Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Paulownia

Mesajde pin » 05 Sep 2013, 10:31

http://www.primatv.ro/stiri-focus/paulownia-de-tecuci.html

A fost aseara la stiri. Nu am gasit pe site decat articolul asta. Daca gasiti voi inregistrarea va rog sa publicati linkul.
pin

Mesajde marius_vfp » 14 Sep 2013, 23:23

pentru cei care sunt din zona vasluiului , si vor seminte de paulownia tomentosa, sunt 2 copaci batrani imensi ,chiar langa casa de cultura pe partea cu statuia. acum iam descoperit si eu ,
marius_vfp

Mesajde liviutzbogos » 15 Sep 2013, 14:47

Intreb si eu ca un om curios ce sunt...cati dintre voi, cei care v-ati apucat de paulownia, stiti sau ati accesat ceva fonduri europene pentru plantatiile de paulownia. Imi spunea cineva ca se cauta lemnul de paulownia. As incerca ceva fonduri, plus ca e un arbore adorat de albine, deci e un castig de doua ori.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde clucian » 15 Sep 2013, 16:41

Pentru a putea accesa founduri europene sau fonduri norvegiene pentru culturi energetice de Paulownia trebuie sa detii cel putin cateva hectare de teren agricol. ( sau sa cumperi mai repede pana la 1 ian 2014 )
Apoi trebuie sa ai pe cineva sa îti faca dosarul. Eu am ajutat pe cineva cu informatii tehnice despre Paulownia la depunerea unui proiect cu fonduri Norvegiene.

Mai multe informatii despre dosar și ce îti trebuie nu stiu sa îti spun.
http://clucian.sunphoto.ro | Am cerut toate lucrurile care ma puteau face fericit, Dar mi s-a daruit viata, ca sa ma pot bucura de toate.
clucian

Mesajde LUCIAN AVRAM » 15 Sep 2013, 21:47

paulownia mea
Fişiere ataşate
DSCN1843 (640x480).jpg
LUCIAN AVRAM

Mesajde LUCIAN AVRAM » 15 Sep 2013, 21:49

.
Fişiere ataşate
DSCN1840.JPG
LUCIAN AVRAM

Mesajde clucian » 15 Sep 2013, 22:40

@ "LUCIAN AVRAM" ohoo sau facut destul de mari.
Nu le-ai plantat deloc afara ? Sau astea sunt cele care au ramas pe loc unde a fost pepiniera de Paulownia ?

Din ce vad în sunt cam înghesuite iar tulpina nu pare asa groasa.
http://clucian.sunphoto.ro | Am cerut toate lucrurile care ma puteau face fericit, Dar mi s-a daruit viata, ca sa ma pot bucura de toate.
clucian

Mesajde LUCIAN AVRAM » 15 Sep 2013, 22:50

le las inauntru pana le pica frunza apoi le scot afara si le acopar cu coceni de porumb pana la primavara ;)
LUCIAN AVRAM

Mesajde clucian » 15 Sep 2013, 23:11

LUCIAN AVRAM scrie:le las inauntru pana le pica frunza apoi le scot afara si le acopar cu coceni de porumb pana la primavara ;)

Multa munca, zic eu. Pentru ce îi cresti pentru lemn sau pentru puterea melifera ?

Uite cum as fi procedat eu: ( indiferent pentru ce scop ii cresc )
- îi plantam înca de asta primarvara, din mai, iunie cel tarziu iulie.
- în toamna dupa ce le cadea frunzele îi taiam de jos șî îi puneam semn unde este fiecare tulpina.
- în primavara dupa 15 aprilie dupa ce încep sa apara lastari las doar unul, restul mai mici îi rup.

Nu înteleg de ce vrei sa le pastrezi tulpina pe care o are acum, nu este lemnificat si nici prea groasa, au fost protejati de vant asa ca nu o sa fie prea rezistenti la iarna chiar si acoperiti de coceni. Sa presupunem ca rezista peste iarna toata tulpina în primavara o sa dea lastari de la toate nodurile și de jos. O sa vezi că mai rentabil este sa îi lasi să creasca cu noua tulpina. Uite difenta aici între unul care a fost taiat de jos și altul care nu a fost taiat de jos:
http://www.youtube.com/watch?v=W5ZfPqZgXuA
clucian

Mesajde LUCIAN AVRAM » 15 Sep 2013, 23:17

te sun maine
LUCIAN AVRAM

Mesajde marius_vfp » 20 Sep 2013, 21:12

CLUCIAN , pe cand sunt bune de cules semintele/capsulele de paulownia .

spor
marius_vfp

Mesajde clucian » 21 Sep 2013, 21:49

Salut Marius,

După data de 25 octombrie poți să te duci la cules de semințe de Paulownia.

Capsulele care contin semințe cand le aduni / culegi nu trebuie să fie verzi, trebuie să aibe o culoare usor maronie, sau maronie amestecat cu verde semn ca semintele sunt coapte / maturizate.

Arborele de Paulownia din care aduni semintele NU trebuie să aibe rani pe tulpina ( semne de uscatura ca a suferit din cauza gerului ), și nu trebuie sa fie singururul arbore de Paulownia din zona. E bina să mai fie prin apropiere pe o raza de 200 de metri cel putin alti arbori de Paulownia.

Cam astea sunt regulile principale.
clucian

Mesajde marius_vfp » 23 Sep 2013, 22:37

multumesc mult de informatii , arbori nu sunt decat 3 , cu o varsta apreciabila peste 15 poate si 20 unul din ei .

spor
marius_vfp

Mesajde clucian » 24 Sep 2013, 13:25

marius_vfp scrie:....., arbori nu sunt decat 3 , .....

Este Ok.

Acum vine întrebarea: stii ce fel de arbori sunt ? P Tomentosa ? P Elongata ? ...
clucian

Mesajde marius_vfp » 24 Sep 2013, 16:33

nu stiu ce clasa sunt , dar am intrebat pe un tip care lucreaza la casa de cultura ce culoare au florile , a zis ca violet deschis , deci e posibil sa fie tomentosa.

spor.
marius_vfp

Mesajde almasel » 27 Oct 2013, 18:27

De ceva vreme "am monitorizat" cativa copaci de paulownia din orasul meu. Astazi am avut timp sa dau iama in parcul cu pricina si am cules seminte...
Ofer seminte de paulownia la schimb cu evodia. De asemenea, mai am ceva seminte de otetar rosu si de otetar fals (matasar/ arborele de matase).
Nu cumpar, respectiv nu vand.
almasel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI