Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: gabi bee

Mesajde gabi bee » 15 Sep 2011, 22:04

cred ca deja v-ati obisnuit cu constructiile mele asa ca o sa postez o varianta modificata de subar [ chiar daca am postat si la planuri planuri] . am facut practic un subar in subar pentru a impiedica, zic eu, strangerea albinelor pe sita in timpul verii si pt a putea ierna in stil clopot cu subarul mic tras de tot , situatie in care vanturile puternice nu mai bat direct in ghem ca in cazul iernarii cu tot fundul descoperit ! dimensiunea sitei din subar este de 35 / 10 cm ! :D
Fişiere ataşate
Picture 014 (Copy).jpg
Picture 013 (Copy).jpg
Picture 012 (Copy).jpg
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde cristi_vidican » 16 Sep 2011, 00:09

Gabi,
E indicat sa nu vopsesti stupii pe cant, pt ca acolo albinele pun propolis, iar cand il razuiesti cu dalta mai iei si vopseaua.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde gabi bee » 16 Sep 2011, 08:13

ai dreptate cristi , mi-am dat seama abia cand am razuit ceva propolis ca era mai bine daca nu vopseam . am vrut sa fac treaba buna vopsind si cantul dar se pare ca nu e nevoie , nefiind expus , iar pe viitor nu-l mai vopsesc ! apropo , ai pus mavrirolul ? :D
gabi bee

Mesajde cristi_vidican » 16 Sep 2011, 08:54

gabi bee scrie:ai dreptate cristi , mi-am dat seama abia cand am razuit ceva propolis ca era mai bine daca nu vopseam . am vrut sa fac treaba buna vopsind si cantul dar se pare ca nu e nevoie , nefiind expus , iar pe viitor nu-l mai vopsesc ! apropo , ai pus mavrirolul ? :D

Am facut si eu aceeasi greseala cand mi-am vopsit stupii. eu am i-am vopsit cand erau numai componente, chitul si mi-am dat seama pe la jumatate.
Inca nu am pus mavrirolul, sper sa-l pun spatamana viitoare.
cristi_vidican

Mesajde liviu1965 » 18 Sep 2011, 19:50

cristi_vidican scrie:
gabi bee scrie:ai dreptate cristi , mi-am dat seama abia cand am razuit ceva propolis ca era mai bine daca nu vopseam . am vrut sa fac treaba buna vopsind si cantul dar se pare ca nu e nevoie , nefiind expus , iar pe viitor nu-l mai vopsesc ! apropo , ai pus mavrirolul ? :D

Am facut si eu aceeasi greseala cand mi-am vopsit stupii. eu am i-am vopsit cand erau numai componente, chitul si mi-am dat seama pe la jumatate.
Inca nu am pus mavrirolul, sper sa-l pun spatamana viitoare.

Totusi erau frumosi.....
liviu1965

Mesajde cristi_vidican » 18 Sep 2011, 22:38

liviu1965 scrie:Totusi erau frumosi.....

Sa vezi ce frumosi sunt daca-i vopsesti si pe dinauntru :lol: :lol: Dar, contraindicat. Am un vecin care are mania vopsitului. Vopseste tot ce prinde. Are acasa o cosara pt depozitat porunb si acolo a vopsit leturile. :lol: :lol:
cristi_vidican

Mesajde gabi bee » 18 Sep 2011, 23:12

dar de fundul stupului ce ziceti , e indicat sa-l vopsim ? eu l-am vopsit in totalitate gandindu-ma ca este expus destul de mult !
Fişiere ataşate
DSCF1504 (Small).JPG
gabi bee

Mesajde gabi bee » 19 Sep 2011, 21:48

zilele astea la mine la stupi situatia este cam asa: am doua matci batrane care au incetat ouatul iar la restul mai este f putin puiet pana la maxim 2,5 rame de puiet la cele mai vrednice . polen se aduce in mod constant si este portocaliu , galben si alb dar nu stiu provenienta fiecaruia . mai rar vin si cu polen violet . de plouat nu a mai plouat cam de o luna, vegetatia a cam inceput sa se usuce dar mai sunt ceva flori inflorite urzica moarta , dovlecii , gardurarita care are si f multi boboci de floare inca nedeschisi , cativa ciulini mov si poate or mai fi si altele dar nu am cercetat prea departe . temperaturile noaptea se mentin la 16-18 grade si incepe sa se simta prezenta toamnei ! urmeaza o perioada , de toamna , ce mie unul imi place f mult in care fac unele lucrari prin gradina , la pomi , acum si la stupi , etc ! cam asta e pulsul pe la mine ! :D ;)
gabi bee

Mesajde gabi bee » 24 Sep 2011, 21:47

astazi, dupa ce am mai restrans roiurile cu cate o rama si am mai dat dupa diafragma cate o rama cu ceva miere zgariata, am pus si benzile de mavrirol . sper sa nu le gasesc propolizate fiindca acum este o perioada in care albinele propolizeaza intens . saptamana trecuta , inaintea efectuarii varachetului am obs. la controlul stupilor ca o matca avea pe ea un varroa . astazi am cautat matca respectiva si nu mai avea nici un paduche pe ea dar sper sa nu fie afectata . cu toate ca vremea s-a mai stricat , ploaia nu vrea sa vina , ca sa mai revigoreze un pic vegetatia si sa mai mentina culesul de intretinere . gardurarita si urzica moarta se incapataneaza insa sa infloreasca si in astfel de conditii si se mentin pe pozitie dar nu cred ca sunt suficiente . sa speram ca vin ploile ca si culturile de toamna au mare nevoie de ele ! :P
gabi bee

Mesajde dorindafi » 25 Sep 2011, 20:12

:mrgreen: daca crezi ca o vor propoliza atunci dece ai pus banda mavrirol :?:
teoretic cred ca e prea de vreme :!:
dorindafi

Mesajde gabi bee » 25 Sep 2011, 21:13

nu am zis ca eu cred ca o vor propoliza ci am zis sper sa nu o propolizeze . ca si perioada nu stiu ce sa mai zic , unii spun ca e prea devreme altii ca trebuia pusa mai demult ! va spun saptamana viitoare cum gasesc benzile ! numai bine ! :D
gabi bee

Mesajde gabi bee » 01 Oct 2011, 09:37

dupa o saptamana de la introducerea benzilor cu mavrirol le-am gasit bine , nepropolizate . mai jos pun o poza . am gasit totusi la doi stupi un pic de propolis pe ele dar foarte putin ! :D
Fişiere ataşate
Fotografie0080 (Copy).jpg
aici sunt putin propolizate
Picture 019 (Copy).jpg
gabi bee

Mesajde gabi bee » 01 Oct 2011, 12:40

intre timp se mai coc unele fructe de toamna . nu multe dar sunt naturale si f gustoase ! :P
Fişiere ataşate
Fotografie0084 (Copy).jpg
Fotografie0082 (Copy).jpg
Fotografie0076 (Copy).jpg
gabi bee

Mesajde gabi bee » 01 Oct 2011, 12:46

si merele idared !
Fişiere ataşate
Picture 025 (Copy).jpg
gabi bee

Mesajde andrei_calinescu » 01 Oct 2011, 22:07

gabi bee scrie:dupa o saptamana de la introducerea benzilor cu mavrirol le-am gasit bine , nepropolizate . mai jos pun o poza . am gasit totusi la doi stupi un pic de propolis pe ele dar foarte putin ! :D

Gabita,

un sfat personal, benzile de mavrirol , indoaie-le peste ramele cu puiet numai.
Adica lasa-le sa "curga" intre ramele periferice care mai contin puiet.
E mai eficace asa.
Despre matca aia virginuta, s-a fecundat or ba?
Toate bune
andrei_calinescu

Mesajde gabi bee » 02 Oct 2011, 10:46

matca urmeaza sa eclozeze poimaine si nu stiu ce o sa se intample . depinde de cum e vremea dar dupa mine sunt mai mari sansele sa nu se imperecheze ! vom vedea :P , va tin la curent !
gabi bee

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?