Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

MIERE DE IMPORT , MOCA

Mesajde LUCIAN AVRAM » 10 Oct 2013, 21:42

LUCIAN AVRAM

Re: MIERE DE IMPORT , MOCA

Mesajde ionut vlv » 11 Oct 2013, 20:26

daca obligau fiecare apicultor sa predea 5kg la stat cu 13lei/kg era toata lumea fericita mai putin 3-4 jmecheri care nu si-ar mai fi indulcit buzunarele pe interior.
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde Mircea_63 » 11 Oct 2013, 21:01

Intr-o tara libera si stat democrat, chestia asta cu "obligat" si pret impus nu este posibila. Apoi...APIA a organizat o licitatie. Ne place sau nu, se pare ca nimeni din Romania nu a oferit un pret atat de bun ca bulgarii. Asa ca acum nu e corect sa comenteze cineva pe tema asta.

Oricat de revoltati ar fi apicultorii acum, daca licitatia a fost corecta, astea sunt regulile. In schimb, daca produsul este falsificat sau nu indeplineste specificatiile, furnizorul e bun de plata. Te pomenesti ca pana la urma nu scrie in contract ca mierea trebuie sa fie facuta de albine din nectarul florilor si dupa lege nici macar nu li se poate reprosa bulgarilor ceva. :lol: Le-au vandut ce au cerut. :shock:

Pentru prosti exista si excrocherii legale. Uite, de exemplu dau un anunt undeva pe net: "Contra sumei de (pret vechi) 50 lei, pret nou...profitati acum de oferta... 40 lei, va trimt metoda mea de facut bani -GARANTAT- pe net. Veti primi dovada ca functioneaza, odata cu livrarea metodei. Metoda vă va fi furnizata in decurs de 20 de zile. Daca metoda nu functioneaza ma oblig sa va returnez dublul sumei platite de d-vstra."
Apoi metoda: "Faceti ca mine.Punct." :lol:
In momentul in care ai platit chiar tu ai dovedit ca functioneaza. ;) Livrarea dupa 20 de zile are simplul scop de a-mi asigura timp sa prind cat mai multi fraieri...pardon, clienti. N-am incalcat nicio lege si am livrat ce am promis! :roll:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde CristiTm » 12 Oct 2013, 09:46

am citit si eu ce prosteala ieftina si be banii multi saraci oameni se mai si bucura ca capata miere, eu am vrut sa dau o galeata de 25 de kg la un azil de copii dar intentia mea versus idiotii de la administratie cale lunga parca le-am cerut eu ceva nu le-am oferit.
CristiTm

Mesajde filip » 13 Oct 2013, 13:41

filip

Mesajde Ioan Guist » 13 Oct 2013, 14:27

Intamplarea face sa cunosc bine aceasta "afacere".Am fost sunat sa dam un pret pe 250 g ambalat.Am dat o oferta de ...sub pret de achizitie .
Ce s-a livrat catre cei nevoiasi este la limita legii.
Am avut o explicatie catre beneficiar , cu referire la pret vs calitate si costurile ce sunt implicate.
A cumparat in cunostinta de cauza, ceea ce a si livrat.Importanta era diferenta de pret intre ce se achizitioneaza si ce se deconteaza.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde filip » 13 Oct 2013, 14:57

Re: Sirop de porumb…
« Răspuns #109 : Azi la 13:08:40 »CitatModificăEliminăDesparte SubiectulCitat din: dumitriu din Azi la 13:06:17
Citat din: Kiwi Bee din Ianuarie 06, 2012, 21:43:04
As intreba si eu daca se poate depista apiinvertul in miere.Adica, daca apicultorul a administrat apiinvert albinelor la greu in pastoral asa cum spune Filip??? Daca da, cum se poate depista? De ce? Ce contine apiinvertul de poate fi depistat???…. caci trece prin gura albinei!!!!

In Germania se administreaza Apiinvert de foarte multi ani.Atat timp cat Apiinvert-ul este trecut prin gusa albinei nu sunt probleme in refuzul mierii obtinute, nici la export, nici in Romania.
Din cate stiu eu, au fost cazuri in care unii apicultori s-au “grabit” si nu au mai trecut siropul prin gusa albinei, ci pur si simplu l-au amestecat cu miere.In acest caz au o problema cu “mierea” obtinuta.

ASTA E STIREA ANULUI.
Deci Apiinvertul daca trece prin gusa albinei e MIERE
Dar sunt baieti care nu au destule guse si astfel apare falsul.
Sa va fie rusine ,pentru faptul ca puteti gandi asa!
Asta e strigator la cer.

Sa fii subventionat sa falsifici mierea.
Alo,DNA,se aude????????????????????????
Cat de actual e raspunsul dat de Dumitriu reprezentant vanzari Agrana. :D :D :D
In Germania se administreaza Apiinvert de foarte multi ani.Atat timp cat Apiinvert-ul este trecut prin gusa albinei nu sunt probleme in refuzul mierii obtinute, nici la export, nici in Romania.
Din cate stiu eu, au fost cazuri in care unii apicultori s-au “grabit” si nu au mai trecut siropul prin gusa albinei, ci pur si simplu l-au amestecat cu miere.In acest caz au o problema cu “mierea” obtinuta.
filip

Mesajde filip » 21 Oct 2013, 18:44

Vă rog.
Interpelare in Camera Deputatilor 15 oct 2013

Domnul Sorin-Avram Iacoban:

Mulţumesc foarte mult, domnule preşedinte.

Am să fac în aşa fel încât să fiu penultimul, şi nu ultimul.

Cu îngăduinţa dumneavoastră am să fac o declaraţie politică, şi anume, "Ursul carpatin şi-a schimbat meniul: siropul de glucoză".

În sfârşit, suntem pe locul întâi în Europa!!! Nu este o glumă, într-adevăr suntem lideri în Uniunea Europeană la importul de sirop de glucoză, iar responsabilă de acest lucru este Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură care a plătit pentru 750 de tone de miere ambalată în recipiente de plastic de 0,250 kg un preţ de aproximativ 2,2 milioane euro la care se mai adaugă 32.339,74 euro cheltuieli de transport pe teritoriul României, produs cumpărat în cadrul Programului European de ajutorare cu alimente a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici.

După ce nu cu puţin timp în urmă aceeaşi agenţie a cumpărat ulei de 16 milioane de euro de la ARGUS şi mălai şi zahăr de 15 milioane de euro de la ROMPAN şi ATIFCO, achiziţii care au dus la arestarea Directorului General adjunct al APIA, Aurel Pană, pentru luare de mită inclusă în preţ, APIA s-a gândit să îndulcească traiul nevoiaşilor din România cu sirop de glucoză importat din Bulgaria, la un preţ de 13,2 lei/kg, deşi un kg de miere polifloră autentică, achiziţionat din România, cu toate taxele incluse ar ajunge la un preţ de sub 11 lei/ kg.

Am avut curiozitatea să mă uit pe preţul pe care îl plăteşte APICOLA Iaşi pentru produsul "miere polifloră" producătorilor şi am văzut că pentru anul 2013 preţul variază undeva între 8,5 şi 9 lei/kg. Şi uite aşa este firesc să ne întrebăm de ce APIA a preferat să achiziţioneze sirop de glucoză la 13,2 lei kilogramul, în detrimentul unui produs autentic românesc, cu o valoare de achiziţie mult mai mică, de aproximativ 9 lei kilogramul.

Analizând puţin situaţia am văzut că firma care a câştigat licitaţia, ATIFCO FINE FOOD, este un client fidel al APIA furnizând an de an bulion, mazăre, zahăr în valoare de milioane de euro, deşi societatea are ca domeniu de activitate fabricarea produselor de morărit. Când ştii că România beneficiază de circa 60,7 milioane de euro fonduri comunitare pentru furnizarea produselor esenţiale persoanelor defavorizate, cu siguranţă că încerci "să te reprofilezi".

Problema, dragi colegi, nu este la societatea ATIFCO, ci la APIA care, trecând peste raţiunile economice ale problemei, prin activitatea sa neglijentă ar fi putut să cauzeze o problemă de sănătate publică în România. Conform analizelor "lotului de miere" bulgăresc, concentraţia HMF este de 5 ori mai mare decât cea normală şi ţinând cont că HMF-ul este un component care se formează atunci când fructoza se degradează, deci un component cancerigen, ne putem da seama de nenorocirea care era să se abată asupra bieţilor oameni care au sperat că ajutorul de la Uniunea Europeană o să le mai îndulcească cât de cât traiul de zi cu zi.

Domnule ministru Daniel Constantin, în analiza de laborator al aceluiaşi sirop de glucoză scrie că produsul nu prezintă activitate enzimatică, adică nu a trecut prin guşa albinei. Atunci, despre ce miere de albine, produs autentic, este vorba? Mai mult, se pare că compoziţia produsului era doar un amestec de glucoză, zahăr, tocătură de scaieţi, praf de porumb şi gelatină. Nu în ultimul rând, pe ambalajul respectivei cutii, firma bulgărească OBERON-XLTD a trecut următoarele valori: proteine 0 g, lipide 0 g, glucide 78 g. Nu putem înghite minciuna cum că preţul de achiziţie pentru "tunul" din 8 august este cel mai mic oferit de către participanţi atâta timp cât am arătat că pe piaţa internă, un produs similar, dar autentic, este cu 4 lei mai ieftin.

Probleme apar şi la licitaţia de desemnare a câştigătorului contractului. Nu este normal ca singurele criterii care duc la stabilirea câştigătorului să fie oferta de prezentare şi preţul, fără să se impună analize minime de conformitate a produsului! Chiar dacă procedura de înscriere este una uşoară, putându-se înscrie, pe internet, orice producător şi comerciant din Uniunea Europeană, este de neconceput ca în caietul de sarcini să nu existe condiţii de autenticitate a produsului, condiţii de valoare nutriţională a produsului sau condiţii de conformitate a produsului.

Cum este posibil să achiziţionăm un produs cancerigen din Bulgaria, când ţara noastră a ajuns în anul 2011, cu cele 1,2 milioane de familii de albine, pe locul 4 în Europa şi cu cele peste 20.000 de tone de miere produse, tot pe acelaşi loc 4, fiind întrecută doar de Germania, Franţa şi Ungaria. Mai mult, alături de Spania, Germania, Franţa şi Ungaria suntem în top 5 în Europa la produse apicole şi top 3 în Europa la produsul miere de salcâm.

Cum este posibil, domnule ministru Daniel Constantin, să importăm sirop de glucoză din Bulgaria ţinând cont că producţia noastră de miere merge aproximativ 55-60% la export şi că aproximativ jumătate din mierea de albine produsă este miere polifloră, adică tocmai produsul vizat de APIA? Nu v-aţi pus întrebări cu privire la preţul de 13,2 lei/kg propus de exportatorul bulgar, ştiind că Plamen Ivanov, preşedintele Uniunii Apicultorilor din Bulgaria, a declarat recent că preţul unui kilogram de miere organică, în Bulgaria, este de 11- 12 euro/kg, un preţ dublu faţă de "mierea obişnuită", ducând la concluzia că preţul pentru această miere de tipul celei achiziţionate este undeva la 6 euro/kg adică aproximativ 25 lei/kg?

Ceea ce este trist, domnule ministru, este faptul că prin neglijenţa şi incapacitatea managerială de care dau dovadă unii angajaţi ai statului, riscăm să îmbolnăvim populaţia de cancer în urma consumului unui produs care, autentic fiind, ar trebui să prevină această boală şi să constituie un tratament adjuvant în tratarea unor boli foarte periculoase, ca bolile autoimune şi anemiile.

Nu este posibil ca în cazul achiziţiei de miere de albine importatorul să nu fie obligat să facă teste, ci doar să verifice consistenţa, mirosul şi aspectul. De asemenea, este incredibilă declaraţia domnului Cătălin Şaia, reprezentantul firmei distribuitoare: "Nu am cerut indicii de falsificare. În caietul de sarcini nu ni s-au cerut".

Dragi colegi,

Pe mesele românilor se află în acest moment 6 tone de sirop industrial, prin grija APIA, sirop autointitulat miere de albine polifloră. Nici nu este de mirare faptul că suntem pe ultimele locuri în Europa la consumul de miere de albine, aproximativ 450 g/an/locuitor, faţă de Germania - 2,2 kg/an/locuitor, Olanda şi Belgia - 1,5 kg/an/locuitor, şi Norvegia - 2,5 kg/an/locuitor (Norvegia este o ţară care nu creşte albine).

Ministerul Agriculturii, în loc să facă lobby pentru produsul autentic românesc, preferă să îmbogăţească conturile unor firme obscure din străinătate. Astfel, conform Uniunii Apicultorilor din România mierea ungurească de aceeaşi calitate primeşte cel puţin 10 cenţi în plus faţă de mierea românească, tocmai pentru că statul maghiar a dezvoltat o strategie reuşită de marketing comercial pentru a întări încrederea consumatorului european în produsul propriu

Dragi colegi,

Aţi priceput probabil cum înţelege APIA să aibă grijă de sănătatea românilor. După scandalul celor 16 milioane de euro pentru achiziţia de ulei de la ARGUS, după scandalul siropului de glucoză vândut ca miere autentică polifloră, APIA ţine neapărat să continue mascarada achiziţiei de produse alimentare pentru persoanele defavorizate din România, din zecile de milioane de euro oferite în acest scop de către Comisia Europeană. Noua ţintă, borcanele cu zacuscă achiziţionate deja. Citind eticheta ingredientelor unui astfel de borcan de 400 g de zacuscă vom putea observa o concentraţie de produse care ar putea să dea peste cap orice cântar! Astfel, sunt trecute ca ingrediente următoarele: 60% vinete, 40% ardei gras sau gogoşari, 10% ceapă, 4,2% ulei, 4,7% suc de roşii, 1% sare, condimente 0,036%, un total de ingrediente de 120%, procent asemănător procentelor obţinute de PDL la secţiile de votare din străinătate la scrutinul prezidenţial din anul 2009.

Consider că, raportat la gravitatea situaţiei este totuşi necesară înfiinţarea unei Comisii de anchetă cu privire la licitaţiile organizate de APIA în ceea ce priveşte produsele alimentare esenţiale. Este inadmisibil ca prin incompetenţa şi lipsa de responsabilitate a unor funcţionari ai statului să punem în pericol sănătatea a mii de români. Tocmai din această cauză consider că o comisie de anchetă este oportună, iar cei vinovaţi de aceste comicării pe banii europeni să fie traşi la răspundere în mod negreşit.

Domnule ministru, într-adevăr, reprezint formaţiunea politică care a dat primul-ministru Guvernului din care faceţi şi dumneavoastră parte, dar am stabilit, ca şi partener de guvernare, că vom fi foarte atenţi în ceea ce priveşte cheltuirea banului public. Mai mult, consider că ar trebui evitate greşelile de acest gen, greşeli pe care le condamnam atunci când împreuna eram în opoziţie.

Vă mulţumesc foarte mult.

Deputat Sorin Iacoban, Colegiul nr.10 Iaşi.
filip

Mesajde filip » 21 Oct 2013, 18:57

Iata concluziile date de laborator"
"Domnule ministru Daniel Constantin, în analiza de laborator al aceluiaşi sirop de glucoză scrie că produsul nu prezintă activitate enzimatică, adică nu a trecut prin guşa albinei."
Deci autoritatile cer apicultorilor 1001 cerinte sa poata vinde in piata.Iar in Ro intra siropuri sub denumirea de MIERE POLIFLORA fara a fi trecut prin gusa albinei. :D :D :D
filip

Mesajde proapis13 » 21 Oct 2013, 19:14

filip scrie:...Deputat Sorin Iacoban, Colegiul nr.10 Iaşi.

Il propun pe Dl Deputat Iacoban la titlul de politicianul anului pt interpelarea de mai sus :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Aurel1959 » 21 Oct 2013, 20:03

Tot respectul pentru domnul deputat Iacoban.Cinste lui si parintilor care l-au crescut!
Mare pacat ca asemeni domniei sale, in parlament sant raritati.
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde lucky5strike » 21 Oct 2013, 20:06

Cinste lui. Trebuie facut inca mult tam-tam pe tema asta!!! :evil:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Aurel1959 » 21 Oct 2013, 21:13

Am o observatie!
Subiectul e "Miere de impotrt moca"
Nu e moca ! A fost platita de catre noi toti :o :o :o :o
Moca e pentru cei ce o primesc, dar in acelas timp e o teapa .
Ultima oară modificat de Aurel1959 pe 21 Oct 2013, 21:19, modificat 1 dată în total.
Aurel1959

Mesajde Aurel1959 » 21 Oct 2013, 21:19

Incerc sa-i transmit domnului deputat IACOBAN, felicitari si aprecierile mele personale pentru demersul domniei sale insa nu reusesc. Poate este cineva mai priceput. Eu zic ca marita.Felicitari celor ce-l cunosc si l-au votat! Avem nevoie de asfel de reprezentanti.
Sa dea Dumnezeu la cat mai multi!
Aurel1959

Mesajde filip » 23 Oct 2013, 08:18

http://www.agentia.org/anchete/doua-alb ... falsa.html

Si reversul medaliei ar trebuii sa aiba aceleasi consecinte!
filip

Mesajde filip » 23 Oct 2013, 08:41

http://www.apia.org.ro/anunturi%20PEAD/ ... 0miere.pdf
3.1. Conditii tehnice de calitate
Mierea este un produs natural obtinut de albine in exclusivitate, din nectarul florilor sau din
sucuri dulci de pe alte parti ale plantelor verzi, pe care acestea le recolteaza, le imbunatatesc cu substante
proprii, le prelucreaza intr-un mod specific si le depoziteaza in celulele fagurilor din stup sub forma de
miere.

Sa nu ne jucam cu definitia MIERII de ALBINE!
Nu orice sirop trecut prin gusa albinei e MIERE.Siropul trecut prin gusa albinei niciodata nu-i miere.Iar legea sa pedepseasca pe cei care gandesc asa.
filip

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE