Un copil de sase ani se rataceste 24 de ore in padure, unde si innopteaza. Padurea, o zona cu ursi si mistreti. Apoi e gasit teafar si nevatamat. Asta la cateva zile de la ratacirea altuia pe strazile capitalei, unde dupa o ora a sfarsit sfasiat de caini.
Trebuia sa se ajunga aici? Bun, e vina edililor care n-au luat masuri. De ce n-au luat masuri?
Unii vorbesc de bani sifonati in interesul unor ONG-uri, dar ar mai fi un aspect. DEMOCRATIA! Masura starpirii cainilor ar fi fost una profund antipopulara, iar cel care avea indrazneala sa faca acest lucru, n-ar mai fi avut nicio sansa la viitoarele alegeri. Pensionarii si pensionarele sunt din segmentul de varsta cu cei mai multi iubitori de maidanezi, dar si cu cei mai constiinciosi votanti.
S-a vehiculat si pe forum ideea unui mod de democratie interactiva, prin votari periodice, prin internet, iar cei alesi sa fie schimbati in momentul in care un anumit procent din populatie o cere. Eventual daca "strada" o cere.
Iata, chiar si acum, dupa moartea micutului Ionut, apare puternic glasul strazii impotriva eutanasierii. Edilul e vinovat in conditiile democratiei? Adica, ba e tiran si nedemocratic, ba e vinovat ca n-a starpit cainii!
Si astfel apare aceeasi problema ca anul trecut, cand cu schimbarea lui Base. N-o vedeti? Eu o vad!
Edilul poate iesi in fata si raspunde acuzatiei cum ca nu a starpit cainii, prin invocarea democratiei. Majoritatea populatiei, glasul strazii, al ONG-urilor a fost impotriva acestui lucru, iar el a respectat democratia. Invoca cineva legea? Dupa lege primarul e vinovat, caci trebuia sa faca acest lucru.
Acum primarul e vinovat ca a respectat democratia si nu legea. Anul trecut Basescu era vinovat ca a respectat legea si nu democratia.
Cu cine votam? Cu Legea sau cu Democratia Continua? Asa cum am mai sustinut -parerea mea- democratia este valabila odata la 4-5 ani, atunci cand au loc alegerile, in rest este si trebuie sa fie tiranie. Tiranul avand obligatia sa respecte legea si constitutia, in rest are mana libera. Altfel, pentru om va fi mai sigur in padure decat in unele orase precum Capitala.
Inca un paradox! Copii sunt blamati ca asculta mai mult de glasul strazii decat de parinti si educatori, in schimb cei care ne conduc sunt blamati ca NU asculta de glasul strazii. Sa recunoastem ca pana acum glasul strazii a fost NU eutanasierii.
Chiar si acum, hingherii aduna cainii sub paza politiei si a jandarmilor. Altfel ar fi linsati. Ii pasa cuiva de vreo lege? Doar e democratie.
D-zeul sa-l ierte, dar bietul copil a murit in mod democratic.

Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)