Noah, stai acuma sa-ti spun.
Daca tot ai pus galeata si nu ceva curgator gen butoi cu robinet si un santulet intr-o scandura, pune chestii plutitoare in apa din galeata si unge bine marginea galetii cu miere sau sirop cu protofil (sa miroasa). Apa n-are miros si daca cercetasele au gasit o sursa consacrata, vor trece pe langa galeata fara sa o bage in seama. Vor gasi repede mierea si odata cu ea si apa, apoi vor sti ca acolo e sursa.
Legat de volum...daca lada e mare, canicula si albine insuficiente, personal cred ca e mai bine sa pui diafragma, iar pe partea goala sa ai aerisire cu sita in podisor. Se tot vorbeste de curentii de aer, dar am constatat si am ajuns la concluzia ca stiu ele ce sa faca. Adica: daca aerisirea din podisor le deranjeaza, o vor acoperi cu propriile trupuri sau o vor propoliza.
Fagurii din zona noastra sunt deobicei d`aia sarbesti. Au multa parafina, iar parafina se topeste la 42-46 grd. Pana sa ajungi sa ai ceara ta si sa iti faci fagurii din ea, asta este, lucrezi cu ce ai. Eu i-am asezat o parte sub pomi fructiferi. Au cat de cat umbra, dar si cand pica vre-un mar pe stup sa vezi ce circ iasa.

Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)