Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde BotaPaul » 09 Apr 2013, 08:06

baterie de masina ce nu mai e buna , transformator electric...foarte bune :) grija sa nu fie de o putere prea mare , sa iti rupa sarma :))
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde ovidiu_78 » 09 Apr 2013, 08:20

Eu am un transformator pt leduri,e perfect,am dat o bere pe el la un vecin electrician :D
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde dox » 09 Apr 2013, 11:21

mie imi treage cu ochiul pintenul electric pentru ca am pus cateva foite de ceara pe cateva rame asa de curiozitate si am observat ca nu se ating uniform toate punctele sarmei. si mi-e frica sa nu stric ceara, adica unde se atinge sa treaca dincolo iar pe alocuri sa nu se prinda :(
dox

Mesajde mihaigs » 09 Apr 2013, 11:59

Va salut. Folosesc cu succes un alimentator de imprimanta. Pun foita pe placa ,rama insarmata peste si fac contact pe capetele fiecarui rand de sarma.Trebuie putin antrenament pana prinzi miscarea. La pintenul cu rola incalzit in apa fiarta a iesit perfect de la prima experienta ???..asa ca....
pentru o viata sanatoasa evitati:prietenii falsi, minciuna si excesul de incredere...
mihaigs

Mesajde yokoz777 » 10 Apr 2013, 10:55

Cel mai usor folositi sarma de inox,0.5mm intinsa bine apoi o baterie de 55ah merge struna.Cel mai simplu! Ce ma mai chinuiam cu sarma galvanizata..oricat de bine o intindeam la lipirea fagurelui cu bateria se intindea singura si isi perdea din tensiune pus ca nu aveai baza in ea.Nici nu se compara galvanizata cu sarma de inox.
Un electrician îşi găseşte băieţaşul bandajat la un deget.
- Ce ai păţit?
- Am prins o albină care avea un capăt neizolat.
yokoz777

Mesajde elixir » 13 Apr 2013, 20:45

Ca sa nu deschid suboect nou, si poate ca mai sunt incepatori, postez aici:
Am 3 roiuri de anul trecut, in unul am gasit joi un inceput de botca, cu ou de 1-2 zile(cred ca avea 2 zile, era culcat in celula).Am gasit deasemenea si 1 -2 celule de trantor pe aceasi rama, dar si puiet de toate varstele, cam putin ce-i drept.. de aceea cred ca este vorba e o schimbare linistita de matca! Ce sanse ar fi ca la vremea asta sa se si imperecheze matca?...oricum, joi am bagat si ceva mancare la ei, ca era jale la capitoliul asta, si ieri si azi au fost activitate buna si la cel despre care e vorba! Multumesc.
elixir

Mesajde murarudumitru » 13 Apr 2013, 21:25

elixir scrie:Ca sa nu deschid suboect nou, si poate ca mai sunt incepatori, postez aici:
Am 3 roiuri de anul trecut, in unul am gasit joi un inceput de botca, cu ou de 1-2 zile(cred ca avea 2 zile, era culcat in celula).Am gasit deasemenea si 1 -2 celule de trantor pe aceasi rama, dar si puiet de toate varstele, cam putin ce-i drept.. de aceea cred ca este vorba e o schimbare linistita de matca! Ce sanse ar fi ca la vremea asta sa se si imperecheze matca?...oricum, joi am bagat si ceva mancare la ei, ca era jale la capitoliul asta, si ieri si azi au fost activitate buna si la cel despre care e vorba! Multumesc.

Unde este botca pozitionata?sar putea sa fie de salvare si cred sigur ca este in problema cu imperecherea are sanse sigur sa se imperecheze,cind va esi matca daca ai ai poti da o rama cu puiet
murarudumitru

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 13 Apr 2013, 21:26

Daca-l stimulati inca 3-4 zile pana capaceste acea botca ar fi minunat, cand va iesi din botca acea matcuta va avea sigur o fereasta buna de fecundat! Nu ezitati , incercati cu toata increderea!
Sanatate!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde elixir » 13 Apr 2013, 21:40

stoenescu gheorghe-gabriel scrie:Daca-l stimulati inca 3-4 zile pana capaceste acea botca ar fi minunat, cand va iesi din botca acea matcuta va avea sigur o fereasta buna de fecundat! Nu ezitati , incercati cu toata increderea!
Sanatate!

Botca este in partea superioara a ramei. Nu cred sa fie de salvare, ptr ca am mai gasit oua pe rame.
In acceasi zi am pus cate o turta de Apifonda la fiecare roi, o sa umblu iar la ei luni. Am inlocuit o rama de margine cu una cu miere destula, am si descapacit o mica portiune.. ieri si azi a fost activitate buna la urdinis. multumesc.
elixir

Mesajde murarudumitru » 13 Apr 2013, 22:57

elixir scrie:
stoenescu gheorghe-gabriel scrie:Daca-l stimulati inca 3-4 zile pana capaceste acea botca ar fi minunat, cand va iesi din botca acea matcuta va avea sigur o fereasta buna de fecundat! Nu ezitati , incercati cu toata increderea!
Sanatate!

Botca este in partea superioara a ramei. Nu cred sa fie de salvare, ptr ca am mai gasit oua pe rame.
In acceasi zi am pus cate o turta de Apifonda la fiecare roi, o sa umblu iar la ei luni. Am inlocuit o rama de margine cu una cu miere destula, am si descapacit o mica portiune.. ieri si azi a fost activitate buna la urdinis. multumesc.

vezi peste citeva zile daca ,mai este larva in ia cea ce nu as crede sa mai fie si eu am patito la fel,cind mai mam uitat era goala botcuta
murarudumitru

Mesajde elixir » 21 Apr 2013, 09:32

Revin cu o intrebare: La control, sambata, am gasit botca deja capacita, este mare, cred ca va iesi o matca de calitate. Am gasit in schimb inca o botca in crestere, si una abia formata. pe cea mica am distrus-o, insa ma gandesc sa o iau pe cea in crestere si sa fac un nucleu, cu 2 rame. Poate reusesc sa am o matca imperecheata peste 3 saptamani, ca sa fac atunci roi. Ma ales, avand in vedere ca matcile de schimbare linistita sunt cele mai bune!
elixir

Mesajde un OM » 21 Apr 2013, 21:30

Nu este un plan rau.
un OM

Mesajde BotaPaul » 22 Apr 2013, 07:15

in caz ca matca din botca capacitu nu mai se intoarce inapoi dupa imperechere , iti ramane cealalta de rezerva ;) sa fi doar atent...
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde elixir » 22 Apr 2013, 17:50

Multumesc! Maine fac un corp din polistiren extrudat, ca nu am lemn uscat pe moment, si daca totul este ok, formez nucleul! Cu stimulare intensiva, vreme buna si putin noroc, in toamna intra un roi pe 6 rame! O sa postez maine , sper si cu poze.
elixir

Mesajde stroe » 22 Apr 2013, 18:50

Cu cine se va imperechea matca? Exista trantori maturi sexual in stupi? Familia care schimba matca are nevoie de matca noua( in cel mai bun caz va restrange ponta pe o rama mai veche in cel mai rau va muri brusc). Lasa roiurile noi ca o sa ai tot timpul pentru ele si intareste familiile existente.
stroe

Mesajde elixir » 22 Apr 2013, 21:32

@ Stroe: nu las famila fara botca, sunt 2 botci de schimbare linistita, pe 2 rame diferite! E adevarat ca ii scad puterea, dar as avea inca o matca imperecheata, la momentul optim ptr inmultire. In plus, ponta matcii actuale nu este chiar asa de slaba, este puiet pe 3 rame, bine acoperite. nu am marit cuibul, ptr ca albina nu mi sa parut destula si nu am riscat sa racesc cuibul.. in fine, maine vad ce varianta aleg!
elixir

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR