Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stimulare pentru apicultorii cu experienta

Mesajde proapis13 » 11 Oct 2011, 12:28

marian sima scrie:si dupa alti autor acea substanta nu este numai in mandibula si este o extensie a ei de la mandibula in sus ..

Care sunt ceilalti autori;da o referintza unde ai citit sa me edific si eu
Pana una-alta citeshte cand ai timp ce scrie aici

http://www.proapicultura.ro/biologia_al ... dular.html

salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Adi Hodis » 11 Oct 2011, 14:21

Marianeee !!! ... eu ma pun la masa, ca mi-e foame ... de azi am trecut in meniu supa de apicultura, tocanitza de tamplarie si salata de bun simtz ... securea ti-o las tie, defapt nici nu am avut-o in maini.

Sa ai zile senine. :?
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde victor s » 11 Oct 2011, 20:18

martanul scrie:pai substanta de matca este tot un feromon din 32 de compusi din care doi foarte atractivi pt. trantori 9-orto-trans-2-decenoic si 9-hidroxi-decenoic (dupa bura si patruica)si ce nu va plac ma contrele?ca mie imi plac si pe forum si in pat! :D :D :

si tu o bere, de fapt 2 de la mine... (ti-ai dat seama ca mister goagle varianta vangheliana, mi-a fost sursa de inspiratie...)
in ceea ce privesc contrele...total de acord cu tine...! :lol: ;)
victor s

Mesajde horia_ch » 12 Oct 2011, 10:27

Întrebare: La câte din aceste întrebări ai răspunsul datorită experienţei tale? :oops:
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde gabi bee » 12 Oct 2011, 10:49

eu zic ca cele mai tari intrebari sunt cele la care nu poti gasi raspunsul in carti . cine pune astfel de intrebari si cine raspunde corect sunt demni de toata lauda ! intrebarile sa fie insa de bun simt si sa nu ajungem ca in zicala care spune ca " cel mai mare prost poate sa puna o intrebare la care nici cei mai destepti oameni nu stiu sa raspunda ". deci intrebarile sunt binevenite ! ;)
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde martanul » 12 Oct 2011, 13:53

ma pasta cu limbile sa nu o citeasca nevastamea ca ma pune pe sita :lol: :lol: :lol: :lol:
un meserias stie ce este intr-un stup fara sa-l deschida ,un amator il deschide se uita si nu stie ce-i acolo !
martanul

Mesajde horia_ch » 12 Oct 2011, 14:12

marian sima scrie::lol: Credeti ca intrebarile nu au raspuns.Va raspund la una dintre ele.Dispozitivul de masurat limba albinei poate fi facut si dintr-o cutie de chibrit,luati partea unde se aseaza paiele puneti o bucata de material (ceva drept sticla de geam sau ceva ce sa fie rigid si drept)sa fie la drept cu latura de sus a cutiei intr-o parte iar partea cealalta sa coboare in cutie (in panta ,dar nu prea abrupta) se unge acest material cu miere si se pune deasupra la toata cutia o sita ,albina vine la miere baga limba prin sita si i-a mierea pina unde ajunge apoi se masoara inaltimea de la sita pina unde mierea este luata de albina ,aparatul exista eu v-am descris unul artizanal.Intrebarile sint foarte simple si usoare,pentru moderatorul dv Adi trebuie sa fie asa un aperitiv.Uitasem ,prin sita sa nu treaca decit limba albinei(deci o sita mica).

Aparatul original este construit din material transparent, are găuri şi este calibrat. Are si o denumire, pe care, desigur, nu mi-o amintesc acum.
Sincer, mă interesa mai mult răspunsul la celelalte două întrebari, în special la cea cu întoarcerea larvei de matcă la 180 grade. Micronii oului de trântor nu mă pasionează... încă. :roll:
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde pin » 12 Oct 2011, 14:36

Teoria ca teoria dar practica ne mananca.

Scopul in care am initiat acest topic a fost sa-i incurajam pe cei cu experienta practica sa ne raspunda noua (incepatorilor) care avem numai experienta teoretica si se referea la raspunsurile date la alte subiectee din diverse sectiuni ale forumului si nu la intrebari "incuietoare" cu care incercati sa va laudati ca sunteti mai buni decat altii.

Eu apreciez la cineva dorinta de a ajuta sincer fara sa ma ia peste picior daca pun o intrebare pe care o gaseste banala.

Din raspunsurile citite de mine pe forum (inclusiv cel vechi) favoritul meu este Adi Hodis.
pin

Mesajde Adi Hodis » 12 Oct 2011, 15:09

marian sima scrie:Supa de apicultura, tocanita de timplarie ?Stii proverbul ala "Lauda de sine nu miroase a bine"...

Adica ... am altceva mai bun de facut, nu sa ma tin in contre cu tine si nici la intrebari din ... carti.

Intrebarea mea era adresata colegului FLORINELU.
Dar daca tot ai revenit printre noi ... atit am vrut sa-ti zic, sa nu reiei cearta aia veche.

In rest ... sa fii sanatos.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde proapis13 » 12 Oct 2011, 16:27

gabi bee scrie: cel mai mare prost poate sa puna o intrebare la care nici cei mai destepti oameni nu stiu sa raspunda ". ;)

Gabi bee pt cugetarea asta te trec pe lista cu prieteni
Iar cugetarea asta sa si-o treaca la avatar...cineva :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 12 Oct 2011, 17:11

marian sima scrie:Cit de destept trebuie sa fii ca sa stii ca nu exista ou de trintore?Daca nu ai stiut sa raspunzi la aceasta intrebare i-mi inchipui inteligenta ta apicola.CA sa stii albina mai poate oua dar trintori ba,este oua din care ies larve de trintore(nefecundate) dar sa nu stii ca oua de trintore nu exista ,explica mult de cunostintele tale apicole.

Daca ,,inteligentza ta apicola'' ai si citit vreodata ceva despre albine nu ceea ce ai aflat
de la babe pe marginea shantzului erai destul de inteligent sa nu intri in aceasta polemica cu mine.
Ei bine afla de la mine daca nu ai citit inca;sexul albinei si trintorelui din colonie
este hotarat de catre regina in clipa cand acel ou iese din oviduct

P.S. Am o rugaminte la tine daca se poate;incearca sa nu mai pocesti limba romana.
Ce zici, se poate ?? Daca nu-ti revizuiesti comportamentul o sa fi marginalizat
si e pacat de tine ca te vad baiat cu potentzial
proapis13

Mesajde Bee Happy » 12 Oct 2011, 18:18

marian sima scrie:Cit de destept trebuie sa fii ca sa stii ca nu exista ou de trintore?.

Trantori toti, oua ar face.
Cu tubul cel are intre crace.
Dar le e lene sa se screme
Sa nu plezneste, ei se teme. :mrgreen:
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde mircea » 12 Oct 2011, 18:54

Sima
Am aflat ca esti un geniu neanteles ...
Am aflat ca esti mai apicultor, decat toti apicultorii din Romania...
Am aflat despre dispozitive minune de masurat limba la albine...
Am aflat de trantorii cei smecheri... cu stimirig dublu.
Urmeaza sa mai aflam despre corbul de 100 de ani , care intre timp a invatat sa vorbeasca ca noi oamenii....

Ai un talent fantastic de a improsca cu vitriol, oameni, idei..etc. Mereu pus pe cearta, mereu cu "momitele" umflate...
Considera mesajul asta un prim si ultim avertisment.

LE : Am uitat...Dupa ce inevitabilul o sa se intample , fuguta ...fuguta pe alte forumuri si te plange. Musai ! ;)
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde alt stupar » 12 Oct 2011, 20:23

marian sima scrie:Proapis nu a-i citit tu ziare cite carti apicole a-m citit eu. Puteti sa ma banati nu ma deranjeaza chiar va rog. 8-)

Hasta la vista, baby !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde proapis13 » 12 Oct 2011, 20:30

marian sima scrie:Proapis nu a-i citit tu ziare cite carti apicole a-m citit eu

TU nici macar nu ai citit ....cate am inceput eu sa uit :lol:
proapis13

Mesajde victor s » 12 Oct 2011, 20:33

marian sima scrie:sa puna moderatorul o intrebare si apiculturi destepti sa o copieze de pe net,

mariane, te-am deranjat cu ceva vreodata? nu te cunosc (nici nu mi-as dori) dar te intreb ce tot ai cu absolut toata lumea de pe forum?
ca ai o problema cu X si Y, e problema ta batrane, dar nu mai arunca cu venin in stanga si-n dreapta !
in rest, i-ti doresc sa fii sanatos (asta numai daca va mai fi posibil vreodata !)
victor s

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE