Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Oare s-a oprit evolutia omului?

Mesajde paul » 14 Sep 2013, 11:30

Mircea_63 scrie:Cand vorbim de selectia albinelor, n-am observat sa-l introduca cineva pe D-zeu in ecuatie. Zestrea intelectuala se transmite ZERO pe cale genetica. :roll:

Mirceo ... parca noi selectam albinele functie de zestrea ..."reproducatoare". Nu am auzit pe nimeni sa se laude cu ce ecuatii de gradul 3 stiu sa rezolve matcile sale ... selectionate !!! :roll:
Raman la parerea mea : cocktailul genetic este apanajul lui Doamne Doamne, chiar daca unora le place sa se joace de-a ... Dumnezeu !!! Stie El de ce face anumite ... combinatii ! Si iarasi, eu cred ca nu exista minte ci doar ... REVELATIE !!! :idea:
LE ... si eu mi-am ales nevasta pe criteriul ... zestrei intelectuale. Cred ca am gresit. Trebuia sa mi-o aleg dupa criteriul ... reproducator, ca oricum era suficient un destept in cuplu !!! 8-)Urmasii ar fi fost mostenitorii tatalui ... :oops:
Ultima oară modificat de paul pe 14 Sep 2013, 11:33, modificat de 2 ori în total.
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde namzeb » 14 Sep 2013, 11:32

In trecutul indepartat selectia se facea aproape automat din punct de vedere fizic *(cine era bun de lupta,rezista,sau era facuta selectia inca de la nastere)Cei care erau bine dezvoltati fizic erau si sanatosi si cu calitati mentale ridicate.Azi datorita dezvoltarii mult a tehnicii de informatii si a modificarii aproape totale a hranei copii sint dezvoltati mental inca de mici dar fizic sint mai mult unflati decit cu fibra.Vedem ca totul merge spre automatizari,deci totul merge spre cit mai putina munca fizica si mai multa munca mentala.Aceasta va duce si la deformari in configuratie,imunitate si alte necazuri.Cred ca in viitor cind problema hranei unei populatii tot mai mari cei mai mari conducatori ai lumii vor ajunge de unde am plecat,selectia.Deja se gaseste pe internet asemenea discutii.Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde vslsilviu » 14 Sep 2013, 11:45

... de la Murphy citire:
    "Suma inteligentei pe planeta este constanta, insa populatia se afla intr-o continua crestere"
    "Lenea l-a facut pe om sa evolueze"
Ultima oară modificat de vslsilviu pe 14 Sep 2013, 11:46, modificat 1 dată în total.
vslsilviu

Mesajde Mircea_63 » 14 Sep 2013, 11:45

Paul:
Fugi ma d`acilea, ca te-ai uitat in ochii ei si ai dat pe spate. :lol:

Cum adica, selectem albinele (matcile) numai dupa "zestrea" reproducatoare? Rezistenta la boli, blandete, harnicie, limba lunga :lol: , sunt tot atatea criterii.

In alegerea partenerului exista o multime de factori. In mod sigur la sotia ta ai apreciat -nu neaparat constient- o multime de alti factori, chiar daca zestrea ei intelectuala ti-a sarit in ochi. Ca la albine: aspect, caracter, stare de sanatate.
Noi nu mai selectam albinele pe motivul cocktailului genetic=apanajul Lui D-zeu?

In subiectul dezbatut n-am pus problema reproducerii cotrolate de catre om, ci doar constatam cum decurg lucrurile. La fel cum privind in stup ii prevezi viitorul, tot asa privind omenirea, incerci -e tot in natura trestiei ganditoare- sa vezi viitorul macar din acest punct de vedere.

REVELATIA aia de care spui...e suma unor instincte, multe din ele inconstiente. Sa nu-mi spui ca tu poti defini dragostea in functie de parametrii IQ. Sau ca la voi nu e vorba de dragoste ci doar de IQ. Vezi ca nu mai pupi tu ciorba calda. :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde cantemir » 14 Sep 2013, 12:25

Parerea mea e ca evolutia speciei noastre e la cheremul doamnelor.
Ele il aleg pe cel ce va fi tatal copiilor lor. Criteriile lor, cred ca se shimba ca si moda, in functie de o multime de factori geo-socio-financiar-politico-culturali. Instincte si nu numai. Dragoste, zici...? O vorba de dansele inventata.
Avem doar mandria de a crede ca noi ne-am ales jumatea!... Sanchi! Am fost alesi si dupa ce ne-am facut datoria de "trantori" ... la muncaaa!
Pe viata!
Iaca evolutie!

Si inca n-am zis nimic de implicarea in acest proces "evolutiv" a mamelor de doamne: socroseniile, adica!
Astea aplica ingineria genetica direct pe tine: live si fara anestezic!
cantemir

Mesajde cantemir » 14 Sep 2013, 13:30

Mircea_63 scrie:O altă declarație șocantă a naturalistului englez a fost aceea conform căreia specia umană a încetat să mai evolueze. „Dacă selecția naturală, așa cum a fost propusă de Darwin, este mecanismul central al evoluției, atunci noi am oprit-o. Am oprit selecția naturală atunci când am atins nivelul la care 95-99 % dinte copiii noștri supraviețuiesc”, a afirmat David Attenborough.

In alta ordine de idei:
Englezul nostru s-a trezit si el din betie, petru prima oara-n viata. Si cand a vazut de ce uratenii de femei e inconjurat, a zis: Darwineee, fi-ti-ar evolutionismu si maimuta a dracu' . Ai umplut insula cu cimpanzele!
S-a-mbatat din nou si a pus totul intr-un limbaj academic.., pe care l-a si afirmat! De necaz!
cantemir

Mesajde Mircea_63 » 14 Sep 2013, 13:32

cantemir scrie:Parerea mea e ca evolutia speciei noastre e la cheremul doamnelor.... Sanchi! Am fost alesi si dupa ce ne-am facut datoria de "trantori" ... la muncaaa!
Pe viata!

Cantemire, hai ca partea asta e ca la restaurant.

-Vreau pizza cu caracatita!
-N-avem.
-O pizza blonda.
-N-avem.
-O pizza picanta, cu bacon.
-Poftiti.
Pai dupa consumatie vine plata, domnule. Ce vrei, sa fugi din local? :lol:
Selectia o face natura si...mama natura. Femeia! Amandoua prin ucidere. Virtual, femeia care te refuza, ucide pruncii ce i-ai fi putut avea cu ea, inainte de a fi conceputi. Sarcina masculului de la natura de fapt, e sa insamanteze tot ce prinde. Dar noi, barbatii, sunte civilizati acum si nu facem d`astea.

Hai sa-ti mai zic un secret: daca ginerele nu este iubit de soacra, ori nevasta-sa nu l-a luat din dragoste ori socrela nu si-a iubit sotul. Semn ca familia patrulatera e in pericol. :shock: Cum asa?
Fetele se indragostesc de barbati dupa chipul si asemanarea tatalui. Daca reusesc sa-i puna capastrul...bingo. Socrela va avea un ginere precum sotul ei in tinerete, asa ca il va indragi. Eu m-am inteles perfect cu toate soacrele. :roll:

Oare cum contribuie cultura la selectie si implicit la evolutia omului?
Mircea_63

Mesajde proapis13 » 14 Sep 2013, 13:43

Mircea_63 scrie:
proapis13 scrie: Avem avantajul ca putem face o paralela cu selectia matcilor si albinelor.

Nu cred ca exista o paralela intre noi si albine,numai un exemplu;
Omul transportat pe orbita intr-o statie spatiala nu se adapteaza nici dupa un an de zile -
cazul unui ex-sovietic ce a stat peste un an pe orbita si caruia i-au trebuit alte 6 luni sa-si revina dupa revenirea pe Pamint
Albina dusa pe statia orbitala si-a continuat nestingherita activitatea pe toata perioada sederii,a construit celula la fel ca si
la gravitatia de pe pamint si a scos generatii de albine ce si-au continuat activitatea cind au fost aduse pe Terra ca si cind asta ar fi facut de o viata :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cantemir » 14 Sep 2013, 13:47

Mircea_63 scrie: Fetele se indragostesc de barbati dupa chipul si asemanarea tatalui.

Adica io seman cu socru-meu :shock: ? D'aia s-a hotarat cucoana sa-mi faca mie ciorba calda? Ca i-am fost pe plac ma-sii?
Mai bine ma-mpusc!

Da' mai bine desfac o bere si cuget!
cantemir

Mesajde Mircea_63 » 14 Sep 2013, 14:16

proapis13 scrie:Albina dusa pe statia orbitala si-a continuat nestingherita activitatea pe toata perioada sederii,a construit celula la fel ca si
la gravitatia de pe pamint si a scos generatii de albine ce si-au continuat activitatea cind au fost aduse pe Terra ca si cind asta ar fi facut de o viata :!:

Ai cumva o sursa despre albine duse in cosmos? :?

Selectia in sine se bazeaza pe acelasi principii. Cunoscand principiile - simplu intr-un fel: cel mai bun merge mai departe- socoteam ca putem discuta despre selectia naturala a omului. Numai ca la om, acum merg toti mai departe. Este uman la urma umei, dar oare in armonie cu natura?
Mircea_63

Mesajde proapis13 » 14 Sep 2013, 14:37

Mircea_63 scrie:...Ai cumva o sursa despre albine duse in cosmos? :?

Nu mai am sursa dar daca o sa cauti pe la rusi o sa o gasesti
A mai fost un experiment facut de ESA tot cu albine si.... paianjeni
cautau o combinatie intre forma cel de albina si rezistenta pinzei de paianjen pt mat de constructii aerospatiale
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 14 Sep 2013, 14:42

Mircea_63 scrie: Zestrea intelectuala se transmite ZERO pe cale genetica. :roll:

Oamenii de stiinta contrazic cele scrise de tine mai sus
http://www.descopera.ro/dnews/11191743- ... infografic
4. Eficienţa........Pe măsură ce bazinul genetic creşte, excelează doar populaţiile cele mai eficiente. :!:
proapis13

Mesajde Mircea_63 » 14 Sep 2013, 14:59

Inseamna ca nu definim la fel termenul de "Zestre intelectuala".

Daca e vorba de capacitatea intelectuala aflata in dotare la nastere, e cum spui tu.

Daca intelegi prin asta cunostintele...clar ca nou nascutul nu mosteneste nicio cunostinta pe cale genetica. Ba mai mult, oricat de mult as reusit sa-mi cresc eu capacitate intelectuala prin invatare si exercitii -creierul se comporta ca un muschi si poate fi antrenat- nimic din aceasta nu se va transmite.
Mircea_63

Mesajde kamy » 14 Sep 2013, 15:03

Stati oleaca nu scufundati evolutia tehnologica cu evolutia materiei cenusii,cu cat ai mai multa tehnica la indemana cu atat ai mai putini neuroni adeca e invers proportionala!
Biblia sustine ca omul a degenerat,iar de la darwin incoa ,,oamenii de stiinta ,, au afirmat ca omenirea a evoluat din nimic la ce este omenirea astazi,lucru de care io ma indoi rau de tat,da nici ei nu s-au grabit sa demonstreze teoria a prins radacina doar prin faptul ca nu exista la vremea respectiva o opozitie la creationismul propovaduit cu sabia!
Io-mi pun intrebarea de om prost cum s-a putut opri ceva ce n-fost demonstrat ca a existat?
Iar la selectia albinelor o sa patim ca hitler care vrand sa obtina rasa pura a obtinut hapt viceversa care ati fost prin germania ati vazut curcubeul de la negri pan la blonzi!
kamy

Mesajde cantemir » 14 Sep 2013, 15:14

Cum sa nu se micsoreze, cand a aparut proteza de creier: computerul!
Orice organ nefolosit se atrofiaza: apendicele, noada curului etc!
De ce creierul ar face exceptie?
Noile generatii nu fac mai nimic cu capul: se da search si pentru 6x7!
Mosii nostrii stiau toate buruienile: care-s bune, care-s rele. Loazele noastre de-acu au auzit de rucola, dar nu fac diferenta intre pastarnac si albitura. Ai batrani, multi dintre ei analfabeti, stiau pe derost toate sarbatorile si randuielile din calindar. Puii nostri uita si ziua lor de nastere, daca nu-i suna smart-ul!
Cata vreme nu mai trebuie sa-ti folosesti creierul pentru supravietuire, acesta va involua!
Si sigur trasatura asta se transmite peste generatii!
cantemir

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE