Trantorul@ scrie:balu scrie:O observatie, la unele roiuri, mai slabe, au lasat celule goale in fata pina aproape sus, partea din spate a ramelor e plina pina jos, vor trebui saa mearga doar orizontal pe rama, asa erau cu ceva timp in urma, mai vedem
Eu am patit la unele familii bune urmatorul fenomen , au descapacit mai bine de jumatate de rama de miere capacita si au mutat-o in jumatatea din spate a ramei care a devenit plina din lat in lat , iar jumatatea din fata au lasat-o goala din lat in lat si nu doar o rama doar laterale au ramas full ca asa erau![]()
![]()
nici nu apuca ianuarie familiile alea care au facut chestia asta , si ia si carpeste din nou si pune una hais si una cea ca de unde alte rame pline .... si or ierna cum so nimeri ......
Chestia cu distantarea ramelor si ingrosarea coroanelor si sa intre cat mai multa albina pe interval o faceam si io pana in urma cu 2 ani ( nu toate familiile fac chestia asta cu ingrosatul) primavara nu le poti apropia cind vrei si iar le lungesc , artificii , artificii si iar artificii.
Da, am patit si eu faza cu mutatul mierii capacite...