Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

A beekeeper was born!

Mesajde Odey » 08 Iul 2013, 20:52

Buna dragi apicultori/albinari/vizitatori.
Prin urmare am luat bacul cu 7(astept sa ma felicite Mircea_63) si vrea mama sa`mi cumpere o familie de albine pe 10 rame.Problema este ca doar in 10 august imi poate cumpara acea familie.
Si iintrebarea: Se poate achizitiona in luna august albine? nu e prea tarziu pentru a cumpara albine?
Cadeeeeeeeeeeee!!!Da-te ma ca cade!!!
Odey

Re: A beekeeper was born!

Mesajde iunicu » 08 Iul 2013, 20:59

Felicitari pentru promovarea bacului. Pntru 7-ele ala, Mircea o sa te cam urecheze.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde Odey » 08 Iul 2013, 21:02

iunicu scrie:Felicitari pentru promovarea bacului. Pntru 7-ele ala, Mircea o sa te cam urecheze.

"Nemultumitului i se ia darul" ma multumesc si cu atat, acum doar trebuie sa ma inscriu la faculta.

Pana la urma cu stupul ce sa fac? pot sa cumpar familie pe 10 rame in august? 10 august mai exact
Odey

Mesajde iunicu » 08 Iul 2013, 21:07

Eu zic sa nu te grabesti. De aceiasi bani cumperi la primavara doua roiuri. Stiu ca esti nerabdator, si eu in locul tau as fi. De fapt cred ca nu mai pot sta fara albine.
Asteapta sa vezi ce spun si ceilalti useri si ia o decizie.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde Mircea_63 » 08 Iul 2013, 21:21

Jamal, felicitari! Ma bucur mult pentru nota la matematica! La romana...scrii mai bine decat unii doctori, asa ca esti OK.

Pentru tine Odey. Oldies but goldies :D

Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Odey » 08 Iul 2013, 21:44

La romana asa a fost sa fie...acuma nu stiu ce sa fac..sa cumpar o familie sau nu..ce zici Mircea?
o familie e in jur de 350-400 lei, sunt dispus sa dau atat pt o familie :)
Mersi Mircea :*
Odey

Mesajde Mircea_63 » 08 Iul 2013, 21:58

Si in primavara cat costa?

Ia socoate ca trebuie sa le asiguri hrana pentru iarna, nu vei avea stare de grija lor, nu-i imposibil sa moara peste iarna. La vremea asta mie imi pare mare suma asta pentru o familie. Daca ai gasi un roi zdrava la pret bun, e altceva.

Cu banii astia iti iei in primavara o familie de albine si lasa pe altii sa poarte grija iernarii. Daca la suma asta ai lua trei roii, ar fi altceva. Nu stiu ce preturi sunt in zona voastra, eu am cumparat acum vreo 3 saptamani roi zdraveni cu 80 lei.

Tot ca socoteala, daca stii ca ai FS si iti umple caturile, atunci se schimba treaba. Sa-i cumperi acum ca sa ai ce ierna...nu e rentabil. Sa te apuci acum sa faci roi, iarasi nu e rentabil ca moment. Dar foarte mult conteaza ce culesuri ai.
Mircea_63

Mesajde Odey » 09 Iul 2013, 07:47

Am culesuri, am observat la albine pe picioare ca au polen si de fiecare data cand le verific(o data pe saptamana sau doua) au sub hranitor cladi faguri, bineinteles ca i rup, oricum le`am pus o rama noua si 90% din ea mi`o cladit`o intr`o zi..
Chiar vreau sa cumpar o familie intreaga, si pentru iernat se va ocupa o cunostiinta care e de 7 ani apicultor.Nu mi`as ierta`o niciodata daca mi`ar muri albinele peste iarna...
Odey

Mesajde Mircea_63 » 09 Iul 2013, 08:50

Odey scrie:Am culesuri, am observat la albine pe picioare ca au polen si de fiecare data cand le verific(o data pe saptamana sau doua) au sub hranitor cladi faguri, bineinteles ca i rup, oricum le`am pus o rama noua si 90% din ea mi`o cladit`o intr`o zi..
Chiar vreau sa cumpar o familie intreaga, si pentru iernat se va ocupa o cunostiinta care e de 7 ani apicultor.Nu mi`as ierta`o niciodata daca mi`ar muri albinele peste iarna...

Jamal, daca ti-o doresti asa mult si ai treaba asta pe suflet, ia-o domnule! Ia-o cu toata inima si sa dea D-zeu sa fie bine. Trecerea peste iarna nu e capat de lume, ca daca era...demult n-ar mai fi existat albine, numai ca uneori pur si simplu se intampla la cate un stup. Daca ai multi si a picat unul peste iarna, nu e tragedie, dar daca ai unul singur, vorba ta: l-ai lua cu tine in pat.

Ai grija, daca zici ca ti-au construit aproape toata rama intr-o singura zi, foarte probabil ca ai mare nevoie de rame in stup. Daca e plin, pune-i un cat deasupra. Pur si simplu au nevoie de spatiu.
Mircea_63

Mesajde Odey » 09 Iul 2013, 10:29

S`a si ouat pe ea, catul trebuie sa`l construiesc..lada e facut de mine din OSB si nu sunt pline ramele, oricum luna aceasta e luna in care numarul lor scade, am foarte mult puiet pe fiecare rama, pe rama aceasta noua s`a ouat ieri(am vazut oua de 1 zi in ea) si pe o parte si pe alta, cand va iesi puietul le voi mai pune o rama.
App Mircea, doar 6 rame am in stup, inca nu i familie completa, sa i fac si cat daca nu e familie completa?
Odey

Mesajde Mircea_63 » 09 Iul 2013, 11:19

Ai MP!

De banii aia, cumparati 2 stupi (lazi), ca in OSB... pune si bani deoparte pentru zahar.
Mircea_63

Mesajde alexx » 09 Iul 2013, 13:40

Odey scrie:S`a si ouat pe ea, catul trebuie sa`l construiesc..lada e facut de mine din OSB si nu sunt pline ramele, oricum luna aceasta e luna in care numarul lor scade, am foarte mult puiet pe fiecare rama, pe rama aceasta noua s`a ouat ieri(am vazut oua de 1 zi in ea) si pe o parte si pe alta, cand va iesi puietul le voi mai pune o rama.
App Mircea, doar 6 rame am in stup, inca nu i familie completa, sa i fac si cat daca nu e familie completa?

Nu ai ce face cu catul daca nu e fam completa ;)
alexx

Mesajde Odey » 09 Iul 2013, 13:50

Deci nu am nevoie de cat :) stiam eu, dar o sa ma mai interesez la cine da mai ieftin o familie. Si iarna nu o sa fie problema, am gasit un loc in curte unde e ferit de ninsoare sau vant sau soareci sau alte gaze.
Odey

Mesajde Mircea_63 » 09 Iul 2013, 15:41

Odey, ti-am spus ca ai MP! Vad ca nu l-ai deschis. Stanga sus a paginii.
Mircea_63

Mesajde un OM » 09 Iul 2013, 15:53

Hranitor, sirop, fagure artificial la marginea ramelor cu puiet, stimulare la 2-3 zile. De-abia cand in stupul de 10 rame ai puiet pe 7 rame se cere magazia. Baga tare. Familia de cumparat mai lasa sa astepte. Anul viitor cu putin avant poti face dintr-o familie, trei.
un OM

Mesajde B.K » 10 Iul 2013, 18:03

Odey scrie:Deci nu am nevoie de cat :) stiam eu, dar o sa ma mai interesez la cine da mai ieftin o familie. Si iarna nu o sa fie problema, am gasit un loc in curte unde e ferit de ninsoare sau vant sau soareci sau alte gaze.

Albina nu moare de frig colegu , chiar daca ninge peste stup , albina moare de foame. Soarecele nu ar avea cum sa intre in stup daca dupa terminarea culesului si inceperea hranirilor se micsoreaza urdinisul (ceea ce este obligatoriu)
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE