bine ai venit pe forum. am vazut tot felul de suporti pentru stupi,dar pe cauciucuri de masina nu. le tii tot asa sau numai ptr. poza? daca tot esti pasionat pune si pe cauciucuri de motocicleta. mult succes in toate si mai ales la albine.
Nu ii depozitez doar pentru poze,chiar ii tin pe anvelope, le gasesc peste tot,nu putrezesc foarte usor! Sa renunt la motociclete?Nu cred!in paralel strang banuti pentru o motocicleta mai noua!
Azi am curatat fundurile si am verificat stupii de matci! matcile sunt prezente,puiet capacit si de o zi -prezenti Am o alta problema! anul acesta am avut mult mucegai pe funduri! cum il pot remedia pe viitor?
Deoarece sunt plecat in timpul saptamanii,azi am verificat stupii.... E O EXPLOZIE DE PUIET! Ceaiul de tei,macesi si menta combinat cu Protofil,zahar 1/1, a dat rezultate. Dezavantajul meu este ca anul acesta nu am rapita deloc ! Astept Salcamul pentru a incepe marea inmultire. Sanatate Maxima!
Mi piace baza ta din Afganistan frumos iti urez mult succes in continuare.In ce priveste mucegaiul de pe fund asa se intimpla la familiile fara fund antivarooa si care au aerisire insuficienta cind se produce condensul care se scurge pe preti pe fundul stupului.Eu de exemplu am invatat tot de la albine. Am observat ca un stup nu avea condens de loc si la un control mai amanuntit am descoperit o gaura la fundul stupului intr-un colt.Si atunci am facut la toti citeva gauri pe mijlocul fundului cite 4 gauri de 14 mm si le-am pus o plasa si de atunci ele singure isi regleaza aeirisirea in functie de putere.Cu respect
Multumesc! o sa fac ceva adaptari cutiilor pentru a scapa de mucegai, curios e faptul ca pana acum nu aveam,...e primul an! Stupi cu fund anti varooa nu vreau, nu imi inspira incredere! Domnul Puisorul a explicat mai in detaliu efectele negative ale cutiilor cu fund antivarooa!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!! Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ??? Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!