Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

cumpararea matcii

Mesajde doru70 » 12 Sep 2013, 15:34

Doresc sa cumpar 2 matci si as vrea sa ma ajute cineva, in sensul ca atunci cand esti la inceput nu sti ce cumperi si de la cine cumperi. Cum fac sa cumpar matci de calitate in conditiile in care nu vad matca decat dupa ce achit curierul( in cazul in care o primesc din alta localitate)? Este normal sa primesc doar matca in colivie fara albinele insotitoare? de unde stiu ca oua, ca nu este epuizata si nu mai oua, ca este imperecheata(numai din aspect, adica ca este mai mare, mai solida)?
Daca este cineva care sa ma ajute, sa ma indrume i-as multumi.
Astept raspuns cat mai repede.

Va multumesc
doru70

Re: cumpararea matcii

Mesajde cantemir » 12 Sep 2013, 15:55

Simplu: iti asumi riscurile!
Asta dupa ce te asiguri ca stii datele vanzatorului: nume, adresa, competenta, opinii de la alti cumparatori etc.
Curierul nu-i problema. Se misca mai repede decat ai crede!
Fac aproape lunar tranzactii (non apicole) on line si n-am luat (nici n-am dat) niciodata teapa! Ce am comandat aia am primit, aia am platit!
Cred ca e chestie de fler, nu de noroc, sa gasesti un furnizor de incredere!
Daca l-ai gasit pastreaza-l! Cand te-ntreba cineva : De unde ai astea?, ii raspunzi asa: ;)
cantemir

Re: cumpararea matcii

Mesajde Mircea_63 » 12 Sep 2013, 18:29

Aici gasesti furnizorul: http://anunturiapicole.stuparitul.com/v ... e074f102d1

Daca tu iti dai seama de calitatea matcii doar vazand-o in cutiuta aceea, esti tare. Ca incurajare, la fel ca si colegul de mai sus, am cumparat diverse lucruri de pe net si niciodata nu am luat teapa. Un om care are o afacere nu si-o strica cu astfel de lucruri. Nu se dau tepe de cateva zeci sau sute de lei. ;)

Vanzarile si cumparile se desfasoara numai prin: Anunturi Apicole astfel ca acest topic nu isi are locul si rostul aici.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE