Prima pagină OFF TOPIC CASA SI GRADINA

Totul despre casa si gradina !
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: DE PRIN TARA ADUNATE- RETETE CULINARE

Mesajde echo » 01 Oct 2011, 13:24

Zi-le p'amandoua nea Gica,
eu o vroiam pe aia cu gatul de oaie, ca e interesanta rau, lui Paul mai sus ii trebuie aia cu carnatii. Cum la el e problema de viata si de moarte, zi-o pe aia cu carnatii mai intai...

Da' pe aia cu pui si orez tot o astept.... Dau altceva la schimb - Pui in sos de bere !! viu acusica...
Ultima oară modificat de echo pe 01 Oct 2011, 15:25, modificat 1 dată în total.
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde paul » 01 Oct 2011, 15:19

echo scrie:Zi-le p'amandoua nea Gica,
eu o vroiam pe aia cu catul de oaie, ca e interesanta rau, lui Paul mai sus ii trebuei aia cu carnatii. Cum la el e problema de viata si de moarte, zi-o pe aia cu carnatii mai intai...

Da' pe aia cu pui si orez tot o astept.... Dau altceva la schimb - Pui in sos de bere !! viu acusica...

Merci Echo ,mare boier :!: :!: :!:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde gica » 01 Oct 2011, 23:14

maine,duminica dupa masa ca sunt si ceva descantece si azi am fost la albine.Mi-e ca uit ceva.
gica

Mesajde liviu1965 » 02 Oct 2011, 09:51

URGENT.... AJUTOR

Am 3 stiuci, de fapt marlite ( sunt cat antebratul ) si cam 2-3kg. carasi.
Vreau sa fac o mancare..... da' nu prajit la tigaie sau cuptor sau gratar. Si nu individual.
Caut ceva.... sa le combin... sa le omogenizez gusturile......nu stiu.
Acum plec , ajung pe la pranz. Mancarea vreau sa o savurez...... la cina.

NU STIU CUM SA FAC.

HEEEEELP....
liviu1965

Mesajde Cristian IONITA » 02 Oct 2011, 10:38

pai din cozi si capete ar merge o ciorba .... de restul .... sa vedem ce spun ceilalti
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde mihai67 » 02 Oct 2011, 11:22

CHIFTELE DE PESTE - nu exagerati cu ele lasati loc si pentru ....

Se folosesc 700-800 grame carne de peste de Dunare în special stiuca sau lin dar si avat sanger sau caras, doi cartofi grame cartofi,
2-3 cepe, 2-3 catei de usturoi, 1-2 oua, piper, sare, marar, patrunjel.

Carnea de peste se trece prin masina de tocat (circa 300 g) împreuna cu ceapa tocata si calita 1 minut cu 2 linguri de ulei, cartofii rasi storsi bine si usturoiul. Se adauga ouale, verdeata tocata marunt si condimentele. Se ia din compozitie câte o lingurita, se formeaza chiftele rotunde, care se prajesc în ulei pâna se rumenesc frumos, pe fiecare parte la foc potrivit.
Se servesc calde ca fel principal, cu diferite garnituri sau cu sos de rosii. Se pot servi si reci ca aperitiv.
sa te gandesti si la noi........pofta buna
mihai67

Mesajde echo » 02 Oct 2011, 12:48

PESTE MARINAT

o reteta simpla si deosebit de gustoasa. Sursa - Delta Dunarii, Crisan.

Se face din trunchiuri de peste, orice peste. (eu o fac acum din marouri ca nu am altceva la 'ndemana). Merge crap, caras, somn, stiuca, orice...
Se poate face chiar si din pestele prajit anterior, sa zicem ca ati prajit prea mult... se marineaza.

Deci:
Pestele se taie falii transversale groase de 3-4 cm, carasii daca sunt mici, se pun asa cum sunt (fara cap si cozi) sau se taie cel mult in 2. Se pun intr-un vas mai inalt (cratita) care merge bagat la cuptor, de asa marime cat sa cuprinda toate bucatile de peste asezate unele langa altele.

Se adauga 1 cana ulei, 1 cana apa si 1 cana otet (de vin, de fermentatie, nu tampenii chimice). Aceasta compozitie ar trebui sa acopere in totalitate bucatile de peste, daca nu, se mai adauga in aceeasi proportie.

Se mai pun 2 frunze de dafin, cateva boabe de piper.

Se baga la cuptor, la un foc moderat (cam 160 C) , cam 1 ora, pana se evapora aproape de tot apa si ramane cam 4/5 ulei, 1/5 apa cu otet.
Se scoate si se lasa la racit, se servesta ca atare, cu paine, sau langa cartofi fierti natur.

Se poate face in cantitati mai mari, se pune la borcane si se sterilizeaza. In asa fel devine si mai buna.. Am spus ca merge orice fel de peste, majoritatea oaselor dizolvandu-se (mai ales daca sta si la borcan).

Revin cu poze ca acum o pregatesc si eu
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde paul » 02 Oct 2011, 14:00

Fratilor ,daca tot pestele este la "putere ",postez si eu o reteta :PASTA DE PESTE . Ingrediente :5 kg.de peste (crap ,caras ) nu prea mare ,(crapul sa fie la dimensiuni legale ,ca altfeeel ...), 2,5 kg de ceapa ,1 l ulei ,9 linguri otet (din acela care a zis Echo ,o postare mai sus ), bulion 300 g. (daca se poate facut in casa ,fara amidon ), mirodenii (piper ,boabe si macinat ,negru si rosu ;enibahar ,foi dafin ) ,sare .Pestele se curata foarte bine (fara cap ,coada ,aripioare )si se pune la fiert in oala sub presiune (daca nu aveti ,merge si intr-o oala normala cu capac ,numai ca dureaza mai mult )impreuna cu 9 linguri de otet ,1/4 l de ulei ,piper boabe (negru si rosu ), enibahar boabe ,vreo 5-6 foi de dafin si apa cat sa cuprinda toata aceasta compozitie .Se lasa la fiert o ora si jumatate ,aprox. (valabil la oala sub presiune ), dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit .Separat ceapa taiata julien (solzisori) se caleste cu 1/4 l ulei ,pana devine translucida cu o usoara tenta galbuie ,dupa care se da la racit . Dupa ce s-au racit (ceapa si pestele ),se da totul prin masina de tocat (dupa ce au fost indepartate foile de dafin ),de doua ori ,sau o data prin robot .Dupa ce am executat si aceasta "operatiune ",se pune totul la fiert intr-o cratita mai larga impreuna cu bulionul (300 g. ), 1/2 l ulei ,piper rosu si negru macinat (dupa gust ),enibahar macinat ,3-4 foi dafin ,sare (dupa gust ).Se lasa la fiert ,amestecand din cand in cand sa nu se prinda de cratita ,pana cand uleiul se ridica la suprafata .Se intrerupe focul si se pune compozitia fierbinte in borcane ,dupa care se dau (borcanele )la sterilizat aprox.o ora si jumatate. La reteta de mai sus mai poate fi adaugat 2,5 kg.kapia +gogosar copt (impreuna ),dat pe masina de carne (o data ) si pus la fiert in cratita impreuna cu pestele si ceapa calita ,iese ..."criminala ".POFTA BUNA !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Bee Happy » 02 Oct 2011, 22:14

Fratilor!!! Am probleme! Grave. :?

Toata lumea cu retete care mai de care mai complicate. Si toata lumea lauda retetele. Cat de bune si gustoase, cat de apetisante, si cat de mult saliveaza... Numai eu... nimic :( Ma uit si vad doar niste litere si niste poze.
Va rog ajutati-ma!!!
Cred ca daca as veni, in persoana si as mirosi mancarea si as gusta-o, poate ca mi-ar trece frigiditatea culinara si m-as vindeca.
Ajutati un om sarman!!! Nu ma lasati sa ma perpelesc! :D :mrgreen:
Nu am nevoie de mult. La 65 de kile cate am, trei fleici, patru carasi, un biban, optishpe chiftele, jumate de pui la test, doua borcane cu zacusca si o ferdela de alune, cred ca ar ajunge.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde paul » 02 Oct 2011, 22:31

Bee Happy scrie:Fratilor!!! Am probleme! Grave. :?

Toata lumea cu retete care mai de care mai complicate. Si toata lumea lauda retetele. Cat de bune si gustoase, cat de apetisante, si cat de mult saliveaza... Numai eu... nimic :( Ma uit si vad doar niste litere si niste poze.
Va rog ajutati-ma!!!
Cred ca daca as veni, in persoana si as mirosi mancarea si as gusta-o, poate ca mi-ar trece frigiditatea culinara si m-as vindeca.
Ajutati un om sarman!!! Nu ma lasati sa ma perpelesc! :D :mrgreen:
Nu am nevoie de mult. La 65 de kile cate am, trei fleici, patru carasi, un biban, optishpe chiftele, jumate de pui la test, doua borcane cu zacusca si o ferdela de alune, cred ca ar ajunge.

Bee Happy .Frigiditatea ,de orice natura ar fi se trateaza ... "prestand ".Asa ca ...uimeste-ne :!:
paul

Mesajde liviu1965 » 04 Oct 2011, 14:27

Salutare,

Nu am mai intrat pe forum pana acum. Duminica, cand am cerut ajutor.... s-a lasat cu o mancare de " curatenie " a frigiderului ... ce era carnita s-a transformat intr-o tokitura...ptr. omogenizarea gustului: o conserva de ciuperci plus niste usturoi, toate calite cu tokitura cand a fost gata. S-a servit cu branza de burduf , 2 - 3 ochiuri si bineinteles ......mamaliga. Udeala.... nu mai stiu ce a fost....dar a fost.... si s-a dus.... a fost o duminica ok.

Intre timp, sotia m-a suntat cu o mancarica de fasole pastai cu iepure si o ciorba de cocos ( nu fructul, sotul gainii ).
Astept sa se termine si fac reteta cu stiuca si carasul.

Paul, ce spui tu e zacusca de peste. Mama facea la greu....Vezi ca este si zacusca de fasole ( boabe din alea mari ) ...asta ptr. vegetarieni.

Ce s-a postat despre peste.... subtirel, subtirel.....da' nici eu nu mai stiu alte retete....
liviu1965

Mesajde Bee Happy » 04 Oct 2011, 21:23

Eu nu le prea am cu bucataritul, dar apelez la retetele altora:

Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde paul » 07 Oct 2011, 23:07

Nene Gica ...e vremea oilor ...ce mor ...taiate :!: :!: :!:
paul

Mesajde proapis13 » 08 Oct 2011, 16:56

Majoritatea bucatilor de pe gratar va sunt cunoscute la multi nu si acele bucati ce seamana
cu carnea din hamburgheri;sunt faimoasele Pljeskavica sarbeasca sau pleshcavitza banatzeana

Din multitudinea de retzete cunoscute va ofer pe cea mai simpla
Este cunoscut faptul ca fiecare producaror de pleshcavitza are retzeta proprie cu toate ca si
la macelarie se gaseshte gata preparata numai gata de pus pe gratarul incins

Se ia carne de manzat din cea mai proaspata cca 800g iar restul pana la kil poate fi si de porc,oaie etc.
Se da prin masina de tocat carne sau blender de cel putin 3 ori dupa care se ia la mixaj manual adaugand
sare,piper sau diferite condimente dupa gust dar nu trebuie sa lipseasca din compozitie ceapa rosie taiata solzisori marunti

Dupa mixarea manuala se fag ,,galushti'' cat pumnul ce se intind pe o bucata de celofan de 20/20cm in strat cat mai subtire
si se lasa la frigider la linishtire timp de pana la 24 de ore....
.... in care avem tot timpul sa dam fuga la o brutarie, sa dam comanda la cateva chifle sau daca se gaseshte prin casa faina alba
de griu si o gospodina cu bunicii de la tzara se pot face azime sau lipii sa fie mai rustik iar barbatul din casa in tot acest timp
nu trebuie decat sa-si bata capul cu ce udatura sa stampere chiparushul din pleshcavitza ca tare buna o sa fie cand a doua zi ridicata
de pe gratarul incins si introdusa in chifla pe care am uns-o din belshug cu maioneza,chetchup dulce/iute,catziva cartofei pai prajitzi,
varza alba/rosie taiate fidelutza,ardeigras galben/roshu deasemenea si ce o mai fi prin camara toamnei toamnei;unii prefera
acriturile ca garnitura,altele in afara de soacre :lol:
Cu inundatzie in gura va saluta un gurmand
salve :D
Fişiere ataşate
plescavita12.jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 08 Oct 2011, 16:57

N-a incaput gratarul mai sus dar se pot vedea bucatzile plate de carne pt pleshcavitza
salve :D
Fişiere ataşate
P1020971.jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde liviu1965 » 08 Oct 2011, 19:05

si ziceai ca ai greutatea varstei da' nu ai inaltimea..... de asta frate, de asta.

ceva scartie in reteta prezentata.... am sa o citesc din nou in liniste si am sa punctez.
Este foarte bine cunoscut faptul ca se cam " omit " anumite ingrediente sau pasi tehnologici....
Stiu ca esti o persoana ok dar.... sigur ai omis ceva.....

Gata stiu,.... niste chimicale care " umfla " parjoala....

In anii trecuti am facut si eu hamburgeii.... si copii : tot aia cu chimicale sunt mai buni....

Daca vrei sa-i testez pe ai tai..... itzi trimit adresa ptr. cateva kile.....

Tinem legatura
liviu1965

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CASA SI GRADINA