Bai , .... ( si eram chitit sa nu mai scriu , sa dea dracii ! ) , ..... azi am pus picioru'-n targu' apicol din Baneasa .....
Trebuia sa ma vad cu Valter si sa-i livrez lu' Echo tricourile personalizate .
..................................................
La 8 30 parchez total razna pe trotuarul din fata targului . La nici un minut dupa mine apare Valter care parcheaza glorios in aceasi tembela pozitie , ne pupam , "ne mai injuram nitel de mame" , ne luam de brat si intram in targ .
Trebuia sa "conferentieze" nu stiu ce mare "big Shot" apicultoricesc pe la 10 30 , ca atare avem timp si chemare la o cafea in racoarea diminetii .
La "fraiera" de terasa din incinta targului ne alegem o saracie de masa de sticla care zanganea si facea ca toti dracii in functie de cum ridicam sau asezam paharele de cafea pe suprafata acesteia .
In fine , nu ne deranjeaza prea mult . Stam de vorba ...... Ni se alatura Don Bazil cu inc-un "smecher" de nush ce presedinte de prin nush ce apicultura ardeleneasca ( asta e , nenicilor , mai dureaza pana va-nvat io toate alea ale voastre ! ) care monopolizeaza discutia si atmosfera .
Cu greu , printre poantele si sugubeteniile lu' asta din Faget intreb de Dragos :
- Bai Valtere , Manele vine , mah ?
- Da mah ! Cre' ca-i pe drum !
- Ia suna-l , frate . Sa ma vad si io cu el la fata .
- Acu-l sun ! Stai asa ......
Isi ia telefonu' si-l cauta p-asta in Contacte . Suna , si dupa cateva secunde deduc ca Manele se afla la celalalt capat al firului :
- Noroc doctore !
- .............
- Uite ... in targ , la o cafea . Langa poarta .
- .............
- In cat timp ajungi ?
- .............
- Pai d-aia , ca sunt aici cu Pictoru care-ntreaba de tine , mah !
- .............
- Hahahahaha !
Hohotele lu' Valter imi sugereaza fara echivoc faptul ca Manele n-a folosit cele mai elegante cuvinte la adresa mea :
- Ce zice ala , mah ? M-a-njurat de mama , nu-i asa ?
- Da !
- SA TE SPARG , bai Manele ! S-AUDE ???
I mi place sa consider ca nu s-a intrerupt convorbirea pana sa fi auzit Manele cu ce-am replicat la suavele sale intentii si urari .......
- Ia zii Valtere , ce zice ala ?
- Cica-n douaj' de minute e aci .
- Stau sa-l pup ! Am treaba de nu-mi vad capu' , da nu po' sa-l ratez !
....................................................
Dupa 35 de minute , fortat de treburi , trebuie sa plec . Ma indrept catre atelier unde ma asteapta ale mele . Valter imi promite o vizita impreuna cu cativa colegi apicultori . De fapt vizita purta "amenintarea" de ceva mai multa vreme .
Ne strangem mainile si-i las cu miezu' lor de conferentiar ....... Lu' Don Bazil mai apuc doar sa-i promit un sprit de pomina pe meleaguri ardelenesti . Unde ne-am angajat amandoi ca principal coparticipant va fi Saistreiu' .
.....................................................
In fine , eu cu ale mele , ei cu ale lor , dupa 13 00 h se trambiteaza adunarea la mine la atelier .
O gustarica " de vara" si suete incropite :
Pastrama din piept de pui , mici si carnati din carne mixta , cu o garnitura de gogosari umpluti cu tocatura acra mosmondita de Pictoru' al batran . Tata , dah ! N-au murit astia ! Ba se pare ca le-a si placut !
Toate perpelite-n gura sobei din atelier , scoase calde , aburinde , numa' une de halit . Numa' Puiutu' o dadea pe graba si-abia a ciugulit din ele . Treaba lui . Nu stie ce-a pierdut .....
...................................................
- Ia zii mah , pe Dragos de ce nu l-ai adus ?
- N-a vrut mah sa vina !
- De ce ?
- Ce stiu io ? Da' de zis i-am zis sa vina , sa stii !
- Ce-are , nene ? E speriat de bombe ? Credea ca-i pun manele ?
- De un' sa stiu io ce credea el ? N-a vrut sa vina si cu asta basta !
.................................................
Mai peste fo ora apar si Iunicu cu alti colegi de forum ..... Poze , chestii , socoteli ......
Ii astept pe toti cu impresii si cu foto !
Manele , data viitoare sa vii , mah ! Te pun in capu' mesii !