Salut,
Incearca sa scoti din faguri prin gura de vizitare. Te echipezi corespunzator si vezi daca ajungi cu bratul la faguri. Poate ai noroc. Apoi cu un obiect ascuti si elastic mai poti taia din faguri pana la o inaltime mai mare. Eu am facut un fel de maceta elastica dintr-o platbanda care se indoia pentru a intra prinn gura de vizitare si apoi o indrepti sa poti sa tai cu ea(adica sa tai fagurele in locul in care se lipeste de zid)
In partea de jos ai tot timpul un material pe care sa cada albina si usor de spalat(o folie) pentru ca va pica si multa mizerie.
Daca fagurele se intinde pana mai sus(eu am avut peste 2 metri de fagure construit) desprinzi cate o garamida doua din zid si faci astfel o gaura prin care mai poti recupera din faguri. Incerci sa vezi daca ai fagure dand cate o gaura cu bormasina. dai gaura si vezi daca dai in fagure sau in gol. Daca nu iti dai sema de la burghiu(ramane ceara, miere pe el) bagi ceva subtire pe gaura si verifici. Te intinzi asa pana ajungi sa scoti tot fagurele si albina. Albina o scuturi cu peria legata de o sarma mai groasa cu ajutorul careia sa ridici peria in sus pe horn.
Cand ai recuperat fagurele si albina astupi gura de vizitare si gaurile pe care le-ai facut si pui stupul in care le-ai recuperat cu urdinisul cat mai aproape de cel vechi. Fagurele il prinzi cu niste sarma pe rame, cel cu puiet este foarte important, si apoi il pui in stup(faci un mozaic din toate bucatelele pe care le-ai scos)
Daca gasesti alta situatie improvizezi. Oricum, nu te da batut. Cel mai probabil hornul este astupat in partea de sus cu un cuib de pasari. Daca ar fi fost liber nu ar fi fost propice coloniei si nu l-ar fi ales.
Uite cateva poze, sa iti dai seama cum a mers la mine.

Spor!