Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Putin ajutor.va rog!

Mesajde Mariusn17 » 09 Oct 2013, 17:07

Salut,

Sunt student in an terminal,si mi-am ales sa fac proiectul de licenta pe Apicultura.M-am blocat de vreo 2 saptamani,si nu mai gasesc niste termeni.Acestia sunt :
"suflator de albine","agatator de polen" si "valva pentru miere".Am fost si la biblioteca,am cautat prin carti,insa nu gasesc nici un context cu aceste cuvinte.
Cine are habar de asa ceva,va rog sa-mi spuneti.Orice informatie este bine venita.

Multumesc,
Marius
Mariusn17

Re: Putin ajutor.va rog!

Mesajde Mircea_63 » 09 Oct 2013, 17:39

Suflator de albine= scula cu ajutorul careia se sufla albina de pe faguri, in vederea recoltarii fagurilor.
agatator de polen :? ...polenul recoltat cu ajutorul pieselor bucale este amestecat cu miere regurgitata si framantat, apoi preluat de membrele inferioare si depozitat in CORBICULE. In stup este preluat din corbicule cu ajutorul pintenului membrului mijlociu si introdus in celule. Cred ca la acel pinten se face referire.
Valva pentru miere presupun ca face referire la un simplu robinet folosit la vasele cu miere si centrifugi. Cum vezi la asta din imagine Imagine cel de jos, galben.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde proapis13 » 09 Oct 2013, 17:48

O fi vba despre colectorul de polen si daca da ai mai multe modele la adresa de mai jos
viewtopic.php?f=23&t=199&hilit=colector+de+polen#p1726
Uite si cum arata o suflanta pentru albine,sunt mai multe modele insa in principiu despre asa ceva e vba
salve :D
Fişiere ataşate
suflanta albine.jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jenica67 » 09 Oct 2013, 21:42

Suflator de albine, de fapt este construit si vandut ca suflator/aspirator de frunze si poate avea diverse forme in functie de motorul de antrenare. Valva de miere, este o traducere automata, intrucat in apicultura se numeste "canea".
jenica67

Mesajde LUCIAN AVRAM » 09 Oct 2013, 22:28

cel mai bine ar fi sa faci o vizita intr-o stupina din zona ta , atunci o sa vezi lucrurile cu alti ochi , adica o sa intelegi mult mai bine , ce inseamna albina ;)
pune la avatar zona de unde esti si poate se gaseste cineva de pe forum sa te ajute , pe acest forum sunt stupari din toata tara :)
LUCIAN AVRAM

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE