Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Paulownia

Mesajde adi_passs » 10 Iul 2013, 20:37

am sa ma axez pe evodia pt ca alea au iesit si inca mai cresc dar vorba ta,,,cred ca am sa le pun putin ingrasamint natural,,, am sa mai intreb si eu pe cineva,,, sau chiar pe voi aici ....pt ca am nevoie sa dau de mincare la albinutele mele .
adi_passs

Mesajde adi_passs » 10 Iul 2013, 20:42

cred ca maine schimb pamintul si la evodia,,,ca m-am uitat pe ritmul de crestere din acele poze si ale mele nu evolueaza asa,,,, merg greu
adi_passs

Mesajde clucian » 10 Iul 2013, 20:51

Daca ai luat de la Dedeman e clar, majoritatea de acolo au ph între 5 și 6,5 ceea ce NU îi place lui Paulownia. Mai ales pentru puieti. Evodia în schimb nu este asa pretentioasa. Asa am observat eu.

Data viitoare treci pe Bricostore si uitate dupa turba/pamant cu ph peste 6.0.
http://clucian.sunphoto.ro | Am cerut toate lucrurile care ma puteau face fericit, Dar mi s-a daruit viata, ca sa ma pot bucura de toate.
clucian

Mesajde adi_passs » 10 Iul 2013, 20:55

Multumesc mult
adi_passs

Mesajde adi_passs » 12 Iul 2013, 17:01

Am vorbit azi cu Ionut si a promis ca daca nu primesc semintele trimise imi trimite altele si o iau de la inceput cu inmultirea paulowniilor .
Urati-mi success ca am nevoie de multe plantute pt ca vreau sa am pentru 5 mii de mp de teren .
adi_passs

Mesajde clucian » 12 Iul 2013, 20:41

Ce să spun mult succes !

Dar nu e cam tarziu acum să te apuci să îi germinezi ? Ma gandesc că daca îi produci acum nu mai au timp pana în toamna să se leminifice tulpina.
Poate doar asa să îti faci mâna cu germiantul acum și să îi pastrezi într-o sera / solar peste iarna, iar în primavara să ai deja experientă.

Eu toti puietii pe care îi am încerc să îi plantez în pamant cât de curand.
http://clucian.sunphoto.ro | Am cerut toate lucrurile care ma puteau face fericit, Dar mi s-a daruit viata, ca sa ma pot bucura de toate.
clucian

Mesajde adi_passs » 12 Iul 2013, 21:49

Am sa tin totul intr-o camera libera .
Cam asta e planul
adi_passs

Mesajde clucian » 23 Iul 2013, 22:13

Întrebare: Pentru un hectar de Paulownia melifer la ce schema de plantare va ganditi ?
Eu ma gandesc la 5m x 5m.
clucian

Mesajde delorin I » 23 Iul 2013, 22:33

clucian scrie:Întrebare: Pentru un hectar de Paulownia melifer la ce schema de plantare va ganditi ?
Eu ma gandesc la 5m x 5m.

Salut! Arbustii mei de la tine evolueaza incet dar sigur:) in afara de unu care a avut probleme in a se adapta si a murit. Un altul l-am facut cadou prietenului meu si se pare ca-i merge bine! Din crescuti de mine am ramas doar cu unu care a ajuns la vreo 8 cm iar prietenul meu a costatat din cei pe care i-am dat lui, ca nu mai cresteau pentru ca deja umplusera ghiveciul! Deci teoria ta legata de aciditatea pamantului este mai mult decat verificata iar altudinea de 700 metri nu pare a dauna acestor copaci! Acum sa vedem la iarna! Am o singura fotografie cu unul din ei dar e destul de proasta asa ca nu voi incarca pagina!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde clucian » 23 Iul 2013, 22:55

La 700 metri altitudine te apropii de limita de sus unde se planteaza Paulownia Tomentosa.
Limita de altitudine la care se planteaza Paulownia Tomentosa si creste e 1000 - 1200 metri, creste dar creste încet deoarece noapte e mai frig.

Important e acum să se dezvolte radacinile ca oricum îl tai de la sol la iarna, anul urmator o sa îi creasca adevarata tulpina.

În legatura cu plantatia de 1ha de paulownia melifer am de gand să pun în schema 5 x 5 aproximativ 400 bucati / hectar. Mai vedem pana atunci.
clucian

Mesajde delorin I » 23 Iul 2013, 23:02

Nu stiu daca o sa ma indur sa-i tai! :) Crezi ca merita un hectar? Doar in scop melifer?

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde clucian » 24 Iul 2013, 11:16

Cu taiatul este strict problema ta, tu decizi daca vrei să îl tai sau nu.
Eu am ajuns la concluzia ca e bine să îl tai astfel are o tulpina mult mai dreapta de tanar iar nodul dintre ani se formeaza mult mai sus pe la 2,5 ~ 3 metri.
Daca vrei sa vezi o comparatie uite aici în acest filmulet. Primul a fost taiat de jos, ceilalti doi nu.
https://www.youtube.com/watch?v=YJDefBHlNb0

În legatura cu hectarul de Paulownia vom vedea, de ce zici daca merita? Nu am nimic de pierdut.
clucian

Mesajde MyBees » 24 Iul 2013, 12:11

Eu as vedea mai bine o cultura de evodia pe acel hectar, sau poate chiar de salcam japonez.
Partea proasta la paulownia este ca se suprapune cu salcamul la inflorire si pe langa faptul ca acest lucru o face cumva inutila poate face si "rau", prin amestec cu salcamul.

Evodia infloreste in iunie iulie, salcamul acum e inflorit in Bucuresti. Adica exact atunci cand ai mai multa nevoie de ceva cules.

Eu in asta as vedea rolul culturilor create in arealul unei stupine stationare. In a umple golurile de cules.

Spor!

PS. Poate sunt suparat pe paulownia si pentru ca la mine merge foarte greu. De-abia daca au o inaltime de 15-20 cm ... :)
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde clucian » 24 Iul 2013, 13:18

Eu as spune că se suprapune cu rapita, eu cand am vazut Paulownia înflorit a fost între data de 25 aprilie pana pe 7 mai anul asta.

La salcam japonez nu ma bag, cu Evodia sunt înca în teste la cerinte necesitati pretentii, cele mai bune conditii și slabiciuni.
clucian

Mesajde delorin I » 24 Iul 2013, 14:46

Urmaresc salcamul japonez de cel putin 3 saptamani cum evolueaza in Bucuresti! Din toate semintele plantate a ramas cu 3 plante din cauza replantarii in verde in gradina! Dar daca ma gandesc ca de 3 saptamani se tot deschide floarea si abia acum pare sa fi cuprins cea mai mare parte a unora dintre copaci- fara insa sa fie complet in floare...cred ca e mult mai avantajos salcamul japonez!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde clucian » 24 Iul 2013, 23:05

În ce an de la plantare înfloreste Salcamul Japonez (sophora japonica) ?
clucian

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI