murarudumitru scrie:liviu ma bucur pentru tine tineo tot asa la mine e ok eri 4 kg pe familie buna sa bagat am peste 30 famili ,apropo vezi ca mai ai un roi la mine ,doamne ajuta
liviutzbogos scrie:"mai batut cu podisorul in lada sa cada albinele....
liviutzbogos scrie:As vrea sa va mai intreb un lucru...Eu pe la sfarsitul lui iulie, cel tarziu jumatatea lui august plec in Austria si ma intorc pe la jumatatea sau sfarsitul lui octombrie. Ce dezavantaje sau pierderi pot sa am in randul stupilor? Stiu ca toamna trebuie avut grija ca matca sa aiba loc pentru ouat, albinele avand tendinta sa blocheze cuiburile. La mine dupa floarea soarelui nu mai este cules abundent, putina pasune, asa de intretinere cel mult, deci matca ar avea loc pentru ouat. Restrangerea si impachetare se pot face si in noiembrie, la noi nefiind prea frig toamna mai tarziu. Varachetul facut prin noiembrie banuiesc ca nu afecteaza...sau? Tare nu as pleca si sa le las dar nu am ce face.
ovidiu_78 scrie: anul apicol incepe din august,cum pregatesti familiile pt iernat asa le vei avea in anul urmator,trebuie stimulate ca sa ponteze matca sa ai albina pe iarna,daca nu ai mancare trebuie complectari,tratamente...deci trebuie sa fie cineva pe acolo,si s-ar putea sa plec cam in aceesi perioada din tara si tot asa sa ma intorc...dar mi-a dat Dumnezeu un prieten bun si are el grija de ei...deci poate fi si pt tine o varianta
liviutzbogos scrie:...ma gandesc ca dupa floarea soarelui daca storc fac destul loc in cuib, in felul asta matca va avea loc berechet pentru puiet, iar albinele pentru inmagazinarea hranei pentru iarna. Mai vedem noi ce si cum, ajuta Dumnezeu si va fi bine
ovidiu_78 scrie:liviutzbogos scrie:fara stimulare nu va ponta matca aia e sigur,deci tre si cineva sa le stimuleze si apoi complectari....
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 37 vizitatori