Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: maidanezul - o problema de nerezolvat?

Mesajde Florin Dobre » 17 Sep 2013, 19:52

De ce macabra?! Unora poate le-a venit apa-n gura. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde cantemir » 17 Sep 2013, 20:00

Mircea_63 scrie:
Da-le Doamne la tigani,
Fabrica de facut bani.
Da-le Doamne la romani,
Fabrica de belit caini...

...si la vietnamezi,
Friptura de maidanezi...

Imi aduc aminte ce oripilat am fost, cand am vazut primul documentar despre cucerirea Polului Sud de catre Roald Amundsen, in 1911!
Cu ce proteina a invins el Antarctica. Si in ce chinuri a murit Robert Scott, cu toti ai lui!
Ce a fost mai macabra: mancarea lui Amundsen sau moartea englezilor?

Asa si cu asiaticii astia: cainele a fost o hrana de supravietuire. Ca acu e o delicatesa... e treaba lor!
cantemir

Mesajde andreiu » 17 Sep 2013, 22:02

. :)[/quote]

De admirat spiritul tau antreprenorial. Industria e la pamant. Poate dezvoltam industria belirii de caini pentru export. Pot sa cer o lamurire?
Tu esti Andreiu, sau An Dre Yu? :lol:
N-o lua foarte personal Andreiule, dar e macabra ideea. Sper ca nu vorbeai serios.[/quote]
N-o s-o iau nici personal, nici accelerat, o iau domol si de la un capat. Aici doar ne dam cu parerea. Unu' mai bascalios ar zice 'cu presuputza'. Ce zici tu Mircea, care imagine ar fi mai macabra, un lot de 1000 de carcase de caine asezate frumos in stive in camere frigorifice pe care iei niste bani, sau un morman de 1000 de hoituri rezultate din eutanasiere si aruncate undeva la marginea orasului, ori arse in crematorii cu consum de gaze naturale si imputiciunea aferenta ? Cat despre belire, normal ca angajam tigani, ca Doamne nu le-a dat fabrica ceruta. :) Eu Santandreiu.
andreiu

Mesajde State » 17 Sep 2013, 22:02

modigliani scrie:Doar ca nu as agreea ideea de-a o face la modul barbar . Trebuiesc eliminati OBLIGATORIU SI IMEDIAT ! . Doar ca prin metode nedureroase pentru ambele specii .........

Pai s-a propus eutanasierea. E o metoda dureroasa ? Eu zic ca nu. Am asistat la o astfel de "moarte". Animalul nici nu are timp sa-si dea seama...

Si eu iubesc animalele. Am avut casa plina de tot felul de necuvantatoare - cioara, papagali, pisica, caine , etc. Cu exceptia papagalilor , restul au fost adunate de pe strada , de mila.
Asta nu inseamna ca trebuie sa hranesc cainii la scara blocului.

Am fost muscat de caini-maidanezi. Da-I in ma'sa , chiar nu-mi pasa ce-si apara sau daca-si apara teritoriul. De multe ori mi-e frica cand ii vad in haita.
Sa mai vorbesc de pisicile prinse si mancate de vii ?
Da-i dracu' , sa-i eutanasieze si gata. Ne folosesc la ceva tinandu-i prin parcari ? Cel putin mie nu , dimpotriva.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde kamy » 18 Sep 2013, 05:11

Indiene,nu candidezi ai in politica?te facusi cu un vot!
kamy

Mesajde balasbebe » 18 Sep 2013, 07:51

Daca tot ne pasa de caini hai sa lasam si mustele, tantarii, gandacii si tot ce misca. O musca este mai folositoare decat un caine. Face parte din lantul trofic.
Iubesc animalele dar nu pe cele care hoinaresc pe la gunoaie, pe langa containerele de gunoi, sau la scara de bloc.
balasbebe

Mesajde modigliani » 19 Sep 2013, 13:28

Acum doar cateva minute am asistat pe str. Valea Lunga din Bucuresti la un episod cel putin terifiant ......

Echipajele a trei dube de hingheri , dube cu insemne distincte , se straduiau sa captureze cu arcane si un soi de plase ca de fluturi maidanezii . In busculada creata de stationarea celor trei dube am vazut o alta urmare abjecta a fenomenului in sine .....

Circulatia blocata pe ambele sensuri , claxoane lungi ale soferilor isterizati de lunga stationare , caini terifiati alergand scosi din minti fara directie , doar cautand un locsor in care sa se adaposteasca , babe nebune urland la hingheri si smulgandu-si parul din cap , cetateni sustinatori ai hingherilor injurand babele in cauza , altii adapostind ( evident , doar pentru cateva minute ) cainii-n holurile blocurilor , hingherii urmariti si impiedicati sa-si faca treaba .....
La toate astea adaugati si-un grup ( sau mai multe ) de neutrii - grup de care m-am apropiat si eu incercand sa leg cateva cuvinte - grup de rationali care , chiar neagreeind imaginea , constientizam ca fara asa ceva nu se poate incepe eradicarea unui fenomen coplesitor .

O imagine infecta a societatii , o imagine dezolanta si barbara , cadre , flashuri de imagini brutale ..... care se incheie cu un caine lovit cu bestialitate in cap de unul dintre hingheri cu o maciuca . Scheaunetele cainelui agonizand acopera pentru cateva momente vacarmul creat . Dupa care pret de cateva secunde se asterne o liniste bizara peste intreaga zona . Dupa acele cateva secunde "balamucul" reincepe mai abitir ca pana acum . Cainele se zbate in pragul mortii , chiar si hingherul pare vizibil afectat de gestul pe care l-a facut , toti tipa la toti ! Este o babilonie generala ! Societatea romaneasca isi arata a nenumarata oara nivelul abject , precar si salbatic , necultivat , in fata situatiilor critice ...... Injuraturile domina peisajul .......

Dupa aproximativ 15 minute cele trei dube parasesc zona cu - asa am inteles - doar 4 caini capturati .......... Cainele lovit ramane pe caldaram cu sangele siroindu-i din cap . Se zbate , are convulsii , din ce in ce mai incet ..... Moare .

ASTA NU ESTE O IMAGINE PE CARE S-O INTALNESTI INTR-O CAPITALA EUROPEANA !!!!! Va trebui sa scrasnim din dinti si sa o suportam o vreme pentru un viitor linistit si civilizat . De oprit "maidanezeala" este imperios nevoie ........

...................................

p.s. Vederea acestora mi-a provocat - in adevaratul al cuvantului - o senzatie de voma ......
modigliani

Mesajde Cristian IONITA » 19 Sep 2013, 16:13

Te mira Pictore? .... sincer atat timp cat o sa acceptam sa luam decizii pe fond "emotional" (adica in mod isteric) o sa continuam sa avem parte de astfel de scene.

patetic si abject in acelasi timp
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde modigliani » 19 Sep 2013, 21:42

Cristian IONITA scrie:Te mira Pictore? ....

Nu . Ma doare . Pentru oameni , .... pentru caini . As spune ca-n egala masura dar din cauze diferite .

Si mi-e sila totodata de grotescul unor asemenea situatii . Categoric , dupa balamucul media din saptamanile trecute ma asteptam la asa ceva . Insa una este sa te astepti sau sa vezi la stiri , alta este sa asisti "live" .

Evul mediu , Cristi , ..... comuna primitiva ! Cretacic !!! ....... In Bucuresti , 2013 !
modigliani

Mesajde Mircea_63 » 19 Sep 2013, 21:45

Pictore, dar tu Cretacicul asta l-ai vazut la mineriada, cu 20+ de ani in urma. Acum am evoluat si e vorba de caini. :(
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde modigliani » 19 Sep 2013, 21:48

L-am vazut si-atunci , l-am vazut si azi , il tot vad mereu in jurul meu , il tot vad ..... in Romania ! E o stare de fapt !
modigliani

Mesajde redoo » 19 Sep 2013, 21:49

modigliani scrie:
Cristian IONITA scrie:Te mira Pictore? ....

Evul mediu , Cristi , ..... comuna primitiva ! Cretacic !!! ....... In Bucuresti , 2013 !

Da' cu internet,tv si formatori de opinie...
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde State » 19 Sep 2013, 22:24

modigliani scrie:Evul mediu , Cristi , ..... comuna primitiva ! Cretacic !!! ....... In Bucuresti , 2013 !

Mai Pictore , eu ma intreb...atunci cand sarmanul copil a fost mancat de caini , oare cum ti s-a parut ? :?

(Balivernele cu pedofilul/cainele de lupta/plm/etc. nu le cred.)
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde modigliani » 19 Sep 2013, 22:36

Eu am mai spus , tindeti sa puneti mintea unui om in capul unui caine ........ Ori asta este o greseala fundamentala .

Evident ca mi s-a parut crunt . Insa repet , cainele ala nu este si nu a fost constient de ce-a facut .

................................................

Mai mult , se pare ca am fost inteles gresit . SUSTIN CU TARIE EUTANASIEREA MAIDANEZILOR !!! URGENT !!!
modigliani

Mesajde Mircea_63 » 20 Sep 2013, 09:00

Un copil de sase ani se rataceste 24 de ore in padure, unde si innopteaza. Padurea, o zona cu ursi si mistreti. Apoi e gasit teafar si nevatamat. Asta la cateva zile de la ratacirea altuia pe strazile capitalei, unde dupa o ora a sfarsit sfasiat de caini. :!:

Trebuia sa se ajunga aici? Bun, e vina edililor care n-au luat masuri. De ce n-au luat masuri?
Unii vorbesc de bani sifonati in interesul unor ONG-uri, dar ar mai fi un aspect. DEMOCRATIA! Masura starpirii cainilor ar fi fost una profund antipopulara, iar cel care avea indrazneala sa faca acest lucru, n-ar mai fi avut nicio sansa la viitoarele alegeri. Pensionarii si pensionarele sunt din segmentul de varsta cu cei mai multi iubitori de maidanezi, dar si cu cei mai constiinciosi votanti.

S-a vehiculat si pe forum ideea unui mod de democratie interactiva, prin votari periodice, prin internet, iar cei alesi sa fie schimbati in momentul in care un anumit procent din populatie o cere. Eventual daca "strada" o cere.
Iata, chiar si acum, dupa moartea micutului Ionut, apare puternic glasul strazii impotriva eutanasierii. Edilul e vinovat in conditiile democratiei? Adica, ba e tiran si nedemocratic, ba e vinovat ca n-a starpit cainii!

Si astfel apare aceeasi problema ca anul trecut, cand cu schimbarea lui Base. N-o vedeti? Eu o vad!
Edilul poate iesi in fata si raspunde acuzatiei cum ca nu a starpit cainii, prin invocarea democratiei. Majoritatea populatiei, glasul strazii, al ONG-urilor a fost impotriva acestui lucru, iar el a respectat democratia. Invoca cineva legea? Dupa lege primarul e vinovat, caci trebuia sa faca acest lucru.

Acum primarul e vinovat ca a respectat democratia si nu legea. Anul trecut Basescu era vinovat ca a respectat legea si nu democratia. :lol:

Cu cine votam? Cu Legea sau cu Democratia Continua? Asa cum am mai sustinut -parerea mea- democratia este valabila odata la 4-5 ani, atunci cand au loc alegerile, in rest este si trebuie sa fie tiranie. Tiranul avand obligatia sa respecte legea si constitutia, in rest are mana libera. Altfel, pentru om va fi mai sigur in padure decat in unele orase precum Capitala.

Inca un paradox! Copii sunt blamati ca asculta mai mult de glasul strazii decat de parinti si educatori, in schimb cei care ne conduc sunt blamati ca NU asculta de glasul strazii. Sa recunoastem ca pana acum glasul strazii a fost NU eutanasierii.

Chiar si acum, hingherii aduna cainii sub paza politiei si a jandarmilor. Altfel ar fi linsati. Ii pasa cuiva de vreo lege? Doar e democratie.
D-zeul sa-l ierte, dar bietul copil a murit in mod democratic. :(
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Cristian IONITA » 20 Sep 2013, 10:02

Mircea .... compari (sper ca la modul superficial si nu rau intentionat) situatii incomparabile .... nu caut "scuze" cainilor dar nici fara obiectivitate nu pot privi lucrurile.
Sarmanul Ionut nu a fost atacat de caini "pe strazile capitalei" ci intr-o incinta (curtea unei fabrici dezafectate) .... incinta in care caini mai mult ca sigur au fost "educati" sa fie agresivi cu intrusi (ca sa aiba paznicul viata mai usoara). Banuiesc ca esti de acord cu mine ca in ziua de azi un copil nu trebuie lasat fara supraveghere si cu atat mai mult sa intre in spatii "dubioase".
Copilul ratacit in padure a stiut ca trebuie sa urce in copac taman pentru a se feri de probleme, iar de aici eu propun sa ne oprim a mai face analogi imbere (sau demne de media mioritica).
La fel ca si Pictorul si eu sunt e acord ca nu au ce cauta pe strazi cainii .... iar daca pentru asta nu este alta solutie decat eutanasiere ... asa sa fie .... dar de aici si pana a renunta la ratiune e cale lunga.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE