de liviu1965 » 27 Sep 2011, 19:44
Sincer, acum nu mai stiu cotele S.T.A.S.
Merg pe un principiu, ca de inginer,cotele ..... nu au fost create de-an ....... sufletul lui Avram Iancu... , la fel si lazile. Si nu ma refer ca poti vinde / cumpara familiile de albine si trebuie sa respecti niste cote universale. Ca o paranteza, stand vecin cu Moldava, trenurile noatre ca sa poata circula la vecini trebuiau schimbate boghiurile...... timp perdut, ca vagoanele erau aceleasi. E vorba ca au fost altii inaintea noastra care au gandit ca noi ( stii ca-mi plac si mie ecsperimentele.. ) si cate odata au reusit alta data nu.... Important e ca au impartasit din bucuriile/necazurile lor.
Sa fim corecti , dpdv istoric albinaritul a evoluat ...... dar ca si principiu , ca mod de lucru in a le ajuta.... si a le lua produsele... asta e.
Hai sa ne gandim la alt sistem de lada , de rama.... ca energie de inventator..... sa dea dumnezeu sa te tina.
Lasa 1cm.... la o rama.... o umple ea cu punti de ceara.... face ea ceva...orisicum face lucrul asta.
Presupun ca exista un raport studiat in ani de zile intre tot ce inseamna lungime/latime/inaltime intre rame , fund, lada , podisor..... chiar si urdinis.
Uite , ca sa razi de mine , ma gandesc sa-mi construiesc un stup transparent in casa..... sa ma uit toata ziua la
" fetitze " . Initial intr-o magazie , dupa aia fac cerere sa-l mut mai aproape de casa......, dupa aia in casa.....doamne ajuta.
Mentionez ca sunt superincepator si cei doi stupi si jumatate ii tin ptr. placere .