Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: luna august

Mesajde rihmond » 22 Aug 2013, 21:26

toate ramele au la ora actula coronita de miere cam 9-10cm latime unele chir mai mult iar cele de la capete sunt pe trei sterturi cu miere(stup 12 rame 8 ocupate de albine+difragma +podisor 38 kg. :shock:
rihmond

Mesajde Florin Dobre » 22 Aug 2013, 21:27

Eu am inceput sa-i stimulez de la 15 august. Si o voi face pana la inceputul lui septembrie. 250ml sirop 1/1 zilnic. Dupa 1 septembrie incep sa scot ramele cu miere putina si le descapacesc dupa diafragma. Pe la 15 septembrie cred ca inchei cu stimularea.
250ml x 16 zile = 4litri/colonie. Rezulta cca. 2.5 kg miere. Adica o rama de miere alba. Nu vad cum as putea sa le blochez cuibul.
Asadar, stai fara grija ca nu blochezi nimic, cum au spus si colegii.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde rihmond » 22 Aug 2013, 21:29

mutumesc tuturor de raspunsuri.
iernare usora si fara mortalitati. :) :)
rihmond

Mesajde B.K » 22 Aug 2013, 21:31

Eu incep sa-i stimulez de maine cu sirop+protofil timp de 1 saptamana dupa care o mica completare , iar restul miere naturala.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde B.K » 22 Aug 2013, 21:31

rihmond scrie:toate ramele au la ora actula coronita de miere cam 9-10cm latime unele chir mai mult iar cele de la capete sunt pe trei sterturi cu miere(stup 12 rame 8 ocupate de albine+difragma +podisor 38 kg. :shock:

la ce te referi cu 38 kg ?
B.K

Mesajde Florin Dobre » 22 Aug 2013, 21:33

rihmond scrie:toate ramele au la ora actula coronita de miere cam 9-10cm latime unele chir mai mult iar cele de la capete sunt pe trei sterturi cu miere(stup 12 rame 8 ocupate de albine+difragma +podisor 38 kg. :shock:

Tine cont ca pentru iarna va trebui sa le aranjezi cuibul astfel incat cea mai usurica rama sa fie macar jumate plina(sau jumate goala :) ). Deci ramele alea cu coronite mici trebuie scoase la un moment dat si descapacite dupa diafragma. Eu greseala asta am comis-o si m-am trezit cu ele in ianuarie ciocanind in podisor.

Si strange cuibul pe ramele ocupate cu albina. Degeaba tii rame neacoperite in cuib.

Parerea mea!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde delorin I » 22 Aug 2013, 21:36

Cred ca ar trebui sa discutam deja de completare de rezerve si nu de stimulat...stimularea s-a facaut pana acum....acum trebuie dat ceva mai mul tin hranitor nu doar 200-300 mililitri! Eu am trecut deja peste 2 etape cu 400 dar e putin si evident am nevoie de hranitoare mai mari sau de dublarea celor existente ca pana la 15 septembrie sa pot introduce in cuiburile goale cel putin 5 litri de roi....care si asa sunt la limita!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde rihmond » 22 Aug 2013, 21:49

siropul il fac cu ceaiuri,sirop de ceapa+zahar invertit1/1 reteta nea gica si utilzez hranitoare podisor de1,5 l. :P
completarea se face obligatoriu cu sirop de 2/1 sau merge si cu 1/1invertit la aceasta data.
rihmond

Mesajde rihmond » 22 Aug 2013, 22:00

38kg inseamna stupulde12 rame cu 8 rame cu ce se afla pe ele. :)
rihmond

Mesajde Florin Dobre » 22 Aug 2013, 22:30

delorin I scrie:Cred ca ar trebui sa discutam deja de completare de rezerve si nu de stimulat...stimularea s-a facaut pana acum....acum trebuie dat ceva mai mul tin hranitor nu doar 200-300 mililitri! Eu am trecut deja peste 2 etape cu 400 dar e putin si evident am nevoie de hranitoare mai mari sau de dublarea celor existente ca pana la 15 septembrie sa pot introduce in cuiburile goale cel putin 5 litri de roi....care si asa sunt la limita!

Depinde de la zona la zona. Matcile mele inca nu au intrat in concediu.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde B.K » 22 Aug 2013, 22:36

delorin I scrie:Cred ca ar trebui sa discutam deja de completare de rezerve si nu de stimulat...stimularea s-a facaut pana acum....acum trebuie dat ceva mai mul tin hranitor nu doar 200-300 mililitri! Eu am trecut deja peste 2 etape cu 400 dar e putin si evident am nevoie de hranitoare mai mari sau de dublarea celor existente ca pana la 15 septembrie sa pot introduce in cuiburile goale cel putin 5 litri de roi....care si asa sunt la limita!

Depinde de zona delorin , eu maine scot mierea poliflora din caturi si incep sa stimulez pana la 2-3 septembrie dupa care o completare
B.K

Mesajde B.K » 22 Aug 2013, 22:36

rihmond scrie:siropul il fac cu ceaiuri,sirop de ceapa+zahar invertit1/1 reteta nea gica si utilzez hranitoare podisor de1,5 l. :P
completarea se face obligatoriu cu sirop de 2/1 sau merge si cu 1/1invertit la aceasta data.

COmpletare cu sirop 1/1
B.K

Mesajde andrei_calinescu » 23 Aug 2013, 11:07

Observatie facuta ieri si azi la 4 fam de productie si 4 roi.
Fam de productie au avut 4-5 rame cu puiet care e in curs de eclozionare , de la 15 august.
Matcile s-au micsorat f mult, parca ar fi virgine. Nu mai sunt hranite. Oua-larve mai sunt pe una-doua rame.

La roi sunt in medie 3 rame cu puiet, matcile o idee mai active.

Polen este destul, discutand ieri cu nea Eugen, mi-a spus o chestie interesanta: polenul nu e proteic, astfel isi explica situatia.

Mentionez ca nu am facut decat o stimulare cu sirop+startovit, dar pe fondul asta natural, nu cred ca ajuta mare lucru.

La voi cum e?
andrei_calinescu

Mesajde gh.pana » 23 Aug 2013, 18:10

Stimate domn,
Lasa familia asa cum este. Nu mai pune nicio rama fie ea si cladita. La aceasta data si la temperaturile care sunt,albinele stau rasfirate in stup
( pe rame si pereti ) si iti da impresia ca sunt multe si acopera foarte bine ramele. Verifica daca nu cumva te-ai inselat cu privire marimea familiei.
Cu simpatie,
gh.pana

Mesajde rihmond » 23 Aug 2013, 21:37

in seara aceasta am reluat stimularea roilor cu sirop 1/1+ceai+sirop ceapa 25ml/lsirop, 200ml portie per roi.
dupa ce am pus siropul in hranitore la 5 minute dupa acea au iesit buluc afara in fata urdinisului dansind in fata lui si deasupra stupului(cauta sursa de unde vine culesul)CORECT :?:
duminica controlez ramele sa vad cite contin oua,larve si puiet capacit.
cite zile continui cu stimularea tinind cont ca stimulez zilnic cu 200ml sirop 1/1(astazi minus 300g la cintar roi pe 7rame)
rihmond

Mesajde rihmond » 24 Aug 2013, 18:35

astazi de dimineata am facut tratamrnt cu varachet,urmind un control la toti 4 roi .
un roi pe 7r 3 cu puie capacit -larve si oua una dintre ele full puiet capacit,iar ceilalti roi pe 8r 4cu puiet larve oua din care2r cu puiet capacit,mirea pe ramele cu puiet are coronita lata cam de 10 cm latime(este bine tinind cont ca celelalte rame sunt cu miere cam pe trei sferturi din rama) :?: :?:
referitor la polen,de dimineta la ora7,30activitate mare la urdinise aducea polen de toate culorile(rosu galben alburiu ba chiar si maroniu) :)
rihmond

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR