Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pomii Fructiferi

Mesajde lucky5strike » 10 Apr 2013, 21:57

Eu am caisul inflorit de pe 7 aprilie, dar ieri partial, si azi integral a putut fi cercetat de albine. Corcodusii mai au circa doua zile.

Restul pomilor nu se intrevad prea curand.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Liviu Sarbu » 11 Apr 2013, 22:21

Multumesc Cristi.
Singurele insecticide din tabel care nu sunt toxice pentru albine sunt mospilan si calipso. Decis este toxic, dar se poate folosi daca esti atent sa nu ai flori pe sub pomi si bineinteles nu stropesti albinele. Sinoratox este foarte toxic dar poate fi folosit in aceleasi conditii. Fury si sinoratox, desi toxice au si o actiune repelenta. Albinele evita zona tratata. Eu caut o cale de mijloc, fac tratamente fitosanitare la pomi, dar cu atentie sa nu omor albinele. Mai tin seama sa am o pauza suficienta de la ultimul tratament pana la recoltat.
Liviu Sarbu

Mesajde jhoin » 12 Iun 2013, 23:15

cei care mai doresc detalii despre pomi fructiferi puteti intra pe http://jhoin.sunphoto.ro Liviu Sarbu sunteti din Oradea ca si mine , aveti livezi prin zona ?
jhoin

Mesajde davcosti » 29 Iun 2013, 09:58

AM și eu vreo 45 de pomi - puși altoiți de vreo trei patru și cinci ani! I-am stropit în fiecare an înainte de înmugurire cu funcicid-Confidor și peste vară cu deltim+decis împreună și zeamă bordeleză.Singura problemă care o am și am citit aici...spunea Liviu Sârbu cu Champion 50wt este cred, focul bacterian la Gutui-Pleacă frumos în fiecare an și sfârșește așa ca-n poză,fără nimic. Așa e cam la toți vecinii. O să încerc la anul să schimb unele din tratamente.
Ați pățit careva la fel și ați reușit până la urmă să salvați gutuil, în practică?
Fişiere ataşate
GUTUI-Afectat.jpg
davcosti

Mesajde stefanmadalin » 29 Iun 2013, 10:11

Incearca tratament curativ cu strptomicina.
http://www.horticultorul.ro/insecte-bol ... amylovora/
stefanmadalin

Mesajde ves.lucian.zabrani » 29 Iun 2013, 21:22

din cate stiu impotriva focului bacterian se foloseste si fungicidul numit ALIEYTTE !!! substanta activa in acest fungicid este FOSETILUL DE ALUMINIU !!!
mai intreaba si pe altii !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde pin » 10 Iul 2013, 09:46

davcosti scrie:AM și eu vreo 45 de pomi - puși altoiți de vreo trei patru și cinci ani! I-am stropit în fiecare an înainte de înmugurire cu funcicid-Confidor și peste vară cu deltim+decis împreună și zeamă bordeleză.Singura problemă care o am și am citit aici...spunea Liviu Sârbu cu Champion 50wt este cred, focul bacterian la Gutui-Pleacă frumos în fiecare an și sfârșește așa ca-n poză,fără nimic. Așa e cam la toți vecinii. O să încerc la anul să schimb unele din tratamente.
Ați pățit careva la fel și ați reușit până la urmă să salvați gutuil, în practică?

Stropirea nu trebuie s-o faci doar inainte de inmugurire, mai ales daca vecinii au aceeasi problema.
pin

Mesajde Liviu Sarbu » 20 Oct 2013, 17:25

Mar columnar:
Fişiere ataşate
Columnar 2.JPG
Liviu Sarbu

Mesajde Liviu Sarbu » 20 Oct 2013, 17:28

Doi meri columnari, Telamon si Tuscana, altoiti in aceasi radacina: Datorita faptului ca portaltoiul este foarte viguros au ramificat, desi nu le sta in caracter sa faca asta.
Fişiere ataşate
Columnar 1.JPG
Liviu Sarbu

Mesajde Liviu Sarbu » 20 Oct 2013, 17:40

La acesti meri fructele au fost rarite manual:
Fişiere ataşate
Golden Delicios 3.JPG
Liviu Sarbu

Mesajde Liviu Sarbu » 20 Oct 2013, 17:42

Ionagold
Fişiere ataşate
Ionagold 2.JPG
Liviu Sarbu

Mesajde Liviu Sarbu » 20 Oct 2013, 17:43

Rebela
Fişiere ataşate
Rebela 2  .JPG
Liviu Sarbu

Mesajde Liviu Sarbu » 20 Oct 2013, 17:44

Robiete
Fişiere ataşate
Robiete 3.JPG
Liviu Sarbu

Mesajde catalinas » 21 Oct 2013, 12:14

ce substante folositi contra atacurilor de iepuri?
sau cum inveliti pomii contra rozatoarelor?
catalinas

Mesajde delorin I » 21 Oct 2013, 12:48

Frumos ce vad domnule Sirbu! Sunteti colectionar de soiuri? :) Imi aduc aminte ca acum cateva zile colegul Ovidiu 78 a pus cred pe pagina colegului Zabrani o fotografie dupa copacul unui englez ce altoise in ceva ani- vreo 40 cred, cateva sute de soiuri pe un portaltoi! :) Sincer si eu sunt pasionat de cultura marului si incerc sa adun la un loc cat mai multe soiuri! Si eu sunt printre cei ce considera ca o gradina adevarata trebuie sa fie o copie a gradinii Paradisului! Sa ai de toate! (chiar si cele 4 rauri daca se poate:) ) Acum incerc sa cumpar niste soiuri dezvoltate de cei de la ICDP Iasi! E drept fata de alte pepiniere sunt cam piperati- 20 de ron pomul! Dar au niste soiuri deosebite! Soiul Ciprian sau Voinea de pilda! Aveti informatii despre pomii dezvoltati candva cu ani in urma de cei de la Radauti? Au avut 2 soiuri de mar deosebite dintre care unul s-a intitulat chiar Radauti!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Cristina-Irina » 21 Oct 2013, 22:04

davcosti scrie:AM și eu vreo 45 de pomi - puși altoiți de vreo trei patru și cinci ani! I-am stropit în fiecare an înainte de înmugurire cu funcicid-Confidor și peste vară cu deltim+decis împreună și zeamă bordeleză.Singura problemă care o am și am citit aici...spunea Liviu Sârbu cu Champion 50wt este cred, focul bacterian la Gutui-Pleacă frumos în fiecare an și sfârșește așa ca-n poză,fără nimic. Așa e cam la toți vecinii. O să încerc la anul să schimb unele din tratamente.

Am avut si eu aceasta problema si un horticultor mi-a spus ca ar fi focul bacterian si ca ar trebui sa-i stropesc cu un preparat care are ca substanta activa fosetil de aluminiu (Aliette). I-am urmat sfatul si a functionat.
Cristina-Irina

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI