Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: despre alergie la albine

Mesajde lucky5strike » 12 Apr 2013, 23:13

Vorbind de alegie, cunosc un caz... stupar incepator, prima intepatura, l-a prins acul sub unghie, a lesinat un pic... l-au trezit soacra si nevasta-sa cum au stiut, cu prosoape ude si strigate...

Cert e ca de atunci si-a luat protectia in serios si in afara de asta a inteles cat de importanta e inlaturarea de urgenta a acului.

De atunci, de cativa ani, e bine, chit ca mai face pe grozavul si se plimba la bustul gol printre roi.

Totusi, un medicament sa-l ai nu strica.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Florin Dobre » 12 Apr 2013, 23:18

LUCIAN AVRAM scrie:
Mircea_63 scrie:Salcam -intepaturi- nimic
FS -intepaturi- dezastru
rapita-...zice ca stie :lol:

Afirmam mai sus ca exista o legatura intre venin si concentratia de proteina din hrana.

cel mai rau inteapa , dupa parerea mea , atunci cand ies din iarna , la primele zboruri :o

Am constatat si eu acelasi lucru.
Pe timpul iernarii nu avem full contact cu albinele cum se intampla in sezonul activ cand suntem obisnuiti cu intepaturile pana la a le ignora chiar. Dupa o perioada in care doza de venin nu a mai fost administrata, e firesc sa ni se para ca dor mai tare intepaturile. Parerea mea...
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde alext » 21 Apr 2013, 19:43

Vineri si sâmbăta am deschis aproximativ 100 familii ,miere au ,polen peste tot , albina pe 6-7-8 rame, puiet pe 3-4-5 rame in toate stagile,vremea soare fără vânt , temperatura la amiaza 22 grade, dar rele si agitate din cale afara.
Plus ca aveau cules . Astăzi mă sunat vecinul ca l-au înțepat in timp ce se barbarea la el in curte si este aparat de casa.Nu i-mi explic fenomenul.
alext

Mesajde horia_ch » 21 Apr 2013, 21:58

Le-o fi foame! Cantitatea de miere sub care se simt ameninţate depinde de colonie.
Până la ieşirea din criză alimentară, coloniile sunt cu agresivitatea la limita superioară.
La sfârşit de săptămână am trecut prin stupi. O singură familie era deosebit de agresivă. Era singura cu hrana pe sponci (1,5 kg). Paznice de la ea m-au urmat până pe la 30 m (le-am testat).
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde alt stupar » 21 Apr 2013, 22:48

este o perioada mai aparte... da, zilele aceste avem parte de-o agresivitate mai pronuntata inclusiv in zone unde "picura din rame"
Trece !
Si... sa nu uitam ca albinele mai au si ac !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde izavoianu » 23 Apr 2013, 10:14

lucky5strike scrie:Vorbind de alegie, cunosc un caz... stupar incepator, prima intepatura, l-a prins acul sub unghie, a lesinat un pic... l-au trezit soacra si nevasta-sa cum au stiut, cu prosoape ude si strigate...

Cert e ca de atunci si-a luat protectia in serios si in afara de asta a inteles cat de importanta e inlaturarea de urgenta a acului.

De atunci, de cativa ani, e bine, chit ca mai face pe grozavul si se plimba la bustul gol printre roi.

Totusi, un medicament sa-l ai nu strica.

Si care ar fi medicamentele pe care ar trebui sa le avem in stupina? Orice stupina cred ca ar trebui sa aiba o trusa de prim ajutor. Nu stiu daca la noi se elibereaza auto-injectii cu adrenalina pentru soc anafilactic, in mod normal nu ar trebui sa lipseasca din trusa de urgenta.
izavoianu

Mesajde gigibecalul » 24 Apr 2013, 14:38

...din cate stiu eu...ceva antihistaminice: claritine, flonidan, xyzal, aerius, si/sau o trusa mica cu injectie cu hidrocortizon, pentru cazurile grave...sa ma corecteze baietii care stiu mai multe...
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde BeesDream » 01 Mai 2013, 02:37

Dragi apicultori cu experienta eu nu stiu ce sa mai cred :( sunt diverse sfaturi la testul de alergie si nu stiu deloc pe care sa il urmez, asta in primul rand ca nu cred ca are mare treaba alergia cu socul anfilactic si socul anafilactic ma inspaimanta cel mai rau ca m-am documentat si stiu ce e..! Am fost intepat cand eram mic si de albina si nu am avut absolut nimic, doar ma ustura si ma frecat mama cu sare. Am fost si muscat de o viespe de buza acum vreo 5-6 ani si ma usturat si atunci iar problema e ca am stat cu buza umflata o saptamana de radeau toti oamenii de mine cand ma vedeau ca aveam buza mai mare decat a unui african :lol: Astazi ma duc din nou la vecinul care ma invata ca mi-a spus ca are treaba la stupi si mi-am cumparat doua pastile "Claritine" sa il rog special sa imi faca un test enervand o albina sa ma intepe de mana iar in caz ca fac ceva urat iau o pastila ca doar nu as muri. Sunt zeci sau sute de mii de apicultori in toata lumea si nu cred ca au facut toti test medical si nu prea cred ca au murit asa multi oameni de la o simpla intepatura... Eu va spun ca fac testul si revin pe forum indiferent ce s-ar intampla iar daca mor va dati seama doar daca nu mai spun nimic aici :lol:
my facebook | my YM: bees.dream@yahoo.com
BeesDream

Mesajde kiloz » 01 Mai 2013, 04:24

Atentie medicamante pastile au un efect intirziat de 20-30 minute. La un soc anafilactic poate sa fie insuficient, sau din cauza timpului de absortie intirziata ineficient.In cazul asta numai injectia poate sa ajute.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde CORNEL V. » 01 Mai 2013, 07:23

La un soc anafilactic,pastilele sunt apa de ploaie
"seller 881"...daca simti cumva ca te mananca pielea sau se inroseste,bagi repede claritinul si eventual sa ai masina pregatita pentru deplasarea la spital
De la o alergie pana la soc anafilactic nu e decat un pas...si nu e de gluma cu asta,crede-ma, am vazut o gramada de cazuri
CORNEL V.

Mesajde BeesDream » 01 Mai 2013, 12:00

Multumesc frumos pentru sfaturi dar am facut testul real si nu am absolut nimic :X:X:X Ma usturat putin, sa umflat putin dar intr-o ora cel mult cat am mai stat la practica langa mentor s-a dezumflat si acum mai e doar ca o mica bulina alba cu o gaurica mica pe mijloc adica arata ca o intepatura de tantar scarpinata dar putin mai mica :lol: adica se vede unde am fost intepat dar sunt extrem de fericit ca nu am nimic :X:X:X Oricum sambata mi-a spus ca ma cheama din nou si l-am rugat ca sambata sa mai sacrifice o albina pentru mine ca totusi vreau sa ma testez de mai multe ori :lol:

Bafta tuturor si multa miere anul asta! :D
BeesDream

Mesajde gigibecalul » 03 Mai 2013, 00:57

N-are rost sa te mai testezi inca o data...e clar...nu esti alergic...
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde BeesDream » 03 Mai 2013, 02:27

gigibecalul scrie:N-are rost sa te mai testezi inca o data...e clar...nu esti alergic...

Vreau sa mai fiu intepat chiar de mai multe ori sa prind experienta si la intepaturi ca am tinut si pentru prima oara in maini o rama populata si imi spunea clar vecinul sa nu o scap daca ma inteapa o albina :lol: Nu o sa port niciodata manusi iar momentan port bluza cu masca dar cat de curand dupa ce ma obinsuiesc cu intepaturi vreau sa port doar masca :)
BeesDream

Mesajde Mircea_63 » 03 Mai 2013, 16:29

seller881 scrie:... Nu o sa port niciodata manusi iar momentan port bluza cu masca dar cat de curand dupa ce ma obinsuiesc cu intepaturi vreau sa port doar masca :)

Si la ce-ti folosesc eroismele? :o

Uneori nu poti lucra la ele fara manusi, dar daca esti masochist... treaba ta. :roll:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde BeesDream » 03 Mai 2013, 17:28

Mircea_63 scrie:
seller881 scrie:... Nu o sa port niciodata manusi iar momentan port bluza cu masca dar cat de curand dupa ce ma obinsuiesc cu intepaturi vreau sa port doar masca :)

Si la ce-ti folosesc eroismele? :o

Uneori nu poti lucra la ele fara manusi, dar daca esti masochist... treaba ta. :roll:

Mircea_63 cand nu pot lucra la ele fara manusi si de ce? Ma sfatuit mentorul sa nu lucrez niciodata cu manusi si il inteleg ca mi-a explicat si de ce... El niciodata nu poarta nici macar masca si e intepat aproape mereu de cate ori umbla la stupi asa ca... nu stiu ce sa spun dar daca pe majoritatea stuparilor cu experienta nu ii deranjeaza nici o intepatura pe fata dar la maini ce sa mai spun... :lol:
PS. Astea nu sunt eroisme, sunt doar activitati care le fac cu incredere si ajuta foarte mult. Puteam sa fac urat doar din cauza sperieturii si neincrederii ca nu sunt alergic si la urma ma lasam de apicultura asa ca... Eu cred ca ma invata si ma sfatuieste foarte bine mentorul oricum multumesc pentru raspuns si spor la miere! :)
BeesDream

Mesajde ignatov andrei » 03 Mai 2013, 17:45

Floryn scrie:Doresc sa imi achizitionez stupi in primavara si dupa cum m-am documentat am aflat ca orice protectie as alege tot nu as scapa de acul albinei...As dori sa stiu cum as putea sa vad daca sunt alergic la albine, mentionez ca nu imi aduc aminte sa fi fost intepat de albine, doar de tantari...Voi apicultorilor cum ati procedat la inceput? multumesc,

In 1982, am fost intepat de o albina in zona sternului. Dupa 30 minute, salvarea era la mine. Eram albastru, cu fata deformata, membrele umflate, iar de mancarime...ce sa mai spun! Injectii, regim...etc In 1983 am hotarat sa devin stupar. Am mers la cabinetul de alergologie, din cadrul Policlinicii nr. 1, din Iasi, unde medicul mi-a recomandat cateva variante. Cea acceptata de mine si aplicata, a fost varianta lui... Rasputin.
Cu flaconul de CLORFENIRAMINA in buzunar, am purces la..."lupta"!
Prindeam albina, o obligam sa ma intepe pe mana si asteptam sa inceapa mancarimile. La primul semn, luam comprimatul. Asa am procedat timp de o vara (1983), iar acum... nu spun cate intepaturi iau (pot lua)... o sa spuneti ca ma laud! La stupi, cand e cald, umblu la slip sau pantaloni scurti. Masca o tin asa de forma, pentru ca albinele se baga dupa ochelari si apoi in ochi! Manusi nu port nici iarna, nu am purtat nici cand am lucrat in mina, iar la stupi...cu atat mai putin! Cand n-o sa mai rezist...
ignatov andrei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE