priest scrie:Cum sa fac poza? De ansamblu sau sa scot rama cu rama?Ma refer la cuib.
priest scrie:Ce ma fac eu ca nici macar nu au inceput sa construiasca in cat. Mai am vreo sansa de miere? Cuibul e full de albina (10 rame) si in cat vad cateva razlete.
stroe scrie:priest scrie:Ce ma fac eu ca nici macar nu au inceput sa construiasca in cat. Mai am vreo sansa de miere? Cuibul e full de albina (10 rame) si in cat vad cateva razlete.
Ridica si tu o rama doua din cuib in cat si vor construi daca ai albina si ceva cules
priest scrie:Catul e de 3/4. Daca urc rama de 1/1 din cuib in cat nu ramane spatiu sub rama gol?
cristi_vidican scrie:priest scrie:Catul e de 3/4. Daca urc rama de 1/1 din cuib in cat nu ramane spatiu sub rama gol?
Ba da! Și vor clădi sub ea, dar pe tine te interesează să bage miere în etaj. Când nu ai nici o ramă de 3/4 cu miere, ridicând lateralele din cuib în etaj, în ramele învecinate vor băga miere în etaj. După ce vor băga miere în ramele de 3/4, poți coborî ramele de 1/1 și te folosești de cele de 3/4 intercalând mereu rame goale cu rame cu miere. Asta dacă ai cules și dacă ai timp de bibileală. Dacă e cules ele urcă mierea și dacă nu faci nimic.
Dar, vezi că de acum înainte, mai ales pe finalul lunii vor mai bloca cuibul. Sunt rase care blochează cuibul, în special carpatina. Altele verticalizează tot timpul.
cristi_vidican scrie:Dar, vezi că de acum înainte, mai ales pe finalul lunii vor mai bloca cuibul. Sunt rase care blochează cuibul, în special carpatina. Altele verticalizează tot timpul.
danielM scrie:[,,,Colegii din jur care au facut si teiul, aveau zboruri de roi la fam de productie.,,
Ma prins rusinea la afirmatia de mai sus. in sensu ca si eu sunt cu musca pe caciula. Am muscat-o rau de tot cu teiu anu asta. Nu am facut nici miere, si am ramas si fara populatie in stup. Asta este,, se adauga la exparienta
kiloz scrie:Domnilor! Adunati dovezi si incercati sa documentati depopularile familiilor.Faceti poze cu cantitatea de albine moarte in fata lazilor,intrebati fermierul cu ce a fost tratat seminta si daca a stropit in perioada vegetatiei si cu ce! Fara nici o dovada nu ne crede nimeni! Deschidem o pagina separata pt adunarea datelor .
priest scrie:Trebuie sa fiu atent sa nu urc matca in cat sau nu are importanta , neavand gratie Hanemann? Ramele pe care le urc trebuie sa contina miere?
Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori