Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

bait pentru pastrame

Mesajde CATALIN » 13 Oct 2013, 10:29

colegi care stiti cum se prepara pastama de oaie?
sau baituri in care sa bagam carnea :
oaie vita porc pui....
astept diferite pareri se apropie turta lu fiemea si vreau pana atunci sa le si experimentez
v-as ruga sa postati retete pe care le practicati nu copiate.... ;)
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Re: bait pentru pastrame

Mesajde dorindafi » 13 Oct 2013, 13:39

vino la mine cu ovina shi fi sigur ca vei invatza :lol:
la oaie : scotzi oasele [ shirul spinarii , coastele shi piciorele pina la inchieietura ] pe partea interiora
aroma : sare, vegeta shi stropita cu vin ori bere . dar asta nu-i o regula . depinde de preferintzele fiecaruia
e bine ca innainte de a fi pusa deasupra jarului sa fie lasata la macerat cu condimentele preferate citeva ore
dorindafi

Mesajde CATALIN » 15 Oct 2013, 06:15

nene la novaci cunosc baiatul ala de are cofetaria aia langa pantade o ia spre ranca si mai stiu patronul de la pensiunea ela cred ala de are 2 fete si e mare bastan p acolo la aia am mancat reteta spusa de dumneata si e bunicica
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde sd63 » 15 Noi 2013, 20:45

dragi colegi nu va pot garanta reteta lui dorin,nu am gustat deloc desi m-am tot autoinvitat,oi are cu siguranta dar pastrama tine doar pt el.... :lol:
sd63

Mesajde iunicu » 15 Noi 2013, 22:28

Sare cimbru si usturoi pisat. Se maseaza bine carnea cu condimentele numite si se lasa 3-4 zile la dospit in beci inghesuite intr-o oala acoperita. Se scot la vant inca 2 zile si inca o zi la afumat. Pe urma depozitezi marfa in congelator pana in ajunul gratarului.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE