Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Cum pot muta un roi?

Mesajde Pavel » 15 Iul 2013, 12:23

Salut am o problema, stau la casa pe pamint si zilele trecute ma invadat un roi de albini foarte mare, sau bagat intro gaura de unde nu am acces la ele si nu stiu acum cum sa scap de ele as vrea sa le scot de acolo datimi vre-o idee cum as putea face
Pavel

Re: Cum pot muta un roi?

Mesajde mateiflorin » 15 Iul 2013, 13:03

Pavel scrie:Salut am o problema, stau la casa pe pamint si zilele trecute ma invadat un roi de albini foarte mare, sau bagat intro gaura de unde nu am acces la ele si nu stiu acum cum sa scap de ele as vrea sa le scot de acolo datimi vre-o idee cum as putea face

de unde esti? spargi o gaura si cauti matca
mateiflorin

Mesajde jenica67 » 15 Iul 2013, 13:04

S-a mai discutat astfel de probleme. Cel mai important cred ca este sa ne spui din ce localitate esti si sa descrii locul unde s-a bagat, asa numai sa ne dam cu parerea despre scosul dintr-o gaura, e greu de presupus ce se poate face.
jenica67

Mesajde Pavel » 15 Iul 2013, 19:25

Sunt din R.Moldova partea de nord a tarii, albinile sau bagat in ventilatia podelelor din casa, adica intre fundament si podea care e din lemn unica posibilitate sa ajungi la matca e sa spargi podeala dar e foarte costisitor asa ca ma gindeam paote pui un stup la intrare si o substanta ceva inauntru ca sa ademeneasca matru inpreuna cu roiu in stup
Pavel

Mesajde mateiflorin » 15 Iul 2013, 19:34

Pavel scrie:Sunt din R.Moldova partea de nord a tarii, albinile sau bagat in ventilatia podelelor din casa, adica intre fundament si podea care e din lemn unica posibilitate sa ajungi la matca e sa spargi podeala dar e foarte costisitor asa ca ma gindeam paote pui un stup la intrare si o substanta ceva inauntru ca sa ademeneasca matru inpreuna cu roiu in stup

scoti podeaua ca e demontabila si o pui la laoc
mateiflorin

Mesajde Mircea_63 » 15 Iul 2013, 19:48

Le anesteziezi si le scoti cu aspiratorul.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Pavel » 16 Iul 2013, 17:28

Cu ce le pot anestezia? Cred ca le las acolo ca nu am cum sa le scot cu aspiratorul
Pavel

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR