BeeeK scrie:
Ai un topic putin mai jos , se numeste " iernarea albinelor " . In afara de asta , rasfoieste bine forumul prima data , eventual citeste o carte - doua despre apicultura , mai imprieteneste-te cu un nene cu experienta.
paul scrie: ... la 2 roi toate ramele sunt pline ochi cu " miere" (sirop) necapacita. Si asta de vreo 2 saptamani ... Ce ma sfatuiti sa fac sa-mi capaceasca si mie mierea ??? ...
oliviub scrie:paul scrie: ... la 2 roi toate ramele sunt pline ochi cu " miere" (sirop) necapacita. Si asta de vreo 2 saptamani ... Ce ma sfatuiti sa fac sa-mi capaceasca si mie mierea ??? ...
"Mierea" o capacesc? - nu e gluma, intreb si eu ca incepatorul. Anul trecut cand le-am dat sirop nu tin minte sa-l fi capacit.
oliviub scrie:paul scrie: ... la 2 roi toate ramele sunt pline ochi cu " miere" (sirop) necapacita. Si asta de vreo 2 saptamani ... Ce ma sfatuiti sa fac sa-mi capaceasca si mie mierea ??? ...
"Mierea" o capacesc? - nu e gluma, intreb si eu ca incepatorul. Anul trecut cand le-am dat sirop nu tin minte sa-l fi capacit.
La 4 rame laşi 5 de 3kg(greutate totala 3.5 kg)sorin_horezu scrie:Florinelu, nu te supara pe mine, dar daca il impacheteaza pe 4 rame tot 18-20 kg tre sa ii lase??? Daca da, le mai pune la punga langa ele??? Si la 5 rame 18-20 kg mi se pare prea mult tinand cont ca pe o rama intra intre 3,5-4kg bata de miere. Si daca le lasi bata de miere, unde se mai formeaza ghemul de iernare??? NU EXISTA RASPUNS SIMPLU desi intrebarea pare simpla.
rihmond scrie:salutare tuturor .![]()
la mine in sud sa inceput culesul la struguri ,roi mei in nr de 4 actuali pe 8 rame cara in draci must de la struguri cam 250g spor zilnic la cintar,si asta cam de 3 trei zile in coace.
dupa cite stiu mirea din sirop de struguri nu este buna de iernat,cum procedez sa nam probleme cu albinele la iarna.
rihmond scrie:salutare tuturor .![]()
la mine in sud sa inceput culesul la struguri ,roi mei in nr de 4 actuali pe 8 rame cara in draci must de la struguri cam 250g spor zilnic la cintar,si asta cam de 3 trei zile in coace.
dupa cite stiu mirea din sirop de struguri nu este buna de iernat,cum procedez sa nam probleme cu albinele la iarna.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori