Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupina lui FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 08 Sep 2013, 19:41

buna ziua colegi,pun nste poze ca sa vedeti cu ce m-am mai ocupat pe la stupina.
Fişiere ataşate
stupina lui florinelu=tricolorul 005.JPG
recolta bahica foarte buna.
stupina lui florinelu=tricolorul 005.JPG (105.79 KiB) Vizualizat de 4815 ori
stupina lui florinelu=tricolorul 002.JPG
recolta de miere ambalata si cu tricolor asteapta cumparatorii
stupina lui florinelu=tricolorul 002.JPG (87.03 KiB) Vizualizat de 4815 ori
FLORINELU

Mesajde Florin Dobre » 08 Sep 2013, 20:01

Sa traiesti nea Florinelu!
Bidonul din mijloc...ce miere aveti acolo?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde FLORINELU » 08 Sep 2013, 21:23

ultima miere stoarsa anul acesta faneata 2,recolta buna,cantitativ si mai ales calitativ.
FLORINELU

Mesajde ves.lucian.zabrani » 09 Sep 2013, 10:54

vin sa fac o verificare !!! daca ma primesti !!!
:lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde FLORINELU » 16 Sep 2013, 18:57

dragi colegi,am o nedumerire in legatura cu activitatea apicola de anul acesta si astept pareri si poate sfaturi de la voi.
dar iata despre ce e vorba:la mine in stupina in prima vara totul a fost in regula,apoi cand au iceput sa infloreasaca pomii fructiferi(sau poate mai tarziu),albinele mele au devenit foarte irascibile,rele pur si simplu,mi-au terorizat vecinii,dar si pe mine,nu odata a trebuit sa fug in casa ca sa scap de ele(noroc ca am vecini intelegatori si putini).unii colegi de pe forum spuneau ca au albinele rele de la rapita,dar la mine nici gand de rapita. apoi albinele mele au devenit cuminti incat nici intr-un an nu am avut asa albine blande,intepaturi?,trebuia sa le rog frumos sa ma intepe cate una. puteam sa lucru la ele de multe ori fara fum si fara masca asa de cuminti erau,chiar si acuma in toamna sant destul de blande.
ma intreb si va intreb si va cer parerea daca aveti vreo explicatie in legatura cu acest comportament.
si uite asa mai invatam unul de la altul.
ca o gluma dau eu primul raspuns:oare am ajuns un apicultor asa de bun incat nici albinele nu ma mai inteapa :?: :lol: :lol: :lol:
FLORINELU

Mesajde TDI » 16 Sep 2013, 19:32

Anul acesta au fost intr-adevar mai blande - 25 iulie - 15 august foarte agresive(lipsa cules). Le mai starnesc hranirile si furtisagul. Foarte putini acarieni. Am familii agresive(4) - productii peste medie matci 2011 3 si 2012 1. Cate matci ai schimbat anul trecut(cat de tare se inrudesc)? De cand am inceput completarile au devenit iar agresive - la inceput ma uimeau la cat de paşnice erau.
TDI

Mesajde FLORINELU » 16 Sep 2013, 20:10

eu schimb matcile numai natural prin roire,schimb linistit de matca,sau atunci cand se intampla ceva cu matca le las sa-si creasca singure alta sau eventual le ajut cu puet proaspat cand este cazul. nu am adus si nici nu vreau sa aduc matci de pe nustiu unde,ca sa "imbunatatesc" performantele albinelor.complectarile le fac rar si numai seara asa ca nu am observat nimic deosebit, acarienii,ce sa zic?astept sa mai fac un tratament ca la ultimul nu am prea vazut mare lucru.
FLORINELU

Mesajde TDI » 17 Sep 2013, 07:33

O concluzie se contureaza destul de clar, cel putin pentru mine. Atat timp cat familiile de albine sunt pasnice perioade mari de timp, iar apoi devin agresive - nu e musai o trasatura genetica agresiva. Nectar putin, nectar prea concentrat sau prea diluat, taierea brusca a culesului, zgomote, furtisag, etc - toate sunt cauze care le starnesc.
TDI

Mesajde FLORINELU » 17 Sep 2013, 07:51

da ai dreptate pentru ca anul acesta a fost un an apicol destul de bun la mine,chiar daca a fost si ceva seceta,apoi dupa cate vad eu cele care sant stationare si nu le tot muti sant mult mai blande.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 25 Sep 2013, 16:19

buna ziua dragi colegi. uite ca topicul meu a implinit un an recent,si ca sa-l sarbatoresc pun niste poze facute ieri.
Fişiere ataşate
toamna 2013 comeat 015.JPG
peisaj de toamna
toamna 2013 comeat 001.JPG
flori melifere
toamna 2013 comeat 002.JPG
toamna
FLORINELU

Mesajde jenica67 » 25 Sep 2013, 19:31

Felicitari si la mai multi ani cu impliniri ! Daca albinele stau bine, am vazut ca si albinaru a strans ceva nectar, cred ca toata lumea la iarna va fi fericita. :lol:
jenica67

Mesajde DORIN URSACIUC » 29 Sep 2013, 21:56

FLORINELU scrie:buna ziua dragi colegi. uite ca topicul meu a implinit un an recent,si ca sa-l sarbatoresc pun niste poze facute ieri.

Multa sanatate si fericire signor Florinelu,am citit cateva postari de aici si mi-a placut apropoul prietenului dumitale din Arad,cu "prieten si dincolo",o delaratie de prietenie foarte tare!fiti binecuvantati de Domnul,care a facut cerul si pamintul! :)
"Scoala-te,caci treaba acesta te priveste.Noi vom fi cu tine.Imbarbateaza-te si lucreaza."(Ezra 10:4).
DORIN URSACIUC

Mesajde FLORINELU » 29 Sep 2013, 22:08

multumesc de aprecieri Dorine.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 19 Oct 2013, 07:46

mneata colegi,sa va spun ce am mai facut eu pe la stupina saptamana aceasta.
am prins 2 zile calduroase si am facut o verificare la sange la toti stupii,sant toti in regula,au populatie suficienta,avand in vedere ca pe cei slabi i-am unificat mai demult,mancare au la fel cu 2 exceptii,dar am luat masurile de rigoare pentru a indrepta situatia. i-am impachetat pentru iarna,nu i-am infofolit prea tare ca sa nu ii invat cu prea multa caldura :lol: am facut ultimul tratament si gata pana in martie ma uit la ei doar asa de drag si eventual le curat zapada de la urdinis daca va fi necesar.
era sa uit: le-am spus iernare placuta.
pun si niste poze
Fişiere ataşate
toamna 2013 006.JPG
toamna 2013 004.JPG
toamna 2013 003.JPG
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 19 Oct 2013, 20:05

Seminte le-ai bagat, nea Florine? Da' cate un sfert de palinca le-ai dat sa se mai incalzeasca la iarna? :D
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 20 Oct 2013, 04:23

liviutzbogos scrie:Seminte le-ai bagat, nea Florine? Da' cate un sfert de palinca le-ai dat sa se mai incalzeasca la iarna? :D

si eu ce sa beau toata iarna,apa??????????
FLORINELU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?