In urma lecturarii postarilor voastre, trebuie sa imi exprim si eu aici dezamagirea! Am iernat 4 familii, le am scos cu bine din iarna. Am facut 6 roiuri! Am cumparat apoi cateva roiuri! Desi am cumparat centrifuga si am avut 3 familii in pastoral dupa ce am facut roiuri, nu am extras pana acum decat 2 rame de miere din cuib si acelea- prin curgere libera!

Familia ramasa acasa, cea mai puternica pe care am avut-o si care a inceput sa-mi construieasca catul a terminat intre timp cam tot ce a adunat in cuib si cat. Exista pastura destul de multa si cam atat! Anul trecut am facut completari si de toamana si de iarna, in conditiile in care aveam peste tot coronite de miere din stationarul celor de la care am cumparat! Anu asta- DEZASTRU! Desi aparent era un an foarte bun! In loc de coronite de miere- am - si asta pe ici si colo, am si roi fara nectar complet(fara miere de fapt), cate o pata de miere capacita intr-o parte sau alta a ramei! Eu ca incepator la cat am bagat anul trecut in conditiile in care aveam rezerve, concluzionez ca daca nu voi face hraniri, pana in decembrie raman fara 2/3 din albine! Matcile, in 2 saptamani cat nu am mai facut stimulare, au incetat ponta.Am roiuri sau familii, cea mai mare parte doar cu ceva puiet capacit si acela copt! Sincer nu m-am asteptat sa intalnesc dezastrul la finele primului an! Pana acum, in afara de nebunia de a creste albine:) aceasta intreprindere este doar una costisitoare! Desi cine ar vedea o gramada de cutii ar credea ca am butoaie cu miere la beci si nu vreau sa scot sa dau!

)