Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Jonny_it :)

Mesajde jonny_it » 19 Sep 2013, 11:20

Mircea_63 scrie:De scrisori Nigeriene am auzit, dar e-mailuri Pariziene inca nu. :o Jonny_it, te rog io, daca ajungi prin Paris, scrie-mi si mie sa vad ce-i asa deosebit. :lol:

PS. Imi cer scuze daca am suparat...prea era ridicata la fileu. :D

Multe lucruri sunt deosebite acolo, dar pe primul loc ar fi cultura .. care a fost in special, ca acum s-a umplut si pe acolo de romani si africani. :)
Fişiere ataşate
1001770_571293372893534_52295120_n.jpg
jonny_it

Mesajde jonny_it » 19 Sep 2013, 11:22

paul scrie:Hai mai Mircea, da' tu nu stii ca la Paris toate-s deosebite ??? :o Hainele, femeile, bulevardele, bordelurile... :idea: Mailurile de ce n-ar fi ??? :lol:

Haine nu am cumparat, la femei nu am fost .. in Paris :lol: bulevardele sunt ok dar parca mai mult imi plac cele din Oslo, sunt mai linistite, la bordel nu am fost inca :lol:
jonny_it

Mesajde jonny_it » 19 Sep 2013, 11:24

kamy scrie:ehei ,v-am prins ca vi-i dor de arena da hai nu va puneti manusile sa-i murdariti omului covoru ca nu-i fain!

Nu este nici o problema, pagina asta nu este doar pentru postarile mele, din contra, prefer discutiile relaxate, apicultura + glume, sunt mult mai constructive.

Pe scurt, nu am covor, deci puteti intra incaltati :lol: :lol:
jonny_it

Mesajde nicu68 » 19 Sep 2013, 20:17

eu stau de doi ani aici, la munca bineanteles,parisul la inceput m-ia placut dar acum dupa ce il cunosc destul de bine ma cam dezamageste,multa lume toate natile posibile de oameni sunt aici mai ales negri, de tigani nu mai vb,multa mizerie pe strazi, sunt si zone frumoase si curate oameni sunt amabil si calmi,am fost acasa in august parca oameni la noi sunt nervosi ,agitati, etc .dar asta e, financiar e bine aici si o sa mai stau o vreme aici,pt Mircea daca ai si tu drum pe aici nu ezita sa imi dai un mesaj :lol: :lol: :lol:
nicu68

Mesajde cantemir » 19 Sep 2013, 23:32

nicu68 scrie:...multa lume toate natile posibile de oameni sunt aici mai ales negri, de tigani nu mai vb,multa mizerie pe strazi...

Frumos rau...! Ce mai ... !
Fix ca la Ploiesti:

Bulevard este? Este!
Mizerie este? Este!
Negri este? Este!
Eiffel este? Canci!

Salutari d-aci!
cantemir

Mesajde jonny_it » 19 Sep 2013, 23:52

cantemir scrie:
Frumos rau...! Ce mai ... !
Fix ca la Ploiesti:

Bulevard este? Este!
Mizerie este? Este!
Negri este? Este!
Eiffel este? Canci!

Salutari d-aci!

Nu am mai ras de mult timp asa :lol: :lol: :lol:
jonny_it

Mesajde jonny_it » 20 Sep 2013, 21:02

Vine iarna, hop si eu cu pregatirile :lol:

jonny_it

Mesajde jonny_it » 20 Sep 2013, 21:11

Alt roi

jonny_it

Mesajde jonny_it » 20 Sep 2013, 22:01

Inca unul:

jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 20 Sep 2013, 22:30

Cele 3 mătci sunt din lotul celor 10 care le-ai cumpărat din DK (125 eur)?
Mi se pare mie sau mai este câte o albină sură printre ele?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 20 Sep 2013, 22:42

cristi_vidican scrie:Cele 3 mătci sunt din lotul celor 10 care le-ai cumpărat din DK (125 eur)?
Mi se pare mie sau mai este câte o albină sură printre ele?

Nu stiu sigur, totusi cred ca sunt tot din DK dar din alea de 65... cred, trebuie sa ma uit in caiet ca le-am incalcit; fara caiet sunt mort :lol:
Din ce am discutat.vazut si cu altii nu toate albinele sunt cu inele portocalii. Sunt linii unde toate albinele sunt negre sau predomina cele cu inele negre.

Totusi cel mai bine s-a dezvoltat o familie cu o matca de aia de 125 dar care apartinea de alta linie fata de celelalte, doar una am avut din aia. Toate albinele sunt cu cate 2 inele portocalii, parca ar fi scoase la xerox :)

.. vedem la primavara :lol:
jonny_it

Mesajde Bambucha » 21 Sep 2013, 09:13

Cam subtirel cu haleala, si destul de multa necapacita! Mai ales la primii 2 :shock: Daca as fi eu as mai baga vreo 3-4r de capacit blindat in ei, mai ales cum stai tu la munte.
Cum haleste BK toamna acolo? Apropo eu BK nu-l vad bun de stationar, deoarece papa mult, dublu fata de locala noastra... deci trebuie pus la munca!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde jonny_it » 21 Sep 2013, 09:47

Bambucha scrie:Cam subtirel cu haleala, si destul de multa necapacita! Mai ales la primii 2 :shock: Daca as fi eu as mai baga vreo 3-4r de capacit blindat in ei, mai ales cum stai tu la munte.
Cum haleste BK toamna acolo? Apropo eu BK nu-l vad bun de stationar, deoarece papa mult, dublu fata de locala noastra... deci trebuie pus la munca!

"Subtirel"? :lol: Ramele alea erau pline de sus pana jos cu miere. Nu era capacita ca deh, mult sirop/roi destul de tarzii, mai mult de atat nu au unde baga. ;)

Nu cred ca exista albine pt stationar si pt pastoral. Daca ai o familie puternica o sa aduca miere, daca este slaba nu aduce nimic. Simplu. :)
jonny_it

Mesajde namzeb » 21 Sep 2013, 10:01

SAM_0388 (Copy).JPG
rama cu miere capacita din primele culesuri pomi fructiferi si salcim
SAM_0386 (Copy).JPG
ramne acoperite ful cu albina
SAM_0385 (Copy).JPG
rame cu albina si hrana pentru iarna
Are dreptate Bambutchea, subtirel tare cu hrana la cit spatiu ai daca le iernezi cu catul.Nu dau sfaturi si mie mi sa parut cam anemica matca BK.Uite aici populatie si hrana pentru iarna.Si cam 90 la suta sint asa chiar si roii din vara asta mai putin roii formati in august pe care ii voi intari cu cite o rama de puiet de la familiile de baza.Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde cristi_vidican » 21 Sep 2013, 12:27

Bambucha scrie: Apropo eu BK nu-l vad bun de stationar, deoarece papa mult, dublu fata de locala noastra... deci trebuie pus la munca!

E adevarat ca unui stup BK trebuie sa-i dai de lucru, dar am vazut pusi unul langa celalalt: carnica si BK si ghici cine statea mai bine dupa un gol de cules?
BK avea si ceva rezerve, si ponta nu a oprit, pe cand carnica nu avea nici rezerve si oprise aproape de tot ponta. Nu zic ca e general valabil acest princiupiu, dar am urmarit sa vad diferentele.
Daca este populatie, la o repriza scurta de cules, BK, avand populatie mai mare, va strange mai eficient si mai mult.
E adevarat insa ca, mai ales incazul roilor, BK papa mai mult in toamna. PEntru ca trage tare sa faca populatie, consuma mai mult si ponteaza mai mult in sep ca o carpatina, ceea ce necesita o completare a rezervelor. Am vazut asta la roi, nu la familii stabile, care au mers bine tot anul.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Bambucha » 21 Sep 2013, 20:53

In general toamna avem un gol de cules luuung pana in primavara, BK consumand mai mult datorita populatiei mai mari de albina si puiet. In conditiile de stationar unde nu beneficiem de prea multe zile de cules acest lucru se simte mult mai serios iarna si in special primavara timpuriu la capitolul rezerve. In Sud daca avem grija sa bagam verticalul (ME sau MER) cu G=45kg nu-s probleme pana in mai. Nu stiu cum este in zona de munte!
Daca as face stationar m-as axa pe o albina econoama pana in maduva oaselor si asta este carnica noastra locala, as incerca sa scot in 20 de ani tot ce e mai bun din ea. Degeaba imi iau camion daca merg preponderent prin oras.
Buy E.U.
Bambucha

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?