Dragos2006 scrie: 2) O diversificare a productiei adaptata la conditiile locale specifice fiecarui stupar astfel incat sa se obtina un profit onorabil in conditii de trai decente. In alt forum nea Gica spunea ca pe o familie se cheltuie anual 210 lei fara a include cheltuieli de pastoral , perfect adevarat !
jonny_it scrie:Cum se ajunge la 210 RON / familie fara a include cheltuielile pt pastoral? Mi se pare putin cam mult.
Sau trecem ca ora de lucru este 20euro
gica scrie:jonny_it scrie:Cum se ajunge la 210 RON / familie fara a include cheltuielile pt pastoral? Mi se pare putin cam mult.
Sau trecem ca ora de lucru este 20euro
E dreptul tau sa iei atitudine.Dar fa un calcul inainte.
Nu ora de lucru e 20 de Euro,anul de lucru/stup este 25 de Euro.
De curios spune cum socotesti si cat este la tine.
gica scrie:Jonny,pozitiile 1,2 si 4 intra la intretinere si se incadreaza la cheltuieli anuale.
Mai pune 10% din valoarea celor 144 de colonii ,asta se numeste amortisment anual.Ca daca pui 20% cum se pune pe la altii e de jale.
Vezi cat iese apoi mai pune medicamentele.
Ai scris la pozitia 5 zahar = 200 lei.Vine mai putin de 1,5 lei/colonie sau 300 grame/colonie.Nu zic ca-i bine sau rau.Dar economic nu da bine.
Ai pus manopera 3400 lei.Socoteste cate zile munca face asta si la salariul minim pe economie pentru ca munca depusa nu necesita "inalta calificare".Presupunand ca am fi vecini ai lucra la 144 de colonii la mine un an pe banii astia?
Si mai sunt ceva cheltuieli anuale de care nu amintesti.
gica scrie:Bun,la 144 de stupi trebuie in medie 48 de regine anual.Astea toate apar la schimbarea linistita.Ca in 10-15 zile nu prea vad sa ai timp si de aspectul acesta.De roiuri naturale nici nu mai e cazul sa discutam.
Aici nu sunt bani si timp?
Cristian IONITA scrie:http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10314537-arges-miting-pensionarilor-fost-anulat-dupa-singura-persoana-prezentat-protest.htm
eu zic sa cautam alta natie ptr asociere .... la romani e imposibil asa ceva
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 63 vizitatori