Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Viitorul apiculturii din 2014

Mesajde Jean Valjean » 30 Sep 2013, 21:32

Pai tocmai asta este problema mea, ca stau toata ziua pe net, dar nu gasesc informatia asta care zici este la un click distanta.
Urmaresc orice emisiune agricola prind la televizor, aud de mii de euro, dar nu mi se spun conditiile.
Informatia aia care zici tu ca e la un click distanta este una evaziva reciclata pe nu stiu cate site-uri.
De exemplu: se spune ca din 2014 se dau 15000 € pentru ferma de familie, dar nu se spune pe nicaieri care sunt conditiile.
Mi-i da sa-mi fac ferma sau mi-i da sa dezvolt ceea ce am deja?
Il auzeam pe Ciolos ca se vor da intre 500 si 1200€ pentru micii fermieri, dar la fel nu a spus conditiiile.
Si tot asa.

Iar in ceea ce priveste apicultura, parca ar functiona legea mafiei: liniste totala, ca in imaginea de mai jos (fara a exagera):
Fişiere ataşate
monkey-image.jpg
Eu nu aud, tu nu vezi, el nu spune
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde gica.mosu » 30 Sep 2013, 21:43

SIIII...se audeeee,ca cei care au 141 si au depasit-60 de primaveri,paaaa transele an 3-4 :!: SURSA-Radio-Sant,si gurile releee!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde proapis13 » 30 Sep 2013, 21:44

Am mai scris ca Ciolos o sa vina de acolo cu mina plina de proecte pentru agricultura si zootehnie
problema mare este ca Romania are ,,buzunarele '' goale insa trebuie sa implementeze masurile
Asta e gura de oxigen pt Romania atragerea si implementarea proiectelor europene

Ultimul zvon este ca pt instalerea micului fermier ce vine cu 25 Ha de teren luat in arenda se vor da 70000 de euro
daca pe perioada derularii contractului fermierul din plus valoarea obtinuta investeste si cumpara
12,5 hectare de pamint subventia creste cu inca 50%

In apicultura sunt deja create bazele legale pt infiintarea cooperativelor apicole
din 2014 se zvoneste ca fondurile consistente vor merge acolo si e vba despre zeci de mii de euro
proiectele de lege sunt prin sertare si asteapta OK-ul insa acesta asteapta la rindul sau deblocarea de fonduri
de unde???....o sa vedem...oricum or sa apara ca daca nu Romania v-a fi amendata cu 10% din fondurile puse la dispozitie si neaccesate
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 30 Sep 2013, 21:47

gica.mosu scrie:SIIII...se audeeee,ca cei care au 141 si au depasit-60 de primaveri,paaaa transele an 3-4 :!: SURSA-Radio-Sant,si gurile releee!!!!

Mosule,ai vazut vreun plan de afaceri al vreunui coleg ce a depasit virsta de vorbesti?? :lol:
Afla ca la sfirsit pe ultima pagina la observatii scrie ca planul se v-a respecta intocmai pe perioada derularii :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gica.mosu » 30 Sep 2013, 21:54

proapis13 scrie:
gica.mosu scrie:SIIII...se audeeee,ca cei care au 141 si au depasit-60 de primaveri,paaaa transele an 3-4 :!: SURSA-Radio-Sant,si gurile releee!!!!

Mosule,ai vazut vreun plan de afaceri al vreunui coleg ce a depasit virsta de vorbesti?? :lol:
Afla ca la sfirsit pe ultima pagina la observatii scrie ca planul se v-a respecta intocmai pe perioada derularii :!:

Mariane,eu am citat sursa....in rest,multe se spuneeee- putine se fac :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Jean Valjean » 30 Sep 2013, 22:02

proapis13 scrie:Ultimul zvon este ca pt instalerea micului fermier ce vine cu 25 Ha de teren luat in arenda se vor da 70000 de euro
daca pe perioada derularii contractului fermierul din plus valoarea obtinuta investeste si cumpara
12,5 hectare de pamint subventia creste cu inca 50%

Ok, cand i se dau acesti bani?
Eu, baiat de la oras, insurat la sat si mutat acolo, ma apuc sa arendez 25 ha de teren. Ca masura se numeste "instalare".
Cand primesc banii astia ? Ca daca nu-i primesc in timp util, sa ar, discuiesc si sa seman 50 de pogoane nu e chiar pentru buzunarul oricui.
Si din cate stiu eu 70000 e suma maxima, pentru 25 ha nu primesti atata.

proapis13 scrie:In apicultura sunt deja create bazele legale pt infiintarea cooperativelor apicole
din 2014 se zvoneste ca fondurile consistente vor merge acolo si e vba despre zeci de mii de euro
proiectele de lege sunt prin sertare si asteapta OK-ul insa acesta asteapta la rindul sau deblocarea de fonduri

Ei uite ca usor-usor incepem sa deslusim prin bezna.
Ce vrea sa insemne asta, ce se intelege prin cooperativa agricola ?
Tot un fel de asociatie, asa cum e ea inteleasa acum (platesti cotizatie si primesti niste hartii, eventual ti se mai scoate ochii cu frimituri de la PNA)? Sau incepe si apicultorul sa aiba un beneficiu concret, substantial, palpabil sau cum vrei sa-i mai spui?
Jean Valjean

Mesajde proapis13 » 01 Oct 2013, 11:27

Jean Valjean scrie:Pai....stau toata ziua pe net, dar nu gasesc informatia asta care zici este la un click distanta.

Cauta si vei gasi
http://www.mediafax.ro/cultura-media/so ... w-11423139
Ministrul Agriculturii: Vrem să deschidem unele măsuri din PNDR mai devreme decât este stabilit în calendar - Video conferinta
proapis13

Mesajde duma » 02 Oct 2013, 00:30

Dragos2006 scrie:Pentru mine acesta este viitorul apiculturii : fiul meu Stefan . cat timp stiu ca cineva imi calca pe urme mi se rupe de banii europeni . Inutil ai averi daca in urma nu lasi nimic.

Salutare! Am citi acest topic cap coada dar totuși pentru mine părerea ta parca ma încălzit mai mult decât bani europeni care pana sa ajungă în buzunarele si stupinele marilor apicultori mai zac prin conturile " sfinților " , si daca nu uita vor mai scapa ceva din ei si noua. Si eu sper același lucru sa îmi calce pe urme măcar în apicultura!
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 02 Oct 2013, 00:47

ovidiu_78 scrie:Degeaba ne facem noi planuri,urmasi,etc,caci nici maine nu stim ce va fi,dar pe viitor atunci?!?

Încrederea și devotamentul in credință și în Dumnezeu ne face ziua de mâine și mai frumoasă, daca credem si persevera si cerem.... Primim! Ii acest an am marcat prima matca din viața mea, fără mentor lângă mine duar cu credință ca voi reuși.....am reușit să o marchez.... După ce realizez acest lucru mă laud pe forum pentru reușită mea si primesc un răspuns la mesajul meu in care sunt atenționat sa mă pregătesc cu alta matca ca am marcato înainte de imperechere ceea ce nu se face ( am învățat acest lucru la anul nu mai fac ;) ) ...........dar citând răspunsul si realizând de gafa făcută m-am rugat si ce sa crezi....este cea mai productiva matca nici la data de 01.10.2013 nu se oprește din ouat 8-) .
Sănătate!
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde kamy » 02 Oct 2013, 06:53

Dragos2006 scrie:Cei care merita sunt cei cate inteleg ca albina este o nobila fiinta care iti va da foarte mult doar daca pur si simplu o iubesti.
Pleava sunt cei care au crezut ca albinaritul este o rampa spre venituri mari si facile fara a tine cont si de albina.

Finule aca va fi pintre cei care vor ramane ,,pleava,, ar putea fi sufocata de impozite !o masura inteleapta ar fi impartirea subventiei pe cap de familie de albine reala dar cei care ar trebui sa vorbeasca sant cu gura plina de miere din pna-uri,hai injere pazitor te invit sa iei apararaea celor ,,multi si prosti,,care n-au timp si chef sa umble sau sa se umileasca sa ia un ban din penea?!sau mai nou si ingerii sant de partea ,,celui mai puternic,,
kamy

Mesajde Jean Valjean » 03 Oct 2013, 12:11

Deci pana acum stim ca vor continua masurile 121, 123 si eventual 112 si dispare 141.
Dar apare Ferma de familie.
Masura 121 este de cofinantare. Masura 123 se adreseaza fermelor deja existente.
Ferma de familie este pentru start-up-uri si dezvoltare, dar apicultura nu este acceptata.
Deci pentru apicultura deocamdata avem masura 121 si 112.
Jean Valjean

Mesajde filip » 04 Oct 2013, 09:56

Intreb si eu ca un novice in ale apiculturii.Cum se explica faptul ca unii apicultori ce au accesat Fonduri UE nu au un gram de miere vanduta in piata catre procesatori ori particulari?
Da e bine ca se toaca banii UE fara a ramane nimic in urma.
filip

Mesajde proapis13 » 04 Oct 2013, 10:24

Ce scrii tu este anormal si iata de ce
Conf planului de afaceri in fiecare an ai obligatia sa faci dovada comercializarii mierii catre procesatori,asociatii apicole sau unitati de colectare a mierii
Nefacind dovada comercializarii mierii automat nu mai esti eligibil pt urmatoarea transa de plata iar cererea v-a fi respinsa
proapis13

Mesajde topy » 04 Oct 2013, 16:11

filip scrie:Intreb si eu ca un novice in ale apiculturii.Cum se explica faptul ca unii apicultori ce au accesat Fonduri UE nu au un gram de miere vanduta in piata catre procesatori ori particulari?

sunt si care vand.....dupa ce o cumpara de la mine ....ca sa aiba acte :)

Jean Valjean scrie:Pai tocmai asta este problema mea, ca stau toata ziua pe net, dar nu gasesc informatia asta care zici este la un click distanta.
Urmaresc orice emisiune agricola prind la televizor, aud de mii de euro, dar nu mi se spun conditiile.
):

de exemplu cica s-a votat pt camerele agricole. acum vreo luna....a avut si aca reprezentanti...„informatia” a fost la un click distanta.... :)

stefan e viitorul nu ue!
topy

Mesajde dorindafi » 04 Oct 2013, 21:03

filip scrie:Intreb si eu ca un novice in ale apiculturii.Cum se explica faptul ca unii apicultori ce au accesat Fonduri UE nu au un gram de miere vanduta in piata catre procesatori ori particulari?

colegu , de plan de afaceri, de facturi ai auzit ?
sa nu crezi ca tot ce zboara e shi domestic
dorindafi

Mesajde filip » 04 Dec 2013, 14:00

http://www.wall-street.ro/articol/Econo ... opene.html
Nu va dura mult si o sa vedeti si in apicultura cazuri reale.
filip

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA