Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Albine agresive!

Mesajde B.K » 19 Iun 2013, 11:24

Odey scrie:
cristi_vidican scrie:Până te obișnuiești, dă-te cu oțet pe mâini.
Am albinele într-o zonă destul de ferită de oameni.
Dar, niște vecini au o parcelă de porumb cam la 30-40 m de albine, după un gard din pomi prin care nu poți vedea nimic.
Nu au putut prăși porumbul cu calul, că îi atacau albinele. Cred că de la mirosul calului.
A doua oară au dat calul cu oțet și nici o albină nu s-a mai pus pe cal. Au uitat să se dea și pe ei, dar până la urmă, cu stoicism au terminat de prășit.
Urmează sapa manuală. Sper să n-am probleme.

Deci daca te dai cu otet pe maini nu te inteapa albinele in zona in care ai dat cu otet?
Azi am luat prima intepatura :D asa fericit is:))

Albinele sunt respinse de mirosul otetului. Cat despre intepaturi...asta e doar inceputul , o sa tot incasezi.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde Odey » 19 Iun 2013, 11:47

Chiar nu stiam faza cu otetul dar multumesc ca mi`ati spus:)
Stiu ca voi lua multe intepaturi dar am sistem imunitar ft bun, am observat ca dupa ce m`a intepat doar putin ma manca pielea dar dupa 3 minute nu am mai simtit nimic.Imi place sa umblu finut la albine :D
Cadeeeeeeeeeeee!!!Da-te ma ca cade!!!
Odey

Mesajde Mircea_63 » 19 Iun 2013, 11:57

Odey scrie:....ma manca pielea dar dupa 3 minute nu am mai simtit nimic.Imi place sa umblu finut la albine :D

Aflii maine daca e chiar asa!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde cristi_vidican » 19 Iun 2013, 12:25

Odey scrie:Deci daca te dai cu otet pe maini nu te inteapa albinele in zona in care ai dat cu otet?

E bine că ești curajos.
Stai să vezi când te atacă câte un stup că nu mai știi pe unde să fugi și te rogi să nu te fi văzut nimeni.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Odey » 19 Iun 2013, 15:56

cristi_vidican scrie:
Odey scrie:Deci daca te dai cu otet pe maini nu te inteapa albinele in zona in care ai dat cu otet?

E bine că ești curajos.
Stai să vezi când te atacă câte un stup că nu mai știi pe unde să fugi și te rogi să nu te fi văzut nimeni.

Mersi Cristi ..acuma asta este..daca te inteapa te inteapa, eventual daca o rama in mana o pui frumos la loc si te retragi, daca ar fi sa te doara chiar asa tare:) niciodata nu merg fara fum la el, si in niciun caz cand e caldura mai mare, parca atunci sunt mai agitate, daca merg seara cu fum pot merge si in pielea goala ca nu imi au treaba.Fiecare albinuta e agresiva dupa rasa ei. :mrgreen:
Odey

Mesajde IonutMioveni » 19 Iun 2013, 16:55

Odey las ca avansezi tu treapta cu treapta....sanatate sa fie.
Eu deja am ajuns la stadiul in care am primit atunci cand am ridicat o rama(n.am fost atent si am ygaltait rama de peretele stupului) si zdup m.am pricopsit cu 5 intepaturi dintr+un foc...una in antebratul stang, una in piept, una in mana dreapta , una in picior si una fix in frunte. :D Eram la maneca scurta, pantaloni scurti si fara masca.
Ce era sa mai fac atunci? Strangi din dinti si incerci sa nu mai iei si altele :lol:
Asa se intampla daca nu esti atent si neechipat corespunzator( macar masca) zic eu....se poate si mai rau de atat.
Metoda cu otetul sa stii ca da roade insa nu e de durata mai ales daca e cald afara .
Toata chestia e sa fii tu calm si sa fii una cu albina daca pot sa spun asa.
Bafta multa in continuare. :)
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde Odey » 20 Iun 2013, 09:15

Inteleg ce spui,oricum, fara intepat nu se poate stupari:))
Pana miercurea viitoare nu mai umblu la stup, ca astept sa mi se imperecheze matca(daca se va imperechea) cand am cumparat roiul , mi`a dat o matca neimperecheata, din 5 rame doar una este ouata..
Dar sper ca se va imperechea pana miercurea ce vine si vreau sa si adaug rame in plus,sa i inmultesc daca se va imperechea, daca nu, mi`o zis cineva ca imi da o matca imperecheata el sau o botca :)

Toate cele bune si voua
Odey

Mesajde TmZ » 20 Iun 2013, 14:27

anul trecut cand am luat albinele lucram la ele in pantaloni scurti,insa anul acesta nu am mai lasat nici masca,nici manusile,nici nu imi permit sa iau intepaturi...lucrez cu publicul iar lumea se uita ciudat la mine cand ma vede umflat,in primavara de 2 ori m-au intepat in zona ochilor,odata pt ca am lucrat fara masca iar a II-a oara in masina dupa ce mi-am dat masca parca ma pandit si mi-a tras-o de mama mama si uite asa am stat 2 zile cu un ochi cat ceapa
Trebuie sa incerci necontenit sa urci foarte sus daca vrei sa vezi foarte departe...
TmZ

Mesajde Odey » 20 Iun 2013, 15:57

TmZ scrie:anul trecut cand am luat albinele lucram la ele in pantaloni scurti,insa anul acesta nu am mai lasat nici masca,nici manusile,nici nu imi permit sa iau intepaturi...lucrez cu publicul iar lumea se uita ciudat la mine cand ma vede umflat,in primavara de 2 ori m-au intepat in zona ochilor,odata pt ca am lucrat fara masca iar a II-a oara in masina dupa ce mi-am dat masca parca ma pandit si mi-a tras-o de mama mama si uite asa am stat 2 zile cu un ochi cat ceapa

Masca,manusile,pantalonii lungi sunt facuti pt a stuparii cu ele, plus ca esti si mai linistit cand lucrezi la albine cu echipament de protectie, si prin urmare echipamentul deaia a fost facut sa se foloseasca :)
Odey

Mesajde priest » 21 Iun 2013, 20:27

Astazi in jurul orei 20 am deschis unul dintre stupi, cu un roi pe 6 rame, cu matca si cand am scos cea dea doua rama, unde era matca, au sarit pe mine cred ca 50 de albine. Noroc ca eram "imbracat corespunzator" ca altfel ma rupeau. La un moment dat una se strecoara pe sub masca (nu-mi dau seama cum...trebuie sa verific), plec lasand stupul deschis, reusesc sa scap de intrus cand, 2 albine "sar" la nevasta-mea, intepand-o. Precizez ca ea se afla la circa 50 de matri de stup insa se pare ca cele doua ma urmareau pe mine. Ce am observat: acel stup este deosebit de agresiv...nu stiu cauza, are cineva vreo idee?
priest

Mesajde proapis13 » 21 Iun 2013, 20:44

priest scrie:.... acel stup este deosebit de agresiv...nu stiu cauza, are cineva vreo idee?

Nu trebuie neaparat sa ai o idee de ce te poate intepa o albina dupa ora 20.00
In fiecare carte despre albine la intretinerea lor vei fi surprins sa afli ca atat dimineata cat si spre seara de la anumite ore NU se umbla la stupi deoarece in acele ore se organizeaza - dimineata dupa colectarea polenului, inspre apa si nectar iar seara odata cu venirea culegatoarelor se impart alte sarcini
Ai gasit undeva scris prin cartile citite de tine ce am scris mai sus inclusiv si orele insa nu ai dat importanta
- acum suporti consecintele superficialitatii cu care ai tratat acel capitol :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde priest » 21 Iun 2013, 21:27

proapis13 scrie:
priest scrie:.... acel stup este deosebit de agresiv...nu stiu cauza, are cineva vreo idee?

Nu trebuie neaparat sa ai o idee de ce te poate intepa o albina dupa ora 20.00
In fiecare carte despre albine la intretinerea lor vei fi surprins sa afli ca atat dimineata cat si spre seara de la anumite ore NU se umbla la stupi deoarece in acele ore se organizeaza - dimineata dupa colectarea polenului, inspre apa si nectar iar seara odata cu venirea culegatoarelor se impart alte sarcini
Ai gasit undeva scris prin cartile citite de tine ce am scris mai sus inclusiv si orele insa nu ai dat importanta
- acum suporti consecintele superficialitatii cu care ai tratat acel capitol :lol:

Chiar nu stiam treaba cu ora 20. Intr-adevar cand umblam in jurul pranzului erau foarte blande. Acum parca era alta familie. De retinut! Multumesc!
priest

Mesajde proapis13 » 21 Iun 2013, 21:29

priest scrie:Chiar nu stiam treaba cu ora 20. Intr-adevar cand umblam in jurul pranzului erau foarte blande. Acum parca era alta familie. De retinut! Multumesc!

Cu 2 ore inainte de a se insera,indiferent de anotimp,nu se mai umbla la stupi decat daca este musai :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde unincepator » 23 Iun 2013, 21:52

bunaseara, fiind vorba despre agresivitate,am o antrebare;daca albina anteapa si vreau sa-i folosesc veninul,cit timp sa las acul pe locul antepatutrii pentru inocularea veninului?.Poate este,sint si medici antre noi.Multumesc anticipat.
unincepator

Mesajde cristi_vidican » 23 Iun 2013, 22:06

Lași acu acolo și mergi la culcare fără să-l scoți :lol:
Lăsând gluma, o greșeală care o fac mulți când scot acul este să-l prindă cu 2 degete și să-l scoată așa. În felul acela, veninul intră prin ac în piele.
Acul se scoate prin răzuire, cu unghia sau dalta etc.
Așa că, dacă vrei să aibă efectul scontat, scoți acul cu 2 degete strângând de el.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde alexx » 24 Iun 2013, 11:04

proapis13 scrie:
priest scrie:Chiar nu stiam treaba cu ora 20. Intr-adevar cand umblam in jurul pranzului erau foarte blande. Acum parca era alta familie. De retinut! Multumesc!

Cu 2 ore inainte de a se insera,indiferent de anotimp,nu se mai umbla la stupi decat daca este musai :!:

Mie nu imi vine sa ii desfac pe caldura mai ales daca mai tin si masca transpir de numai stiu de mine si asa prefer mai pe la 4 5 asa vara si nu am avut probleme umblu in ei doar cu manusi in tricou si in pantaloni scurti :D
alexx

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE