna , ii gata ma duc repede sa pun colectoarele ca o sa blocheze cuiburile cu polen :lol: :lol: :lol:
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde 7Rame » 11 Apr 2013, 17:21

Trantorul@ scrie:Cica o aparut soarele si pe strada mea dupa 1 luna , ii gata ma duc repede sa pun colectoarele ca o sa blocheze cuiburile cu polen :lol: :lol: :lol:

Parerea mea este sa nu va grabiti asa la colectoare. lasati-le si pe ele sa respire, sa simta proteina cateva zile. Sa explodeze in alb, apoi...o rama de rezerva...si abia dupa niste colectoare.
Baga o rama capcana, mai alba lateral, sa vedeti ce polen se aduna acolo! O scoti, o inlocuiesti..samd. tii acolo pt lateralul cuibului toamna, ca nu se stie. Pt familiile mai slabe, care nu au instinct ascutit la polen.
Nu e bine de privat albina la proteina, unii or sa fie uimiti cat polen consuma o familie puternica,
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde Trantorul@ » 11 Apr 2013, 21:05

7Rame scrie:
Trantorul@ scrie:Cica o aparut soarele si pe strada mea dupa 1 luna , ii gata ma duc repede sa pun colectoarele ca o sa blocheze cuiburile cu polen :lol: :lol: :lol:

Parerea mea este sa nu va grabiti asa la colectoare. lasati-le si pe ele sa respire, sa simta proteina cateva zile. Sa explodeze in alb, apoi...o rama de rezerva...si abia dupa niste colectoare.
Baga o rama capcana, mai alba lateral, sa vedeti ce polen se aduna acolo! O scoti, o inlocuiesti..samd. tii acolo pt lateralul cuibului toamna, ca nu se stie. Pt familiile mai slabe, care nu au instinct ascutit la polen.
Nu e bine de privat albina la proteina, unii or sa fie uimiti cat polen consuma o familie puternica,

Glumeam , ce colectoare cand ele saracele nu or vazut polen de 1 luna , familie puternica oare cum arata aia anul asta ???
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde murarudumitru » 11 Apr 2013, 21:18

Ioan Guist scrie:maine si poimaine, umplem hranitoarele.

Eu deja am inceput de azi sa le umpu vreme frumoasa am mai larfgit cuibul cu cite o rama miau cladit intre rama si podisor cea ce e semn bun ,la fel va doresc la toti un semn bun la reauzire
murarudumitru

Mesajde 7Rame » 11 Apr 2013, 23:10

Trantorul@ scrie:
7Rame scrie:

Glumeam , ce colectoare cand ele saracele nu or vazut polen de 1 luna , familie puternica oare cum arata aia anul asta ???

Cum sa arate...6-7 rame albina, mai rarutze asa, nu prea inghesuite shi...2rame si ceva de puiet!! :)))
si eu glumesc, am vazut si cu 5 puiet, dar nu sunt majoritari, exceptii. In medie 2-3 rame, bune de P.
Cam cum ar trebui sa fie in 20 martie.
Mergem inainte, asta este.

PS ma gandeam ca o fi vreunul cu idei pe colector. eu de asta nici nu mi-am facut colectoare :))))

Raspuns corect: o familie puternica e o familie puternica si trebuie sa aiba acum cel putin 4-6 rame puiet si albina aferenta. Si sa ceara, sa cladeasca, sa te alerge, sa-ti dea stres...sa fii mereu in urma ei, sa te minunezi de ea, sa zici ca de acolo dai regine si la prieteni. Sa fie rea, si sa-si apere bogatia, sa te oftice in fond si sa te inclini in fata ei! Cu respect!
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 11 Apr 2013, 23:36

Daca ziceai 7 RAME de PUIET te credeam cu totii!!!
Sanatate!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde vladutz » 12 Apr 2013, 23:53

Vreme buna apicultorilor in continuare!..si daca e ploaie 1-2 zile tot e bine ca ii temperatura ridicata afara!...sariti cu siropurile in hranitoare! eu am pe 3-4 rame puiet la aproape toate familiile si siropul il ia in prostie si oricum vremea nu se mai poate raci considerabil k e aproape jumatea luni aprilie asa ca sa ne auzim cu butoaiele pline la salcam si tei :lol:
vladutz

Mesajde dorualbină » 13 Apr 2013, 14:40

Eu mă duc să umplu hrănitoarele,dumneavoastră faceți comparații.
Sper că se vad capturile atașate.
Fişiere ataşate
Suma mediilor termice.JPG
Suma mediilor termice pentru fiecare decadă(Tîrgu Mureș,2012-2013)
Minima și maxima.JPG
Minimele și maximele termice pentru fiecare decadă(Tîrgu Mureș,2012-2013)
Media decadelor.JPG
Media pentru fiecare decadă(Tîrgu Mureș,2012-2013)
dorualbină

Mesajde artpop46 » 13 Apr 2013, 22:47

Are cineva idee daca exista si poate fi consultata o statistica cu valorile temperaturilor maxime zilnice inregistrate la statia meteo Bucuresti-Baneasa in intervalul 1 Martie-13 Aprilie 2013 ?
artpop46

Mesajde ionut13 » 13 Apr 2013, 23:08

http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=640

incearca aici...pui statia...perioada...si ce indicator meteo vrei sa vezi
ionut13

Mesajde neculai.luca » 13 Apr 2013, 23:11

bucură-te de ce ai, nu fi nefericit pentru ce nu ai !(dar nu fi leneş!)
neculai.luca

Re: Val de frig ( Aprilie 2013)

Mesajde balasbebe » 14 Apr 2013, 08:05

Este mai mult rece decat cald. Din pacate cum intra soarele in nori cum se face foarte frig si ne mor albinele pe camp sau sub stupi. Poate natura o sa ne ajute mai tarziu cu un cules mai bun.
balasbebe

Mesajde delorin I » 14 Apr 2013, 09:41

Ieri am remarcat in Bucuresti muguri de salcam pocniti! Se pare ca e mare graba!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde nicu has » 14 Apr 2013, 12:34

de miercuri se anunta cald in toata Romania
sanatate tututror ;)
nicu has

Mesajde mac72ro » 14 Apr 2013, 14:04

la mine in zona nu a inflorit nici un pom,e jale azi 15 grade cu plus,vai de stupi nostri se depopuleaza de la o zi la alta.
mac72ro

Mesajde jenica67 » 14 Apr 2013, 19:34

mac72ro, unedeva in romania, eu nu cred ca exista in Romania un loc, unde sa nu fie nici un pom inflorit, numai la latitudini de peste 600-800 m altitudine. La noi exista pomi infloriti, de peste 1 luna de zile. Si la tine sunt, dar nu ii vezi tu. Si pe langa pomi, sunt multe flori.
La mine desi a batut vantul, de azidimineata albinele au un cules intens de polem si probabil si nectar, ca este inflorit paducelul si corcodusul masiv. Dar sunt foarte multe flori care sunt vizitate. E un zumzet continuu.
jenica67

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR