Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Ce e asta?

Mesajde badguy_goodguy » 17 Mai 2013, 00:33

Am gasit, pe un site rusesc aceasta poza:

Imagine

imi explica si mie care e faza cu aceea rotita?! albinele invart roata?! :lol: :lol: :lol:
badguy_goodguy

Re: Ce e asta?

Mesajde glaliona » 18 Mai 2013, 15:54

Te ajutam dar nu am gasit poza :roll: .
glaliona

Mesajde cucubau » 18 Mai 2013, 16:56

фотография находится на сайте одноклассники se traduce in romana „ Foto găsite la colegii” iar ce e scris pe fond portocaliu одноклассники se traduce in romana „ colegii”
........
cucubau

Mesajde talex » 19 Mai 2013, 02:03

este vorba de un site rusesc, prin care iti regasesti colegii de clasa- scoala, liceu, facultate sau dintr-o localitate anume. iti poti face prieteni. e un fel de "feisbuc" rusesc sau hi5, iti pui poze, discuti online cu cine vrei, asculti muzica si privesti filmulete. am avut cont pe odnoklasniki, dar mi l-am sters atunci cand a aparut si varianta - in limba "moldoveneasca', deocamdata doar pe telefon. rusii nu accepta limba romana pt basarabeni. faptul mi s-a parut nedemn. cei care administreaza site-ul cica s-au luat dupa constitutia moldovei. e cea mai utilizata platforma in fostele republici ale urss-ului si un instrument de manipulare, bineinteles. atunci cand pe site au aparut comunitati care protestau impotriva lui Putin, sau in r. moldova care pledau pentru unirea cu Ro, ele au fost desfiintate.
talex

Mesajde talex » 19 Mai 2013, 02:05

traducerea e urmatoarea- fotografia se gaseste pe site-ul "colegi de clasa'
talex

Mesajde glaliona » 19 Mai 2013, 22:02

Eu am crezut ca intrebarea se referea la "albinele anvart roata ? " .Nu am gasit poza cu roata .Desigur doar fostii URSS folosesc acest sait (eu ma numar printre ei) :P .
glaliona

Mesajde badguy_goodguy » 21 Mai 2013, 01:29

Scuze... am crezut ca se va vedea fotografia daca voi da copy&paste ..

asta e poza...
Imagine

Ma intereseaza care e faza cu rotita aia din fata colectorului!
badguy_goodguy

Mesajde badguy_goodguy » 21 Mai 2013, 02:01

Inca ceva interesant:
Imagine

http://apiarist-blog.ru/interesnoe/618.html (click pt. mai multe poze)

Nu credeam ca albinele cladesc cu atata usurinta si la lumina soarelui,etc...
badguy_goodguy

Mesajde oliviub » 21 Mai 2013, 09:51

badguy_goodguy scrie:Scuze... am crezut ca se va vedea fotografia daca voi da copy&paste ..

asta e poza...
Imagine

Ma intereseaza care e faza cu rotita aia din fata colectorului!

Nu e colector de polen ci "capcana de prins roi". E facuta din gratie hanemann ca sa nu poata trece matca cand vrea sa plece roiul.
oliviub

Mesajde IGNITE » 08 Iul 2013, 16:32

exact asta e. o găseşti şi pe APILUK.RO de vânzare. şi eu mă gândesc la asta, pentru că albinele mi le-am cumpărat recent de la un apicultor care nu făcea roire artificială. şi, după ce am experimentat şi eu chiar după ce le-am cumpărat, metoda roirii artificiale, adică, în cazul meu, a divizării făcute ca să fie..., m-am hotărât că trebuie să-mi cumpăr chestii din astea care opresc roiul să plece. Dar numai până mă pun la punct cu mătci de calitate împerecheate (eu trebuie să schimb musai mătcile...că sigur sunt cam blazate...trebuie ceva proaspăt), cu tot tacâmul, pentru că eu vreau roire artificială, pe care să o fac eu, nu roire naturală pe care să o facă albinele când eu sunt la serviciu. Nu ştiu...poate dau din gură ca să nu mă ia somnul...dar ar putea fi făcută şi dintr-o haneman...pentru că ar ieşi mai ieftin.

deci...dispozitivul ăsta e bun la ceva...dacă l-aş fi avut, acum aveam mai multe familii. cum nu l-am avut...adio şi un cer înstelat.
IGNITE

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE