Floryn scrie:Doresc sa imi achizitionez stupi in primavara si dupa cum m-am documentat am aflat ca orice protectie as alege tot nu as scapa de acul albinei...As dori sa stiu cum as putea sa vad daca sunt alergic la albine, mentionez ca nu imi aduc aminte sa fi fost intepat de albine, doar de tantari...Voi apicultorilor cum ati procedat la inceput? multumesc,
In 1982, am fost intepat de o albina in zona sternului. Dupa 30 minute, salvarea era la mine. Eram albastru, cu fata deformata, membrele umflate, iar de mancarime...ce sa mai spun! Injectii, regim...etc In 1983 am hotarat sa devin stupar. Am mers la cabinetul de alergologie, din cadrul Policlinicii nr. 1, din Iasi, unde medicul mi-a recomandat cateva variante. Cea acceptata de mine si aplicata, a fost varianta lui... Rasputin.
Cu flaconul de CLORFENIRAMINA in buzunar, am purces la..."lupta"!
Prindeam albina, o obligam sa ma intepe pe mana si asteptam sa inceapa mancarimile. La primul semn, luam comprimatul. Asa am procedat timp de o vara (1983), iar acum... nu spun cate intepaturi iau (pot lua)... o sa spuneti ca ma laud! La stupi, cand e cald, umblu la slip sau pantaloni scurti. Masca o tin asa de forma, pentru ca albinele se baga dupa ochelari si apoi in ochi! Manusi nu port nici iarna, nu am purtat nici cand am lucrat in mina, iar la stupi...cu atat mai putin! Cand n-o sa mai rezist...