gica.mosu scrie:Catalin nu ai citit cu atentie....Sper ca am fost destul de clar....CA mai pot fi si alte situati....PACE si-o nevasta care TACE...MAI...RAR![]()
TDI scrie:E democratie, nimeni nu e obligat sa faca sau sa zica nimic. Cand pierzi matca regula generala e ca nu o mai gasesti, dar dupa cum zice mos gica asa imi gasesc si eu matcile daca fac greseala sa le las sa zboare. Daca deschid stupul si vad matca proaspat imperecheata foarte agitata, il inchid urmand sa revin la el. Dar, daca matca a zburat si n-ai gasit-o in primele 5 minute.
gica.mosu scrie:Iata cele doua var de raspuns:
1-Daca matca a zburat in sus se lasa stupol deschjs citeva minute cu sa-u fara o rama culcata pe el,timpin care matca se intoarce ..
2-Daca vedeti ca matca(de regula cele fecundate)a cazut jos si nu o vedeti ,se scutura o r cu albina din stup pe linga stup si o parte
din albine se vor stinge un ghem mic in jurul ei ,iar restul de albin se intocin stup...SALVE!!!!
gica.mosu scrie:TDI scrie:E democratie, nimeni nu e obligat sa faca sau sa zica nimic. Cand pierzi matca regula generala e ca nu o mai gasesti, dar dupa cum zice mos gica asa imi gasesc si eu matcile daca fac greseala sa le las sa zboare. Daca deschid stupul si vad matca proaspat imperecheata foarte agitata, il inchid urmand sa revin la el. Dar, daca matca a zburat si n-ai gasit-o in primele 5 minute.
SUNT..N,situatii....IATA una-La salcim-1 la control am gasit pe o rama o matca tnara,am marcato si cand sa o pun pe rama a zburat in sus,am lasat asa st deschis iar dupa aprox 5 min am relut controlul mai departe...am gasit si matca marcata dar si pe r claditoare 2 botci coapte din care cu 1 r miere +2 cu puiet am facut un roi ce l-am mutat pe vatra in ac seara de la tg- ocna...la bogdanesti ...am inchis stupul dupa ce am pus foi de faguridupa 10 zile la control am gasit alta matca nefecundata care oua ....DE CEEEE....CE am gresit
Iata inca un cartus
P.S-STUPUL RESPECTIV avea(atentie) botci de schimb linistit
Asta n-o prea inteleg. O matca nefecundata poate oua dar vor iesi trantori.gica.mosu scrie:...am gasit alta matca nefecundata care oua...
gica.mosu scrie:TDI scrie:E democratie, nimeni nu e obligat sa faca sau sa zica nimic. Cand pierzi matca regula generala e ca nu o mai gasesti, dar dupa cum zice mos gica asa imi gasesc si eu matcile daca fac greseala sa le las sa zboare. Daca deschid stupul si vad matca proaspat imperecheata foarte agitata, il inchid urmand sa revin la el. Dar, daca matca a zburat si n-ai gasit-o in primele 5 minute.
SUNT..N,situatii....IATA una-La salcim-1 la control am gasit pe o rama o matca tnara,am marcato si cand sa o pun pe rama a zburat in sus,am lasat asa st deschis iar dupa aprox 5 min am relut controlul mai departe...am gasit si matca marcata dar si pe r claditoare 2 botci coapte din care cu 1 r miere +2 cu puiet am facut un roi ce l-am mutat pe vatra in ac seara de la tg- ocna...la bogdanesti ...am inchis stupul dupa ce am pus foi de faguridupa 10 zile la control am gasit alta matca nefecundata care oua ....DE CEEEE....CE am gresit
Iata inca un cartus
P.S-STUPUL RESPECTIV avea(atentie) botci de schimb linistit
Florin Dobre scrie:Haidi bre ca m-am prins...da premiu' incoa
Florin Dobre scrie:Gataaaa, ti-a zburat porumbelul. La anul ma ai paznic la stupi 3 zile.![]()
Io astept noua ghicitoare...sunt setat pe hardest deja.
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 23 vizitatori