Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde BotaPaul » 23 Apr 2013, 08:53

la mine am puiet de trantor capacit , destul :) intr-o saptamana vor fi trantori panai lumea :)
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde horia_ch » 23 Apr 2013, 09:26

Vezi că trântorii îs ca băieţii: se maturizează greu. Unii niciodată. :lol:
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde BotaPaul » 23 Apr 2013, 22:45

:lol: asta e buna , pai asai.putini ajung barbati adevarati :D eu o sa fiu in vara asta ;) 8-)
BotaPaul

Mesajde elixir » 23 Apr 2013, 22:57

Pana la urma, am format un nucleu cu o rama de puiet si botca proaspat capacita, am adaugat o rama cu miaere, diafragma si hranitor. Am lasat nucelul pe locul initial si am mutam stupul de baza, la 2-3m. Am incercat astfel sa limitez depopularea. Stupul de baza a ramas pe 4 rame, 2 pline de puiet, 2 de acoperire. Am stimulat si la el. Ideea este ca desi nu am vazut matca, am vazut oua si puiet de toate varstele, inclusiv cativa trantori proaspat eclozati. Ce ma surprins f tare a fost ca am gasit cateva celule cu cate 2 oua. Nu cred ca e bezmeticit, Stiu ca de obicei reginele tinere mai fac cate 2 oua in celula.. asta a mea, la batranete sa fi dat in mintea copiilor??!?! sau ptr ca am stimulat intens, a marit ponta brusc?!?!
elixir

Mesajde Mircea_63 » 23 Apr 2013, 23:40

BotaPaul scrie::lol: asta e buna , pai asai.putini ajung barbati adevarati :D eu o sa fiu in vara asta ;) 8-)

Paul, eu de mult visez sa devin barbat adevarat. Fomeile zic ca nu ma voi maturiza niciodata. :lol: Ia invata-ma si pe mine cum se face :?:

Poate pare off-topic, dar la capitolul asta sunt un vesnic incepator, asa ca incepatorii intreba!Imagine
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde BotaPaul » 24 Apr 2013, 00:09

Mircea , ma insor la vara :D de aici am spus cele de mai sus :P S-au doar asa gandesc eu ? :lol: si ca sa nu fiu off topic , totusi zic ii zic ceva si lui elixir , am si eu care baga si cate 3-4 firicele intr-o celula. oua de zici ca isi face treburile :lol: matca f buna , putine albini ,care nu pot incalzi suficient. dar nu e o problema , albinele vor manca ouale respective, care sunt in plus ;) Si dupa cum observ vremea va fi buna in urmatoarele zile , curand vor iesi 1-2 rame albina ,se vor dezvolta binisor stupii daca salcamul va intarzia 1 saptamana. Daca zona Ardeal va inflori in 25 mai e perfect
BotaPaul

Mesajde duma » 26 Apr 2013, 00:37

Salut Stuparilor!!!!! Mă numesc printre prieteni "Duma" si sunt din Timișoara eu nici măcar începător nu pot sa mă numesc......dar am o întrebare și dacă voi primi un răspuns am sa încercat să îl respect, intrebarea este : cu 2 stupi pentru început ce șanse am sa trec peste iarna care vine 2013-2014, ținând cont că sunt în salcâm si el in aer dar îmi doresc tare mult sa invat cat mai multe, poate mă ia unul mai cu inima si mă învață și practica. Va respect si va salut!
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde ignatov andrei » 26 Apr 2013, 00:44

duma scrie:Salut Stuparilor!!!!! Mă numesc printre prieteni "Duma" si sunt din Timișoara eu nici măcar începător nu pot sa mă numesc......dar am o întrebare și dacă voi primi un răspuns am sa încercat să îl respect, intrebarea este : cu 2 stupi pentru început ce șanse am sa trec peste iarna care vine 2013-2014, ținând cont că sunt în salcâm si el in aer dar îmi doresc tare mult sa invat cat mai multe, poate mă ia unul mai cu inima si mă învață și practica. Va respect si va salut!

"Nasol" ca a murit ...Pruteanu! Daca insisti, ai de la cine sa inveti!
Un "pic" mai serios... Arata si tu ca poti...!
ignatov andrei

buna ziua

Mesajde duma » 26 Apr 2013, 10:32

am s eu o intrebare , cam retorica dar cui sa o adresez daca nu voua celor care sunteti priceputi si cu vechime in domeniu , cu ce rasa de albina pot incepe si eu aceasta meserie . sunt din Timisoara si ma numesc printre prieteni " duma " astept un uoarecare raspus la intrebarea mea ! o zi insorta tuturor !!!
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde Mircea_63 » 26 Apr 2013, 12:23

Cumpara un stup si o familie de albine pur si simplu. Vor fi albine Banatene daca esti timisorean.

Dupa ce le cumperi, vor fi cele mai grozave. Te ocupi de ele si citesti tot ce prinzi, vezi ca forumul e ca snaksurile sau felul III, da dependenta si ingrasa, dar e bun ca si completare, nu e lectura de baza cu structura cea mai sanatoasa.
Frisca... mai la urma!

Citesti si te ocupi de albine. Unde te impiedici... vii si intrebi. Capeti cate o papara pentru intrebari naive, dar suporti cu stoicism si taci... daca vrei sa inveti.

Deschizi o pagina personala si povestesti cinstit ce probleme intampini. Nu te sfiesti sa arati cat de putin stii, dar daca se vede ca vrei, vor sari multi sa te ajute. Cauta un medium si aranjeaza cu Pruteanu. ;) Nu suntem noi Academia, dar un scris cat de cat in limba Romana e o forma de respect.

Daca ai facut armata, e foarte bine. Stii cum e cu pifanii. Daca nu, vorbeste cu tata. Sigur abia asteapta sa-ti povesteasca, asa ca invata sa treci peste intepaturi.

Pe forum vei gasi multe lucruri ce nu le vei gasi in nicio carte, gata sa te ajute cand pare ca nimic nu te mai poate ajuta, dar daca astepti ABC si mura in gura, fara macar sa te straduiesti sa cauti... efectul poate fi contrar.

Succes, Duma!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde rihmond » 28 Apr 2013, 15:01

va salut pe toti de pe acest forum sunt incepator din zona de sud(turnu magurele) am cumparat o familie pe trei rame puiet si alte sapte cu miere si pastura.
stupina o am la distanta de 4 km de oras unde detin o casa ,problema mea este ca pe data de 30-04-2013 au anuntat ca stropes contra tintarilor(intre orele 7 si9 dimineata si seara intre 19 si21)si nu stiu ce sa le fac ? :shock:
rihmond

Mesajde rihmond » 28 Apr 2013, 15:52

nu-mi da nimeni nici un raspuns? :shock:
rihmond

Mesajde danielmihai » 28 Apr 2013, 16:14

stropesc in sat sau in oras?
danielmihai

Mesajde rihmond » 28 Apr 2013, 16:43

zona in care am locatia face parte din cartierele orasului(se numeste odaia)si in todeauna stropeste si in aceste zone.
rihmond

Mesajde rihmond » 28 Apr 2013, 17:09

le bag in casa le pun cafea in hranitor si le dau cite o tigare per rama pentru linistire si asteptam sa treaca avionul :lol:
la multi ani tuturor ce poarta nume de flori :D :D :D
rihmond

Mesajde un OM » 28 Apr 2013, 19:47

Am inteles de la unii apicultori din orase ca solutiile folosite impotriva tantarilor sunt destul de periculoase pentru albine. Nu ar fi rau daca le-ai inchide. Ar fi bine dac ai putea asigura familia cu apa intr-un hranitor de podisor sau uluc. Ai grija la aerisire. Daca ai fund antivaroua ia tabla complet. Ai fund plin, fa rost de plasa de sarma si pune peste tot stupul , prinsa in niste pioneze, sau faci decupare generoasa in podisor, pe care sa poti sa-l acoperi cand nu vrei multa aerisire.
un OM

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR