Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: canicula si albinele

Mesajde ves.lucian.zabrani » 24 Iul 2013, 22:09

eu nu zic ca , virgula , canicula este buna , dar cu 2 zile inainte de a pleca de la tei dimineata au fost 10 grade !!!
albina iesea din stup catre ora 10 !!! nu cred ca secretiei de nectar a teiului i-au placut temperaturile de anul asta !!!
la floarea doarelui cam aceeasi situatie !!!
acuma vine canicula cand s-a dus si floarea soarelui !!!
macar scaietii sa aiba parte de canicula !!! ca si ei sunt foarte buni pentru albinutele noastre daca cam bate vantul prin magazii !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde iunicu » 25 Iul 2013, 07:37

Nea Cornele, in viata intotdeauna ai cate ceva de invatat! :lol:
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde namzeb » 25 Iul 2013, 11:18

Fiecare face cum crede,eu am verificat care este temperatura in stup fara ceva pus deasupra,mai ales cind sint direct sub razele soarelui.Frige chiar si scindura din capac iar pe tabla poti face o friptura ca la gratar.Iar ca rezistenta le pun de 2 ani si nu vad ceva deteriorat.La iarba se aduna sub ea fel de fel de ginganii,care pot intra si in stup(urechelnite).Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde Mircea_63 » 25 Iul 2013, 22:38

Ca pomenisi de urechelnite, am cativa stupi care au pe podisor o gramada de urechelnite. Intai m-am ingrijorat, dar un stupar cu experienta mi-a spus ca nu-i nici un bai, ba chiar prezenta lor e un semn de belsug. Cam neincrezator, dar am mers pe mana lui si am lasat asa. Belsug n-am vazut, dar nici n-am sesizat vreo deficienta.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde proapis13 » 25 Iul 2013, 23:19

Mircea_63 scrie:Ca pomenisi de urechelnite, am cativa stupi care au pe podisor o gramada de urechelnite. Intai m-am ingrijorat, dar un stupar cu experienta mi-a spus ca nu-i nici un bai, ba chiar prezenta lor e un semn de belsug. Cam neincrezator, dar am mers pe mana lui si am lasat asa. Belsug n-am vazut, dar nici n-am sesizat vreo deficienta.

Lasa o rama veche dupa diafragama stupului cu pui de urechelnite in podisor
O sa ai placuta surpriza sa vezi cum curata rama de toate urmele de pastura si camasuiala :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde paul » 25 Iul 2013, 23:42

proapis13 scrie:Lasa o rama veche dupa diafragama stupului cu pui de urechelnite in podisor
O sa ai placuta surpriza sa vezi cum curata rama de toate urmele de pastura si camasuiala :!:

Nu ma baga in spaime ...
Ca am si eu cam la toti roii. Si nu de alta, da' pe seceta asta pastura e ... valuta forte !
Zi-i ... un remediu !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Mircea_63 » 25 Iul 2013, 23:52

Paul, sezi hodinit ca nu umbla urechelnitele pe rame. Marian zice sa pun rama dupa diafragma. Recunosc (cu rusine?) ca nu folosesc diafragma, poate d`aia nici nu le-am vazut. Cred ca le-ar alunga albinele daca ar umbla in cuib.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde paul » 26 Iul 2013, 00:00

Mircea_63 scrie:Paul, sezi hodinit ca nu umbla urechelnitele pe rame. Marian zice sa pun rama dupa diafragma. Recunosc (cu rusine?) ca nu folosesc diafragma, poate d`aia nici nu le-am vazut. Cred ca le-ar alunga albinele daca ar umbla in cuib.

Mircea, pe rame nu le-am vazut umbland. Da' pe sub rame, prin partea goala a stupului le-am vazut ! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde proapis13 » 26 Iul 2013, 00:22

paul scrie:Nu ma baga in spaime ...
Ca am si eu cam la toti roii. Si nu de alta, da' pe seceta asta pastura e ... valuta forte !
Zi-i ... un remediu !

E vba despre resturile de pastura si camasuiala in sine
Am inteles ca prezenta lor in stup alunga alti ,,locatari'' printre care si scorpionul fals
Nu-ti face griji ca daca nu ai albina acoperitoare pt ultima rama in zilele reci albina are grija sa mute pastura
Coboara si pe fundul stupulyui dupa resturile de polen si cred ca si dupa paduchii picati la ,,periaj'' de pe albine
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde mary1 » 28 Iul 2013, 20:02

ImagineImagine Ideea unui prieten . E pusa in practica.

mihai cl

stiu ca pentru uni pare o prostie dar nepunando in practica vorbesc degeaba cea mai eficienta metoda asta am gasito
mary1

Mesajde mary1 » 28 Iul 2013, 20:03

mary1

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR