Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Adapatori pt albine

Mesajde ignatov andrei » 03 Oct 2013, 22:11

Un lighean mare de plastic, o mana de paie si... gata!
Arunci paiele si schimbi apa!
N-am vorbit... in chineza???
ignatov andrei

Mesajde proapis13 » 04 Oct 2013, 08:36

Sursa de inspiratie
salve :D
Fişiere ataşate
317482_471112072959347_2115541401_n (Copy).jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde iunicu » 04 Oct 2013, 22:06

Tankard scrie:o rastorn inapoi in butoi,astfel apa circula si se oxigeneaza...

Irelevanta oxigenarea apei.
Atata vreme cat albina nu are branhii nu conteaza nivelul oxigenului gazos dizolvat in apa.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde ignatov andrei » 05 Oct 2013, 01:42

Sa nu ne dam dupa... ciuperca! Proapis nu a postat acea poza "pentru oxigenare", ci pentru a arata ca ROCA se umecteaza, ca pe acea roca, apa are o triectorie ascendenta, deci.... albinutele (sacagitele) vor avea posibilitatea sa-si umple gusa cu APA FILTRATA!
ignatov andrei

Mesajde Florin Dobre » 05 Oct 2013, 01:54

Improvizare la rapita: un cauciuc taiat, carpe, paie...
Fişiere ataşate
rsz_2013-04-29_154833.jpg
rsz_2013-04-29_154833.jpg (79.57 KiB) Vizualizat de 14726 ori
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde vlad » 05 Oct 2013, 05:58

Florin Dobre scrie:Improvizare la rapita: un cauciuc taiat, carpe, paie...

bun, practic , dar insuficient. cand ti se fura .... aplici varianta .... sant cu folie in care torni 2-3 galeti de apa + 1 st de rezerva intoarsa si esti sigur ca nu raman fara apa pana maine.
vlad

Mesajde gica.mosu » 05 Oct 2013, 06:05

vlad scrie:
Florin Dobre scrie:Improvizare la rapita: un cauciuc taiat, carpe, paie...

bun, practic , dar insuficient. cand ti se fura .... aplici varianta .... sant cu folie in care torni 2-3 galeti de apa + 1 st de rezerva intoarsa si esti sigur ca nu raman fara apa pana maine.

Vlad,asa fac si eu la F.S dar tre tinut cont ca,suprafata mare... evaporare pe masura :!:
Eu pun in acel caucuc 2-5 bidoane de2,5-6l cu apa fixate cu gura-n jos-SPOR!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 05 Oct 2013, 09:48

Nu-mi pun problema de furat sau evaporat. Nu las stupii fara paza iar bidonul/butoiul cu apa trebuie sa fie mereu plin.
Au fost situatii cand nu se mai vedea cauciucul de albine. Zicea unu sa nu mai pun apa, sa mai care si altii care aveau stupi in zona. Mi se rupe. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde iunicu » 05 Oct 2013, 21:05

ignatov andrei scrie:Sa nu ne dam dupa... ciuperca! Proapis nu a postat acea poza "pentru oxigenare", ci pentru a arata ca ROCA se umecteaza, ca pe acea roca, apa are o triectorie ascendenta, deci.... albinutele (sacagitele) vor avea posibilitatea sa-si umple gusa cu APA FILTRATA!

Nu la postarea lui Proapis am raspuns eu. Metoda cu pietrele este grozava dupa umila mea parere.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde CORNEL V. » 05 Oct 2013, 21:34

Varianta cu piatra e traznet...anul trecut la tei,aveam adapatori de vreo doua feluri...n-au fost interesate,la 20 m de stupina,un robinet care avea niste piatra sub el...va zic nimeni n-a mai luat apa de acolo :oops:
CORNEL V.

Mesajde echo » 16 Oct 2013, 16:45

Dar asta cum este ??/

IMG_2636.JPG

ii pui o sticla in cap si ... ai adapator. Sticla se goleste pe masura ce apa este bauta.. Folosim in stupina modelul pentru bidoane de 5 lit.

exista si pentru sticla de 0.5... 2.5 lit (da' tre' sa golesc Timisoereana inaine..) cat si pentru bidon de 3-5-8 lit, diferenta fiind data de diametrul gurii. Asta din foto este pentru bidon, cu diametru parca de 38 sau 40 mm (bidon de apa plata).
Singura "smecherie" ar fi ca bidonul/sticla sa fie din plastic (PET) mai gros, sa nu se deformeze sub proprioa greutate, mai ales ca inauntru va fi o presiune mai scazuta decat la exterior.

Osor de dus in pastoral... il umpli numai cand e aproape de golire, se minimizeaza pierderile.

Din experienta, a stat in stupina 3 ani pana acum, sub Soare si ger.. nu a crapat.. si-a scos banii..

Nu stiam de smecheria cu evitarea amplasarii pe directia de zbor. Are sens, mersi !!
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde davcosti » 16 Oct 2013, 19:08

:arrow: Le-am făcut și eu,dar când stau pe acolo și sânt călduri mari, pus un bidon care poate picura continuu toată ziua și-i udă scândura permanent!
E bine dacă suntem într-o zonă fără surse de apă râu baltă,etc... :!:
Fişiere ataşate
Adăpătoare Albine.jpg
davcosti

Mesajde un OM » 16 Oct 2013, 20:56

Ai in apropiere parau, balta rau, pe albina o doare in paispe de adapatoarea ta. Esti in camp si sursa cea mai apropiata depaseste 500 m. automat trebuie adapatoare. Dintre toate cea mai nesatisfacatoare este cauciucul taiat. Dupa ce ca dupa taiere are volumul micsorat, mai este si NEGRU. Primavara ar fi el bun, dar in miez de vara nu birui soarele. Prefer galeti de 20 de l. albe. Cu 2-3 am rezolvat problema pe cateva zile. Arunc in ele cateva bucati de polistiren si asta-i plutitorul. Cand se inverzesc din cauza algelor, le schimb. Varianta cu piatra ar fi mai buna, am acasa pe stationar, dar e "grea" cand plec.
un OM

Mesajde vlad » 17 Oct 2013, 05:40

in vara asta am folosit si eu galetile de var lavabil . puneam apa in sant si pana a doua zi disparea . m-am gandit ca o fi spart nailonul pana intr-o seara cand am ramas la ele . in timpul noptii vin la adapat animalele campului . in zilele urmatoare se golea , de la o zi la alta , doar santul , din galeti era un consum moderat.
vlad

Mesajde liviutzbogos » 17 Oct 2013, 15:19

Un adapator comun pentru cai, vaca, oi, caini si...albine :D
Fişiere ataşate
DSCN9843 (Large).JPG
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde unincepator » 17 Oct 2013, 22:18

echo scrie:Dar asta cum este ??/

IMG_2636.JPG

ii pui o sticla in cap si ... ai adapator. Sticla se goleste pe masura ce apa este bauta.. Folosim in stupina modelul pentru bidoane de 5 lit.

exista si pentru sticla de 0.5... 2.5 lit (da' tre' sa golesc Timisoereana inaine..) cat si pentru bidon de 3-5-8 lit, diferenta fiind data de diametrul gurii. Asta din foto este pentru bidon, cu diametru parca de 38 sau 40 mm (bidon de apa plata).
Singura "smecherie" ar fi ca bidonul/sticla sa fie din plastic (PET) mai gros, sa nu se deformeze sub proprioa greutate, mai ales ca inauntru va fi o presiune mai scazuta decat la exterior.

Osor de dus in pastoral... il umpli numai cand e aproape de golire, se minimizeaza pierderile.

Din experienta, a stat in stupina 3 ani pana acum, sub Soare si ger.. nu a crapat.. si-a scos banii..

Nu stiam de smecheria cu evitarea amplasarii pe directia de zbor. Are sens, mersi !!

unde se gasesc asemenea capace pentru sticle.(adapatori)?.
unincepator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR