Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Introducere in realitate !

Mesajde cantemir » 24 Noi 2012, 00:39

BUNKA scrie:

Deci Nicola Tesla a avut dreptate cand a aflat ca....

Dupa umila mea parere, Tesla a avut dreptate aproape intotdeauna. Si cand l-a contrat pe Edison, si cand i-a demonstrat in fata lumii ca e inchistat si depasit, si cand a sustinut curentul alternativ, si cand a reusit prima conexiune radio inaintea lui Marconi, si cand a transmis primul energie fara fir...
Am facut un laborator de inalta tensiune, la serviciu. Obtinem 60kv dintr-o sursa clasica cu autotransformator. Facem probe cu tensiune marita la diverse echipamente electroizolante...lucruri banale.
Acu vreo cativa ani am vrut sa incercam ceva nou: Bobina Tesla!
Sa vezi lasitatea din om: eu am inceput, eu am zis "hai s-o facem", eu am zis s-o lasam balta...( cu asta nu-i de joaca)!
Acu as incerca din nou! Am ramas singur; nu mai am responsabilitatea asupra colegilor, ceva materiale se mai gasesc...si fo doi neuroni in cutiuta mai sunt...asa ca de ce nu?
Sunt pinguin in apicultura!In electrotehnica, ba!
cantemir

Mesajde cantemir » 24 Noi 2012, 01:47

BUNKA scrie:Desenul de mai sus cu campul electromagnetic produs in energizerul Bedini, ne arata cum sunt pozitionati magnetii cu s spre centrul discului si N spre exterior, apoi bobina, si ce se intampla cu liniile de camp cand magnetul trece de bobina...campul se prabuseste si o cantitate de energie se scurge din spatiu...stiu ca pare incredibil...in bobina si apoi in baterii.
E o chestie pe care foarte putini o cred posibila, si mai putini sunt dispusi sa o experimenteze...etc.
"" Nebunii"" in general descopera chestii...asa a fost mereu, si asa va fi si acum...Haramein mi se pare ca are logica!!

Un fel de perpetuum mobile. Electric. Dar nefunctional...Un circuit oscilant bobina-bobina...
Nu vreau sa minimalizez, dar prin acele bobine, curentul electric va intalni rezistenta ohmica si reactantele: inductiva si capacitiva! Astfel, cantitatea de energie recuperata va fi mai mica decat cea produsa prin prabusirea campului... si tot asa, la fiecare ciclu.
Scuze! Nu sunt si nici nu vreau sa fiu Gica Contra! Dar stiu ca am dreptate...fizica spune asta...
Si-am postat si consecutiv...Dati-ma afara, ca merit!
cantemir

Mesajde BUNKA » 24 Noi 2012, 02:11

Cum sa spun sa nu te superi...exista posibilitatea sa te inseli, s-ar putea sa ai de a face cu altceva decat crezi ca ai invatzat pana acum...nu spun mai multe!!
Trebuie pur si simplu testat...am un feeling ca merge, si merge foarte bine!!
Legat de feeling...pun si un film interesant zic eu...tot la filme am ramas! :)

http://www.youtube.com/watch?v=yHYsUlzR ... _embedded#!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 24 Noi 2012, 02:19

Stiu care vor fi reactiile la filmul de mai sus...incercati totusi sa vedeti daca are vre-un sens!!
Inca o idee...daca ati vizualizat toate filmele puse in topicul asta, este foarte posibil ca filmul de mai sus sa aiba o noima...daca nu, cu siguranta ""va fi"" o utopie!

Inca o idee..Tesla a sustinut ca daca folosesti o anumita fregventa poti darama cladiri masive sau chiar rupe pamantul in doua...stia el ce stia!!
BUNKA

Mesajde cantemir » 24 Noi 2012, 02:42

BUNKA scrie:Cum sa spun sa nu te superi...exista posibilitatea sa te inseli, s-ar putea sa ai de a face cu altceva decat crezi ca ai invatzat pana acum...nu spun mai multe!!

Nu ma supar domnule, nu ma supar; Da: exista si posibilitatea sa ma insel. De patru decenii ma confrunt tot cu lucruri pe care le-am crezut stiute... Totusi sa stiti ca sunt deschis la nou: de exemplu as putea realiza practic energiezer-ul din post-ul dvs. Schema nu e deloc clara; il putem testa impreuna... Cat despre feeling...raman la parerea mea(nu cititi deloc ultima propozitie)!
cantemir

Mesajde BUNKA » 24 Noi 2012, 02:55

O alta idee extrasa din film..."fizica cuantica a aratat ca spatiul si timpul sunt iluzii ale perceptiei, asadar corpurile noastre nu pot fi o realitate daca ocupa un spatiu""
Se pare ca Aristotel a "gresit-oïntentionat cu materia pt ca adevarul era prea halucinant.
""Substantza care compune universul are inteligenta""
""Cum de acest atom format in totalitate aproape din spatiu, poate sa stea la baza lumii materiale?""--nu e intrebarea mea ci a celor care au descoperit atomul.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 24 Noi 2012, 03:00

cantemir scrie:
BUNKA scrie:Cum sa spun sa nu te superi...exista posibilitatea sa te inseli, s-ar putea sa ai de a face cu altceva decat crezi ca ai invatzat pana acum...nu spun mai multe!!

Nu ma supar domnule, nu ma supar; Da: exista si posibilitatea sa ma insel. De patru decenii ma confrunt tot cu lucruri pe care le-am crezut stiute... Totusi sa stiti ca sunt deschis la nou: de exemplu as putea realiza practic energiezer-ul din post-ul dvs. Schema nu e deloc clara; il putem testa impreuna... Cat despre feeling...raman la parerea mea(nu cititi deloc ultima propozitie)!

Stiu eu de unde sa culeg absolut toate informatiile pt ca sa mearga testul...sunt la vedere, trebuie doar sa stii unde sa te uiti.
O iau ca pe o mana intinsa!!

PS Fiindca am deschis topicul asta controversat mi-am permis sa postez fara limita informatia care cred ca este in folosul ideii pt care am deschis topicul...este foarte multa informatie asa este, eu nu vreau decat sa o expun sa fie la vedere, cumulata intr-un loc nu razleatza pe internet...in felul asta cel interesat ar putea chiar sa-si formeze propriile pareri.
Ultima oară modificat de BUNKA pe 24 Noi 2012, 03:05, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde cantemir » 24 Noi 2012, 03:02

BUNKA scrie:
Inca o idee..Tesla a sustinut ca daca folosesti o anumita fregventa poti darama cladiri masive sau chiar rupe pamantul in doua...stia el ce stia!!

Da, e vorba de frecventa de rezonanta. Odata gasita frecventa asta specifica oricarui corp, se pot face ravagii!
Armata, de exemplu, foloseste o frecventa de aproximativ 20hz, cu o amplitudine corespunzatoare, ce lichefiaza continutul intestinului gros in opozanti (inamici). Tine-i piept inamicului, cu turul plin de maron...!
Pichammer-ul (ciocanul cu vibratii, pentru beton), tot pe Tesla l-a avut tatic. La fel si sistemele antiseismice pentru cladiri.
Insa in domeniul electric, eu il consider a fi GENIUL NEINTELES (chiar de ma repet, nu-mi pare rau)!
Da, mana mea va este intinsa!
cantemir

Mesajde BUNKA » 24 Noi 2012, 03:08

Ok, am gasit un aliat...o sa va trimit ce trebuie ca sa vedem ce si cum!!
BUNKA

Mesajde Mircea_63 » 24 Noi 2012, 19:15

BUNKA scrie:O alta idee extrasa din film..."fizica cuantica a aratat ca spatiul si timpul sunt iluzii ale perceptiei, asadar corpurile noastre nu pot fi o realitate daca ocupa un spatiu""
Se pare ca Aristotel a "gresit-oïntentionat cu materia pt ca adevarul era prea halucinant.
""Substantza care compune universul are inteligenta""
""Cum de acest atom format in totalitate aproape din spatiu, poate sa stea la baza lumii materiale?""--nu e intrebarea mea ci a celor care au descoperit atomul.

Bunka, ideea asta a iluziei perceptiei a exprimat-o clar si Kant in "Critica ratiunii pure". Filosofic, este tentanta aceasta idee, dar la modul vulgar se schimba treburile. Ia da-ti matale cu ciocanul peste degete si vezi daca spatiul si timpul sunt iluzii sau corpurile sunt sau nu realitate. :lol:
Fascinate sunt conexiunile intre diverse discipline sau conexiunile intre stiinta si religie. Sa clarific:
In stiinta, pe masura ce sapam dupa materie, exclamam uimiti: Unde naiba e materia?? Suntem inconjurati de gol (spatiu)! O fi totul o iluzie!
Iisus spunea: "fie-va dat dupa credinta voastra".

Pana la urma ajungem la "Matrix". De la un punct incolo, fizica devine filosofie!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde BUNKA » 25 Noi 2012, 16:46

Pai, iasa vedem daca sunt sau nu creatii ale perceptiei noastre?? Nu dau cu ciocanelul atata timp cat exista indoiala...
http://www.youtube.com/watch?v=yHYsUlzR ... _embedded#
Daca ai vazut filmul Matrix..cei de acolo aveau senzatia unei perfecte realitati...cand de fapt realitatea era dincolo de puterea de intelegere a celor ce traiau in acea asa zisa realitate.
Realitatea noastra e mult prea plina de inexplicabil, de neinteles, de "paranormal"..http://www.youtube.com/watch?v=DctQTDm- ... re=related
BUNKA

Mesajde echo » 29 Noi 2012, 01:10

cornelioandanciu scrie:Ascultam nu de mult la radio un fizician care incerca sa explice existenta materiei si energiei pe baza teoriei undelor cuantice, din ce am inteles eu asa ar putea fi explicata transformarea energiei in materie si invers.Aceasta teorie inca nu este dovedita ca fiind adevarata.'

ba este.... E=mc2

de aici si abordarea mai... filosofica a fizicii, cum o numea cineva mai sus, respectiv abordarea "energetica" cum ca toata materia inconjuratoare poate fi exprimata de fapt in energie si invers, precum si starile tranzitorii intre acestea, de aici dezvoltarea altor teorii, teoria corzilor, teoria universurilor pulsatorii, teoria axei timp-spatiu, etc, etc .

Totusi asta nu are de-a face in nici un fel cu conceptul de "free energy". Imi sustin inca pozitia ca energie mai ieftina decat cea din retea nu ai cum sa produci (ACUM) Cand spun asta, nu ma refer la aprinderea unui bec cu lupa, cum glumeam mai inainte poti pune un soarec sa invarta dinamul, ci ma refer la energie destula si stabila care sa iti permita sa mentii o casa normala la parametrii actuali...

Subliniez - nu am spus ca nu se poate, ci ca nu se poate mai ieftin decat curentul luat din retea.. la ora actuala. In rest.. "free" e doar branza din capcana de soareci... ;)
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde iunicu » 09 Mar 2013, 23:08

Intamplator, citind despre Tesla, aflu ca adevaratul lui nume este defapt Draghici, iar Tesla este porecla datorata meseriei bunicilor lui, dulgheria.
Coanda, unul dintre prietenii lui Tesla il numea Teslea.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde BUNKA » 06 Iun 2013, 16:30

O replica a oscilatorului Bedini http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... f27nZvVnU#!
Ma apuc si eu de experiment...am inceput sa pun la un loc cateva lucruri , sa vedem ce iese!
BUNKA

Mesajde unincepator » 08 Iun 2013, 20:33

bunaseara la toti,daca santem la rubrica de toate, am si eu o antrebare:cei din judet alba daca ami pot spune o adresa si nume de colector masini program rabla din judet alba, zona blaj.Multumesc tare mult
unincepator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE