Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PRETUL MIERII 2013

Mesajde davcosti » 26 Mai 2013, 09:21

Eu voi încerca să n-o vând chiar degeaba-măcar ca la magazin și este o mare diferență! DE CE?
Văd aici pe raft borcane parțiale cristalizate,parcă ar fi mai multe soiuri de Miere într-un borcan...
Poză realizată la Supermarket,dovadă...Preț MIERE de Salcâm!
Fişiere ataşate
miere_10.jpg
davcosti

Mesajde Florin Dobre » 26 Mai 2013, 09:30

Era o lista undeva cu rezultatele unui control in diferite supermarketuri. O singura proba se apropia de ce era scris ca ar contine borcanul cu miere.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde liviutzbogos » 26 Mai 2013, 21:35

Florin Dobre scrie:Era o lista undeva cu rezultatele unui control in diferite supermarketuri. O singura proba se apropia de ce era scris ca ar contine borcanul cu miere.

Iar la una din ele scria ca albina nici n-a vazut floarea cand a facut nectarul.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 26 Mai 2013, 21:36

davcosti scrie:Eu voi încerca să n-o vând chiar degeaba-măcar ca la magazin și este o mare diferență! DE CE?
Văd aici pe raft borcane parțiale cristalizate,parcă ar fi mai multe soiuri de Miere într-un borcan...
Poză realizată la Supermarket,dovadă...Preț MIERE de Salcâm!

Am vazut si eu in supermarket in Timisoara miere de slacam 2012 cristalizata total, de parca era de fs...ce sa mai zicem...
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde cristi_vidican » 26 Mai 2013, 21:50

Deși nu sunt prețuri mari, cele de anula cesta oferite de procesatori mi s-au părut suspect de mari.
Dacă ne-am uita pe istoricul prețurilor, ce avem anul acesta e un vârf.
am sunat la Apicola să văd cu cât plătesc rapița - 9 lei, în contextul în care în anii trecuți nimeni nu oferea atât chiar la extracție și cu banii oferiți destul de repede.
Pe salcâm oferă 16 lei. Dacă acum e 16 lei, în iarnă cât va fi?
Deci, parcă în fiecare an, prețurile saltă puțin câte puțin în sus.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde giovanni » 27 Mai 2013, 08:49

Pentru apicultorii PRODUCATORI costurile nu s au saltat putin cate putin pe fiecare an la materiale apicolr si utilaje , ACUM aveti ocazia sa i stoarceti , nu va faceti griji or sa plateasca , eu fara 20 de lei nu am dat *gram* de miere dar a fost si de calitate.Este adevarat ca eu nici nu produc miere multa neplimband stupii ,eu am gasit de cuvinta ca este bine sa stiti cum stau lucrurile , de aici incolo faceti ce credeti .
De asenenea la TG-JIU si ESCROCUL DE DRAGOI CUMPARA MIERE CAMUFLAT SUB ALTE NUME DE FIRME , NU VINDETI FARA PLATA PE LOC UNDE NU AVETI SIGURANTA ! Si asta nu numai mierea , este valabil si pentru celelalte articole de apicultura, sunt si eu STAN PATITUL , nu mai merge nimic pe cuvant , s a umplut LUMEA APICOLA romaneasca de ESCROCI ! Asa ca atentie la ... neatentie .
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni

Mesajde Laurix24 » 28 Mai 2013, 17:47

In Barlad jud.Vaslui pretul de achizitie la salcam e de 15 lei/kg.
Laurix24

Mesajde frandesergiu » 01 Iun 2013, 10:36

La ce pret valorificati cea de salcam, la borcan, nu en-gros?
frandesergiu

Mesajde Dr.Faith » 01 Iun 2013, 22:39

sibiu

25 ron gkg, en detail.
"Cine vrea sa vada minunile lui Dumnezeu, trebuie doar sa se uite cu bagare de seama la albine"
"Să ascultăm, dar, încheierea tuturor învăţăturilor: Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om."
Dr.Faith

Mesajde yokoz777 » 10 Iun 2013, 00:19

Aveti idee ce pret are mierea de coriandru anul acesta?Va multumesc.
Un electrician îşi găseşte băieţaşul bandajat la un deget.
- Ce ai păţit?
- Am prins o albină care avea un capăt neizolat.
yokoz777

Mesajde FLORINELU » 10 Iun 2013, 08:19

Dr.Faith scrie:sibiu

25 ron gkg, en detail.

idem
FLORINELU

Mesajde alexx » 10 Iun 2013, 08:30

15 ron si in slatina
alexx

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 10 Iun 2013, 21:48

Pretul mierei de salcam imparte apicultorii, fratilor , in cel putin 2 categorii:
- a celor care produc industrial si ma refer la cantitati de tone.
- a celor care produc mai putin dar de calitate!!!!
Acuma , nu vreau sa supar pe nici unii, ca se intampla ca si cel ce face 2-3 tone de miere de salcam sa-o nimereasca buna, dupa culesul de rapita(deci nu pura sau 100%100), nici pe cel care poate n-a facut pastoral si are miere si de la papadie sau del a pomi si salcamul ii galben(iarasi nu 100%100) si are cateva sute ,poate zeci e kile!
Dar de mierea-i ca laptele de alba si cu cel putin 1,4 densitate si mai ales cu analiza pe certificat aprobata....,putem cere pretul maxim!!!
Nu neaparat ca ar fi cazul meu, sau al altora, dar..., calitatea cere respect ,afinitate, naturalete si de ce nu , un lux pe care ti-l poti permite , acela de a trai si a manca natural!.In viata luxul, dar mai ales prostia se plateste;hai sa fim noi prostii care sa fim platiti sa hranim natural si omeneste!
Sanatate!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde alt stupar » 10 Iun 2013, 23:29

hei, Gheorghe Gabriel...
cand vei ajunge ( hm, daca vei ajunge vreodata... ) sa produci si tu "industrial' atunci sa-ti permiti sa emiti opinii precum ca mierea produsa de apicultorii adevarati, adica cei care conteaza cu adevarat ;) ar fi cu ceva mai putin calitativa decat a celor care produc putin, auzi ?
ala care produce douas`de kile stoarse din cuiburi ca are vreme si cu centrifuga de tabla de pe vremea lu` mosu-su ... asa, ala produce de calitatate, nu ? si ala care stoarce tone in scule de ultima generatie si stie ca orice rabat de la calitate il costa `jde milioane cand vinde mierea en gros pe baza de analiza... ala produce miere de calitate ordinara ???
Sau mai bine sti ce ? ia lasa judecatile ce-i privesc pe aia cu stupine adevarate ca e cale lunga pana vei intelege cum merge treaba p-acolo...bine ? :oops:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 11 Iun 2013, 00:27

Multumesc prietene!
Dar ma refeream la cantitatea industriala de tone neanalizata sau inmpura ,pe care multi dintre fratii nostrii o dau vrac de multe ori constransi de cheltuielile pastorallului sau cele de zi cu zi!
Nu-mi permit sa va raspund in acelasi ton de agresivitate , cum nu-mi permit nici sa va spun cuantumul recoltei pure de salcam, chiar daca , si vreti sa stiti si eu produc destul de mult ,(si in tone ), dar trebuie sa stiti ca e pacat sa ne batem joc de munca noastra, aruncandu-o pe un pret de nimic!
Sanatate!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde Ioan Guist » 11 Iun 2013, 07:35

stoenescu gheorghe-gabriel scrie:1 cantitatea industriala de tone neanalizata sau inmpura ,pe care multi dintre fratii nostrii o dau vrac de multe ori constransi de cheltuielile pastorallului sau cele de zi cu zi!
2 cuantumul recoltei pure de salcam

Va salut Domnule Gabriel,

Va rog detaliati ca pare interesant.Cum adica miere neanalizata si impura? Daca eu fac analiza la miere creste calitatea? Despre ce impuritate este vorba ?
Nu este pentru prima data cand colegii de stationar , cred si sustin cu tarie chiar ,cum ca cei din pastoral au calitate indoielnica.

La punctul 2 chiar nu am inteles nimic.Va rog detaliati.

Spor in toate si Doamne ajuta!
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE