BotaPaul scrie:culesul e cam slabut ,cel putin pe la mine . pune siropul in pungi de unica folosinte peste rame , cam 200ml sirop. fi linistit ca daca e pe 6 rame cu albina , iti duce si 500ml sirop peste noapte , nu 2-3 linguri. Da un pic paturica la oparte ,pune 2 bete /crengute peste hranitor (daca nu vrei sa dai in punga) , sa poata avea albina acces la sirop si cu o cana iai pus rapid siropul 3 in 1 , 12 in 1 , 1/1 cum il ai si cu asta basta. nu deranja prea mult
Rapid ,scurt si f benefic in aceasta perioada. Am stimultat si eu . roi pe 3 rame care duce si 200ml sirop pe noapte din punga . Daca vrei o poti intepa cu un ac subtire ..eu nu intep nimic, si rezolva ele doar sa fie ce trebe
vladutz scrie:Daca ai doar o familie nu le da siropuri antice...dale si tu un sirop proaspat 1 jumate la 1+ protofil(combate si nosemoza) si o sa fie bine!:P..dale 250 de grame la 2-3 zile ca sa nu tot umbli la ele doar de 2-3 ori sa nu blochezi cu sirop!..si daca nu ai cules in natura nu le da rama la caldit ..cu ce stup lucrezi ?
vladutz scrie:Cu cat deranjezi mai putin albina e mai bine...pai sunt ocupate cu sirop sau este cules?...daca nu ai cules in zona numa salcam dale sirop cum ti-am zis..iasa ele dar mai mult cara sirop k sasa dai 250 de ml la 2-3 zile de 2 ori nu le dai toata ziua k o sa blocheze cuibul cu sirop..si daca e orizontala lada e bine ca e mai mult orizontalul pentru inmultire!..asa ca ai loc destul sa dai hranitorul dupa diafragma ca sa nu tot deranjezi albina..si doar bagi siropul cate 250 ml la 2-3 zile in hranitor fara sa il scoti sau sa umbli in cuibul lor..cu puietul cum stai?..ce varsta are matca?
vladutz scrie:Daca ai puiet inseamna ca au pastura in stup sau polen ca altfel matca nu ponteaza si fara polen poate fi un handicap major la albine!..dar e imposibil sa nu aiba de unde aduce polen in zilele astea ...nu sunt la tine in zona urzici moarte,papadi etc acuma?..sau au destul si deaia aduc mai putin si nu te-ai uitat
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori