- Doamne sa marai si sa latru 20 de ani? Mai ia inapoi 10 ani.
Si Dumnezeu a vazut ca e bine!
In a doua zi a facut maimuţa. Si i-a spus acesteia: " Il vei distra pe om strambandu-te, maimutarindu-te, tavalindu-te, facand ghidusii. Vei trai astfel 20 de ani."
- Doamne 20 de ani sa ma maimutaresc?
In a treia zi Dumnezeu a facut vaca. Si i-a spus acesteia: " Vei paste pe pasunile omului si ii vei intretine familia. Vei da lapte, vei făta, vei trage si in jug, in soare, in arsita si praf pentru familia lui. Vei trai 60 de ani."
- Doamne, ia-mi inapoi 40 de ani, caci e prea mult.
In a patra zi Dumnezeu a facut OMUL. Si i-a spus acestuia: Treaba ta e sa mananci, sa dormi, sa te joci si sa te bucuri de viata ta. Vei trai astfel 20 de ani,"
- Doamne, numai 20 de ani??? Fii bun si da-mi mie cei 10 de la caine, 10 de la maimuţă si 40 de la vaca, te rog.
"Fie-ti dorinta indeplinita, dar nu uita ca tu ai cerut-o! Vei trai 80 de ani."
De atunci omul se distreaza primii 20 de ani, trage ca un sclav 40 de ani sa-si intretina familia, se maimutareste 10 ani distrandu-si nepotii, apoi sta in fata casei inca 10 ani, unde... maraie si latra la trecatori.
Nu trebuie sa-mi multumiti pentru aceasta informatie. Tocmai am incheiat serviciul in slujba nepotilor. De acum, daca ma cautati, ma veti gasi in fata casei.