Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul Roger Delon ca alternativa in stuparit

Mesajde akmm » 16 Iul 2013, 11:46

Eu tot nu pricep de ce vorbim de Roger Delon, dar fara foite, ca Warre, cand de fapt in discutie este Warre.
E ca in povestea cu Shakespeare in care piesele nu au fost scrise de William Shakespeare ci de un cu totul altul pe care il chema-culmea!, tot William Shakespeare.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde BUNKA » 16 Iul 2013, 12:50

akmm scrie:Eu tot nu pricep de ce vorbim de Roger Delon, dar fara foite, ca Warre, cand de fapt in discutie este Warre.
E ca in povestea cu Shakespeare in care piesele nu au fost scrise de William Shakespeare ci de un cu totul altul pe care il chema-culmea!, tot William Shakespeare.

Aicea m-ai pierdut akmm...pai ce-l defineste pe waree si ce-l defineste pe delon..de aici trebuie plecat, si o sa intelegi de ce eu il numesc delon desi stupul pe care il folosesc eu nu e nici una nici alta..e o imbinare care as putea sa o nmesc bunkan :) daca as fi un fel de maximus...as putea sa-i zic waree dar la warre tehnologia este atat de diterita...practic pui gaza acolo si Dumnezeu cu mila, daca ai ce lua de pe el la final de sezon, iei..daca nu aia e, daca roieste..roieste, n-ai ce sa ai faci...delon desi foloseste acelasi tip de lada are o tehnologie diferita pe care am mai prezentat-o, e mult de scris si scriu pe telefon.
Ce am facut eu e o lada delon la care am modificat inaltimea, capacul, fundul, rama este alpine cu acel v...am mai auzit multi care zic ca vladimir comich ar lucra pe alpine..e o greseala pt ca rama alpine e exact ce am eu ma rog cu diferenta ca eu am laterale de 32mm...dupa cum vedeti e o imbinare a mai multor elemente ...stupul rusului vladimir e definit de.rama delon din sarma desi e un corp mai mic de inaltime el ramane tot un delon.
Eu practic am fagurele fara foita natural de la warre dar crescut pe o rama alpine, am o lada warre sau delon dar mai inalta, am un capac model american sau canadian, am un fund cu plasa av e ceva diferit dar mie imi place sa-i zic delon pt ca si tehnica de lucru descrisa de delon mi-a intrat la inima si cred ca se poate aplica la stupul "BUNKAN" :))
De azi inainte am sa o ard cu texte gen...apicultura in sistem Bunka... :))
Ma, nu ma luati in serios ca eu mai fac si glume :)
BUNKA

Mesajde BUNKA » 16 Iul 2013, 13:02

dogvet scrie:Uite Bunka,ca sa nu zica her Doktor Maxi Men ca este complet nedreptatit in privinta aberatiilor sale (gen incarcatura energetica si influenta variatiilor magnetice ale Lunii asupra dezvoltarii matcii,combaterea locii americane cu apa sfintita -nosode asa cum ii place lui sa le spuna,alte si alte si alte stupizenii,lista e infinita) iti prezint un roi facut dupa salcim ,dezvoltat pe MULTIETAJAT PE 8 RAME,dar dupa tehnici apicole normale si descrise in carti serioase(am scris asa mare ca sa nu-i treaca prin capul ala extrem de combativ sa-l revendice :D )Poza e slaba calitativ fiind facuta cu telefonul aseara,sa nu te iei de albinele storcite ,a fost un accident nefericit :) Traiasca Maximus si Povestile Nemuritoare(nu-i asa ca l-am readus la viata in constiinta forumistilor,o sa se bucure la Maximus :twisted: )

Ma..eu sunt o fire pacifista, n-am nik cu el dar m-am uitat ieri pe situl lui sa vad ce mai praseste si am vazut cuprinsul ultimei carti si am ramas asa un pik...am zis..wooowww..omul asta chiar vrea sa vanda multe exemplare din cartea sa...adica vrea sa faca bani pe vanzare de informatie indiferent cum e ea...apropos, voi ati auzit vreodata de ...METODA FAGURELUI GRAITOR... :)...eu am auzit abia ieri,noroc ca am deschis pagina lui max...n-o cunosc in amanunt pt ca nu am cumparat cartea dar ceva imi spune ca mai am multe de invatat de pe http://www.rezistantbee.com pana sa ajung sa am puterea de intelegere a metodei fagurelui vorbaret. :)
BUNKA

Mesajde BUNKA » 16 Iul 2013, 13:22

A...apropo de me pe 8 rame..am si eu mai nou, dupa trecerea asta pe delon...o sa mai fac un filmulet in care o sa explic in detaliu ce am facut si cum sper eu sa condensez cea mai mare parte din varoa pe 3 me pe 8 rame pe doua corpuri...acolo voi trata conventional cu varachet..in rest delonii ramanand destul de curati...a..si, nu va costa nimic :)...arata f bine roiul tau.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 16 Iul 2013, 13:27

Asta cu her Doctor Maxi Men mi-a placut... :)
BUNKA

Mesajde BUNKA » 16 Iul 2013, 21:58

Aaaaa..acum am inteles, deci un fel de tzapa in masa pe care omul incearca sa o dea cu orice pret ...interesanta treaba, ma...e clar ca suntem mici copii si ca avem de invatzat!
BUNKA

Mesajde danman » 16 Iul 2013, 23:02

La cat de disperati sa se apuce de "afacerea cu albine" eu fost unii romani in ultimii ani, e normal ca s-a dezvoltat o piata si pt ei. Iar zona aia de la Valcea... e renumita pt materie cenusie specializata in smen.
danman

Mesajde alin m » 17 Iul 2013, 00:12

Ma refeream doar la partea inferioara a ramei, daca ar putea fi inlocuita cu o sarma de 3 sau de 4.
Partea superioara si lateralele -lemn sa fie in ce dimensiuni vrei tu, insarmata cum crezi ca e necesar si fara foita.
Leatu de jos daca e de sarma, albina ar imbraca sarma si cred ca ar cobori cu fagurele pana la distanta optima fata de urmatoarea rama de dedesubt. La urcare nu ar mai fi fagure-lemn-spatiu-lemn-fagure ci fagure-lemn-spatiu-fagure. E o idee.
alin m

Mesajde visanc » 17 Iul 2013, 00:27

BUNKA scrie:... ceva imi spune ca mai am multe de invatat de pe http://www.rezistantbee.com pana sa ajung sa am puterea de intelegere a metodei fagurelui vorbaret. :)

Bunka, tot incerc sa intru pe site-ul asta si imi zice ca nu exista. Sigur ai scris bine numele?
visanc

Mesajde apimat » 17 Iul 2013, 00:46

danman scrie: zona aia de la Valcea... e renumita pt materie cenusie specializata in smen.

chiar asa?
Petre Țuțea: "Statul acesta îi apără pe străini de noi. Ca-n colonii."
apimat

Mesajde BUNKA » 17 Iul 2013, 08:01

alin m scrie:Ma refeream doar la partea inferioara a ramei, daca ar putea fi inlocuita cu o sarma de 3 sau de 4.
Partea superioara si lateralele -lemn sa fie in ce dimensiuni vrei tu, insarmata cum crezi ca e necesar si fara foita.
Leatu de jos daca e de sarma, albina ar imbraca sarma si cred ca ar cobori cu fagurele pana la distanta optima fata de urmatoarea rama de dedesubt. La urcare nu ar mai fi fagure-lemn-spatiu-lemn-fagure ci fagure-lemn-spatiu-fagure. E o idee.

Daca s-ar putea face asta si in acelasi timp sa avem o rama destul de solida, cu siguranta ca ar fi mai bine..m-am gandit si eu la asta si au mai avut ideea asta cativa colegi dar am avut o retinere sa o pun in practica pt ca atunci cand strangi sarmele nu stiu cum ar putea reactiona rama...trebuie incercat, eu insa merg pe varianta asta pt ca ma ajuta cateva lucruri...am micsorat distanta intre ramele de sus si alea de jos la 5mm iar leatul de sus are acea tesitura in v si albinele cladesc coroana de miere pana la buza tesiturii ramanand doar 1 cm din speteaza superioara neimbracat de fagure..practic au un spatiu de 2,5cm care este altceva decat fagure..2cm de lemn si 0,5 cm spatiu.
BUNKA

Mesajde danman » 17 Iul 2013, 08:09

apimat scrie:
danman scrie: zona aia de la Valcea... e renumita pt materie cenusie specializata in smen.

chiar asa?

Nu o luati in nume personal, asta e realitatea, fiecare zona are renumele ei bun si/sau rau. La Iasi de exemplu cica stam cel mai bine in videochat. Stiu ca sunt si oameni de nadejde, chiar am fost recent pe un weekend si am ramas placut impresionat de oamenii de acolo. Nu pot spune acelasi lucru despre dl "doctor" Max... si asta doar din cele citite pe forum sau pe site-ul sau. Acasa o fi baiat bun, dar aici a incercat smenul.
Ultima oară modificat de danman pe 17 Iul 2013, 08:19, modificat de 3 ori în total.
danman

Mesajde BUNKA » 17 Iul 2013, 08:10

visanc scrie:
BUNKA scrie:... ceva imi spune ca mai am multe de invatat de pe http://www.rezistantbee.com pana sa ajung sa am puterea de intelegere a metodei fagurelui vorbaret. :)

Bunka, tot incerc sa intru pe site-ul asta si imi zice ca nu exista. Sigur ai scris bine numele?

Am scris eu gresit...e vb de http://www.resistantbees.com oricum se gaseste cu google..vedeti ca acolo undeva in dreapta are un link catre situl vechi care o perioada nu a mers...spor la studiu.
Au fost sabotati de "un prieten"...
BUNKA

Mesajde Adi Hodis » 18 Iul 2013, 05:21

dogvet scrie:Acea denumire intitulata transcedental si cosmogonic fagure parlitor(de la parlare are o explicatie simpla si pe care in mod cert ai observat-o,dar nu i-ai dat o asemenea denumire,mai clar ce face albina intr-un nucleu cind se apropie sau s-a terminat eclozarea matcii(adica cladeste sau nu fagurasi),e prea simpla chestiunea ca sa-i dai conotatii ,,cosmice''.Daca numai i-ai frunzarit opera si incepi sa fii cuprins de dorinta nestavilita de a o aprofunda,dar nu vrei sa dai bani pe ea :D ,luam legatura si ti-o dau pe-a mea,are si dedicatie frate.!!!!Loca americana ,puietul varos,nosemoza ,diareea se trateaza cu argint coloidal si apa de argila,dinamizezi(adica te bitii cu flacoanele in mina la dilutii inimaginabile de 1diluat de 30 de ori)Dinamizarea se face prin lovirea sticlutei de fix-fix 40-50 de ori de o carte cu copertile tari,inteligent nu? :twisted: Argila se prepara pri amestecarea ei cu apa de izvor (neaparat) si se lasa o noapte sub actiunea Lunii pline pt a creste eficienta ei.In momentul in care matca se imperecheaza cu trintorii cei mai ,,tari'',Elementul Pamint vine in contact cu Elementul Solar,acesta fiind unul din principiile de baza ale vietii.Daca Soarele nu ar atinge Pamintul prin lumina si caldura nu ar exista viata,iar prin atingerea pamintului de catre Soare viata ia nastere(este ca sint profunde ideile astea ,vin :!: direct din putul gindirii)Asta este cartea de apicultura pe care o vinde marele homeopat,pe care tu Bunka ai frunzarit-o la cuprins,dar fiind baiat destept si presimtind tu ceva nu ai dat banii pe ea ;)

:lol:
De la ... puternic ancorat in dimensiunea ancestrală ... a ajuns si la aştri.
Era inevitabil ... materia cenuşie s-a ars ...
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde sammy » 24 Iul 2013, 22:58

Nu atat materia cenusie lipseste, cat mai ales integritatea caracterului.Citindu-l pe dogvet imi dau seama ca "prima carte de apicultura naturala aparuta in Romania", adica Albinaritul in sistem M..., e de fapt o compromitere a ideii de apicultura organica . Autorul pozeaza in cercetator care a descoperit una sau alta. "Descoperirile", insa, sunt in mare parte preluari din literatura de limba engleza existenta pe internet, fara citarea sursei.Daca aplic in stupina proprie ce-am citit pe la altii, nu inseamna ca treburile alea le-am descoperit eu. :) De asemenea, unele idei(de pilda cele preluate din conferintele despre albine tinute de Rudolf Steiner) sunt "trantite" pur si simplu fara a oferi o minima fundamentare. De aceea, colegul dogvet nu are dreptate atunci cand critica niste idei preluate de la un autor care fie ca nu le-a inteles nici el, fie ca nu le-a prezentat corect. Nu ma refer aici la retetele de leacuri homeopatice, care, dupa cate se pare, sunt creatia proprie si originala a lu don doftor, care, tre sa recunoastem ca mai are si merite. Le-a mentionat Bunka ceva mai sus. Sunt umbrite insa de amintitele deficiente de ordin moral, dar si de nereusite in plan intelectual (vezi fantasmagorica matrice care presupune musai 8 faguri, dar care nu are habar de pozitionarea Housel)
sammy

Mesajde valyyo » 30 Iul 2013, 19:44

Buna ,celor ce citesc aceste postari.
Am avut curajul si mi-am facut 2 stupi din polistiren de 3cm pe model alpine rusesc 300x300x108.
Neavind foita si neavind nici ramele terminate ci numai leaturile, am pus roiul in cutii,iar acum am niste faguri de mai mare frumusetea din ceara curata si pline cu puiet capacit.
Daca nu ma alunga ploaia faceam si niste poze, dar am unele mai vechi facute ,pe care incerc sa le postez. Am sacontinui cu acest modelpentru ca i-mi place ca e usor de lucrat cu caturi mici de 108. Intre leaturi nu am distantiere ,le-am pus la ochiometru, iar acum am inceput sa lepun sirma de 3 calipesc fagurii de cutie, si se rup cind incerci sa-i scoti. Adevarul este ca foita e cam scumpa si nu prea renteaza sa o cumperi, iar faguri gata construiti nu am ca am stupii din primavara asta.
Fişiere ataşate
Photo-0159.jpg
cuibul dupa o saptamana de la populare cu roi
Photo-0159.jpg (27.18 KiB) Vizualizat de 15211 ori
Photo-0161.jpg
fagure pe leat 9*25*310 construit de albinute
Photo-0161.jpg (39.6 KiB) Vizualizat de 15211 ori
Photo-0174.jpg
Stup alpine 300x300x108
Photo-0174.jpg (18.85 KiB) Vizualizat de 15211 ori
"Nu-mi daţi sfaturi! Ştiu să greşesc şi singur!" -- Immanuel Kant --
http://valyyo.sunphoto.ro