Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Mai plateste cineva apa de ploaie?

Mesajde proapis13 » 22 Sep 2013, 17:03

LEGE nr.213 din 17 noiembrie 1998
privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia
http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck. ... ?idt=18357

In baza legii de mai sus si citind lista cuprinzând unele bunuri care alcătuiesc domeniul public al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale din Romania
statul roman poate si instituie taxe si impozite pt toate activitatile desfasurate pe domeniul public.
Multi dintre noi nici macar nu cunosc ce inseamna domeniul public.
Atentie,primariile in baza unor sedinte pot institui taxe locale fara a cere acceptul populatiei

Ca o paranteza deplasarea si amplasarea stupinei in vederea pastoralului pe raza unei anumite comune
nu se taxeaza de catre administratiile financiare sau mai simplu nu se plateste taxa de amplasare a stupinei pe domeniul public
La Primaria Ciresu - Mehedinti am platit 2 ani consecutiv 50 RON taxa folosire domeniu public
Taxa a fost instituita in urma unei hotariri a sedintei consililului local si constituie litera de lege
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cantemir » 22 Sep 2013, 17:32

proapis13 scrie:statul roman poate si instituie taxe si impozite pt toate activitatile desfasurate pe domeniul public.

salve :D

Pai daca nu putea, sau daca nu instituia, nu era stat roman. Sau poate era, dar ar fi fost condus de careva capabil! Iar noi ne-am fi crezut in Monaco! Sau in Liechetenstein ( dar nu stiu cum se scrie)!
Las' asa, ca-i bine asa!
Ce pana mea!
cantemir

Mesajde Mircea_63 » 22 Sep 2013, 22:23

cantemir scrie: Sau in Liechetenstein ( dar nu stiu cum se scrie)!
Las' asa, ca-i bine asa!
Ce pana mea!

Ia-ti Cantemire o tastatura, nu te mai chinui cu pana. :roll:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde EugenVoinea » 24 Sep 2013, 14:54

Si eu platesc apa de poaie!
Azi pe strada mea s-au citit consumurile de apa la toti platitorii de taxe.
Nu de catre unu ,nici de doi ci de trei angajati !(trei in unu)
..."Invata de la vultur cand umerii ti-s grei Si dute la furnica sa vezi povara ei''... din lirica norvegiana.
EugenVoinea

Mesajde Florin Dobre » 24 Sep 2013, 15:01

EugenVoinea scrie:Si eu platesc apa de poaie!

Pai da...
Un sofer, un instalator care sa ridice capacul la camin si sa citeasca apometrul si un cititor care sa noteze in catastif. Ar fi fost cam complicat sa se bage doamna aceea in camin. :)
De asta am si renuntat la acel job la vremea respectiva. Unii erau mai egali decat altii. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde kamy » 24 Sep 2013, 15:10

zice ca domnia si prostia se plateste,vad ca pe aceeasi factura!
kamy

Mesajde Florin Dobre » 24 Sep 2013, 17:07

Perfect adevarat dogvet.
La fel e si in zona Pitestiului.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Mircea_63 » 24 Sep 2013, 17:17

Ehei copii tatei, pe vremuri aveam cate o tema de casa despre cum va fi in anul 2000.

Printre altele, robotii urmau sa preia tot mai mult din munca omului, iar acesta -cu acelasi salar- urma sa munceasca 6 ore in loc de 8 si numai pana joia. Eu ma gandeam fericit ce misto va fi de mine in anul 2000. :roll: Cand colo...fiul ploii. :lol:
Mircea_63

Mesajde cantemir » 24 Sep 2013, 20:30

Ca sa nu deschid un nou topic, pot intreba aici:

Mai plateste cineva metru cub de gaz metan, travestit in kwh?

Consumul e numarat in metri cubi, de o jucarie la care ne uitam ca pinguinu-n scorbura: contorul!
Factura e apoi calculata in kwh!
Iac' asa: 10,72kwh/mc.
Pretul pe kwh vine din cer: 0.10942 lei/kwh. TVA, de la Guvern!

Rezultatul final e tot o apa de ploaie! Da' mai scumpa!

Concentratia, rasinii contorizate, masurate si transformate ( dintr-un mare fas, in energie pura) o stie doar S.C. GDF Suez Energy Romania S.A.!

Nici o explicatie pe factura!
Si doar din varful pixului incaseaza atat cat le trebuie!

Aia e!
cantemir

Mesajde Mircea_63 » 24 Sep 2013, 21:03

Nah, iaca! Se uita pinguinu`n scorbura si se mira. :lol:

Cantemire, Nu stiu cum decurge si cine ii verifica, dar daca se desfasoara corect este chiar cinstit. Adicatelea nu platesti la metru cub, unde posibil sa nu fie 100% gaz metan, ci dupa cantitatea de energie convertita in kwh, pe care o contine gazul. La 1MC de gaz d`ala prost, platesti mai putin, caci si pe tine te intereseaza tot energia obtinuta prin ardere din gazul ala.

Fiti-ar scorbura...rad p`aici de unu singur. Sa traiesti!
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 24 Sep 2013, 23:05

Stai mai dogule nu sari la beregata ca si la lemne alea ai coeficient. :lol:

Pai crezi ca le mai iau eu asa...ca e lemn? Lasand deoparte stilurile de aranjat in masina, incat par grozav de multe si dupa ce le descarca te miri ca sunt asa putine, stii si tu ca nu toate lemnele -esentele- ard la fel. Lasam deoparte ca uscate sau nu.

Am luat odata ceva lemn rosu. Ceva din neamul stejarilor mai de balta, nu mai stiu acum cum se numeste, dar naiba sa il ia, se stingea in teracota. Alte lemne ard bine si lasa cenusa putinea etc Deci ai "coeficienti" si acolo.
La ce-i spuneam Cantemirului, era vorba de principiu. Ca aia de la gfz Panama sau Suez mai si triseaza, asta n-am de unde sa stiu, dar imi pot inchipui.

Si nu imi bruia visele cu roboti care lucreaza in locul meu, ca speranta moare ultima. :lol:
Mircea_63

Mesajde kamy » 25 Sep 2013, 08:57

Florin Dobre scrie:
EugenVoinea scrie:Si eu platesc apa de poaie!

Pai da...
Un sofer, un instalator care sa ridice capacul la camin si sa citeasca apometrul si un cititor care sa noteze in catastif. Ar fi fost cam complicat sa se bage doamna aceea in camin. :)
De asta am si renuntat la acel job la vremea respectiva. Unii erau mai egali decat altii. :)

nu era si un caine cu ei?poate in fisa postului se cere 12 clase si o limba straina!
kamy

Mesajde Mircea_63 » 28 Sep 2013, 11:43

Mircea_63 scrie:Ehei copii tatei, pe vremuri aveam cate o tema de casa despre cum va fi in anul 2000.

Printre altele, robotii urmau sa preia tot mai mult din munca omului, iar acesta -cu acelasi salar- urma sa munceasca 6 ore in loc de 8 si numai pana joia. Eu ma gandeam fericit ce misto va fi de mine in anul 2000. :roll: Cand colo...fiul ploii. :lol:

Copil fiind se pare ca ma ridicam la nivelul analistilor acelor vremuri :lol:
Chiar si acuma ati putea juca la bursa bazati pe previziunile mele. Totul e sa jucati exact invers de cum spun. ;)
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 28 Sep 2013, 21:27

Dogule, io pun caini pe tine, mah. :D
Tu esti Gica-Contra. Daca zic ca aia au dreptate, tu zici ca nu. Daca zic ca n-au, tu zici ca da. :lol:

Asa-i Vetule, ai dreptate, `tui mama ei de viata. Faina viata sa fii patron :idea: Poti sa-ti iei concediu cand vrei. Daca ai curaj. :lol:
Adevarul e ca nici sa fii bolnav nu iti permiti, ca dai faliment. :( Cred ca asta intelege fiecare stupar. Macar din stuparie tot mai ai iarna o fereastra in care poti uita de stupina, in schimb vara nu poti nici sa fii bolnav cateva zile. Alte "afaceri" lucrative nu iti permit nici macar atat.
Mircea_63

Anterior

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE