Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Un tata in postnatal

Mesajde Mircea_63 » 20 Sep 2013, 18:01

Management deficitar??? Stiu pe unu cu un magazin in oras, cartier, blocuri, mergea de minune. S-a deschis un supermarchet si e terminat si el si toti cei din jur.
Un prieten intretinea zeci daca nu sute de copiatoare in tot judetul, imprimante, faxuri. Piata a fost invadata de imprimante 3-1 chinezesti si nimeni nu mai repara vechile copiatoare. Cu banii de reparatie cumpara alta imprimanta ce face acelasi lucru si are 2 ani garantie. Nimeni nu mai repara imprimante. S-a stricat, la gunoi si ia alta. I-am dat si eu vreo doua sa le repare. La chinezarii piesele costau aproape cat una noua.
Altul...o pensiune minunata, Donbazil o cunoaste (pensiunea), din vremurile ei bune. Pina la criza era full, acum e pustiu si daca e sa o vanda nu scoate nici cat a bagat acolo. Poate scoate un ban daca aduce fetite.
Altul, firma de drumuri si poduri, mergeau lucrarile din plin. Odata cu criza nu mai gasesti o lucrare nici sa dai cu tunul. Utilaje ce costau o avere sunt acum la pret de nimic. Ai prins o lucrare de miliarde cu statul, facturezi si imediat trebuia sa platesti TVA, niste sute de milioane. Insa Statul vireaza banii peste niste ani si TVA-ul il vrea imediat. Ba mai baga penalizari cat casa. Esti in pom. Omul e dator vandut la Stat si gata sa-l execute. Are tot de la Stat de primit de te sperii, dar pana una alta oamenii sunt in somaj, dobanzile curg si la copii trebuie sa le puna ceva pe masa.
Treaba cu TVA-ul s-a mai schimbat intre timp, dar nu se aplica retroactiv.

Ipotetic: scade pretul la miere ca acum niste ani. 3-4 fie 5 lei pe kg. Ce managementul naibii mai faci?

Cu ani in urma: cumpara angrosistul miere cu zecile de tone, cu bani din banca si o parte pe asteptate. Intre timp se prabuseste bursa mierii si ramane dator vandut la banci si fuge si se ascunde de stuparii care i-au livrat mierea. El in paguba, aia in paguba.

Povestea asta cu managementul e ca si fotbalul facut din tribune. Toti din tribuna sunt experti.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Re: Un tata in postnatal

Mesajde cantemir » 21 Sep 2013, 22:38

Mircea_63 scrie: Ai prins o lucrare de miliarde cu statul, facturezi si imediat trebuia sa platesti TVA, niste sute de milioane. Insa Statul vireaza banii peste niste ani si TVA-ul il vrea imediat. Ba mai baga penalizari cat casa. Esti in pom. Omul e dator vandut la Stat si gata sa-l execute. Are tot de la Stat de primit de te sperii, dar pana una alta oamenii sunt in somaj,

Morala?
Nu lucra cu Statul, ca-i umpli puscariile!
cantemir

Anterior

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE