Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde proapis13 » 25 Oct 2013, 22:51

Raspunsul este, deoarece o sa vada tot omul ca si aia care au accesat fonduri europene cat si ailalti ce nu,se supun acelorasi legi :!:
Stiu cativa ce au ales sa-si farimiteze stupinele numai sa nu intre la ,,Legea 75''' :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde lucky5strike » 25 Oct 2013, 23:15

Or avea ei un calcul, dar sa ai 3-4 pfa-uri, stampile, dsv-uri, pozitii registru... o sa mai stii cum te cheama?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde adytza » 26 Oct 2013, 21:16

stupar scrie:Ce parere avet?-Sa astept pana primesc somatie de plata cu executare silita?N-am depus delaratii de venit!

Daca ai peste 75 familii in reg. agricol si nu ai declarat la ANAF, atunci cand vor descoperi asta(se lucreaza la unificarea online ANAF-registre primarii) vei plati din urma tot inclusiv penalitati, dobanzi si amenda pentru nedeclarare.
adytza

Mesajde adytza » 26 Oct 2013, 21:27

proapis13 scrie:PFA-urile cu cod CAEN 0149 nu se incadreaza aici
Ultima somatie de plata cu executare silita mi-a venit saptamina trecuta pt 2RON
NU AM PLATIT-O deoarece le-am demonstrat ca nu trebuia sa platesc; e vba despre dubla impozitare ;)

PFA si II se incadreaza. Legea este foarte clara. De la 01 feb 2013 am fost trecuti 'prin efectul legii' (obligatoriu inclusiv si pentru cei care aveau contab. in sistem real) la impozitare la norma de venit. Avantajul este macar ca am scapat de toata birocratia cu actele contabile.In principiu mai trebuie inregistrat in RJIP doar vanzarile(incasarile). La un moment dat in lege specifica chiar ca "nu avem obligatii de inregistrari contabile" insa parerea mea este ca asta e valabil doar pt. persoanele fizice simple, adica fara PFA si II.
adytza

Mesajde talex » 27 Oct 2013, 09:27

daca dai mierea la Aca, dar nu ai stupina inregistrata, platesti impozit pe venit? Cineva mi-a zis ca ei iti dau factura si apoi fiscul il gaseste si pe cel care a vandut mierea.
Am citit paginile de mai sus, dar e destul de complicat. sunt anumite sintagme/coduri pe care nu le inteleg. anul trecut m-am dus la primarie sa fac o declaratie pe proprie raspundere cu cati stupi am, dar m-a luat o doamna la rost, unde am vatra, sa fac contract de arenda (desi e terenul socrului), sa stabilim o zi cand vor veni in inspectie. N-am inteles de ce se mai numeste declaratie pe proprie raspundere si am plecat.
talex

Mesajde dorindafi » 27 Oct 2013, 15:54

ACA este obligata sa elibereze factura , dar nu eshti obligat sa dai marfa numai la ei .
angajata primariei a avut dreptate . nu potzi fi propietar pe un bun daca acesta este pe propietatea altcuiva fara sa ai un act legal
dorindafi

Mesajde proapis13 » 27 Oct 2013, 16:21

talex scrie: N-am inteles de ce se mai numeste declaratie pe proprie raspundere si am plecat.

Functionarul public de la primarie a avut dreptate,ca tu nu ai inteles asta e alta treaba,vezi ca e info girla pe forum...
Conf legislatiei in vigoare declaratia pe propria raspundere a cam devenit fix-pix;adica nu te mai crede nimeni pe cuvint :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde talex » 27 Oct 2013, 19:09

da, am citit si paginile in legatura cu impozitarea.
1. se impoziteaza peste 75 de familii (daca ai 80 ti se impoziteaza 5)
2. norma de venit e de 40 ron pe familie, din care ti se impoziteaza 16% +5.5% =21.5
3. ar veni 8,6 ron pe familie, tot ce e peste 75 de familii

Eu sunt sub 75 la momentul asta si oricum nu mai voi duce peste 120-130 de familii. Daca legea se va pastra si peste cativa ani, un impozit de 500 de ron nu e de speriat
Pana aici am inteles.

Partea a doua. Va trebui sa fac o declaratie de venit la fisc. Sa fac eu un calcul cam cat miere scot pe stup si s-o transform in bani. Aici e problema. La o tona ar trebui sa dau cam 2000 de ron. e cam mult

De ce totusi baga sanatatea de fiecare data. Eu imi platesc singur sanatatea. Nu sunt angajat actualmente. Am venit din chirie si platesc 16% impozit si am inteles ca de 1 ianuarie 2014 se adauga 5,5 % sanatatea. Apoi la apicultura iar sanatatea. Dar eu nu beneficiez de servicii triple. Sau de trei ori mai calitative decat vecina mea care intra cam des in coma alcoolica si o interneaza. Primeste si ajutor social. Ceva e ilogic. Traim intr-0 democratie, dar mecanismele sunt comuniste.
talex

Mesajde ionel07196555 » 27 Oct 2013, 19:41

Am citit doar aici
Nu inteleg ?
Daca am predat miere la X procesator 1 tona la 9.5 ron = 9500 din astia sa mai platesc 16% + 5 si la stat
LUMINATIMA..........
ionel07196555

Mesajde adrian.vintila » 27 Oct 2013, 20:43

Lăsați prostiile ca induceți lumea în eroare. În apicultura este valabila norma de venit. Se impozitează ce depășește 75 familii de albine cu aprox 8,6 RON. Pentru cei ce nu au dat acea declarație nu cred ca se va întâmpla nimic rău pentru moment dar nici nu se justifica sa nu plătești atât timp cât acest impozit este chiar de bun simt. 8,6 RON pe familie pentru ce depășește 75 familii înseamnă 1 kg miere en-gros.
adrian.vintila

Mesajde talex » 27 Oct 2013, 20:49

cu impozitul asta ce depaseste 75 de familii, mi-am expus punctul de vedere. nu-i exagerat. eu vorbeam de celalalt. Pai e posibil sa am stupina declarata si inregistrata si sa nu depun nici o declaratie de venit?
talex

Mesajde adrian.vintila » 27 Oct 2013, 20:56

Este posibil. În mod corect acea declarație trebuie depusa. Sa nu uitam ca declarația se depune o singura data pe an dar numărul familiilor albine poate diferi de la o zi la alta.
adrian.vintila

Mesajde un OM » 27 Oct 2013, 21:03

Deocamdata nu sunt impozitate veniturile.Deocamdata.
un OM

Mesajde proapis13 » 28 Oct 2013, 08:32

ionel07196555 scrie:Am citit doar aici
Nu inteleg ?
Daca am predat miere la X procesator 1 tona la 9.5 ron = 9500 din astia sa mai platesc 16% + 5 si la stat
LUMINATIMA..........

Daca esti PFA - DA platesti :!:
16% daoar daca ai servici iar daca nu platesti si CAS-ul
daca reinvestesti acest profit NU platesti nimic;eu asa am facut
proapis13

Mesajde adrian.vintila » 28 Oct 2013, 08:36

Nu se poate aplica dubla impozitare. Apicultura nu se impoziteaza in sistem real ci la norma de venit.
adrian.vintila

Mesajde eugen. » 28 Oct 2013, 11:46

adrian.vintila scrie:Nu se poate aplica dubla impozitare. Apicultura nu se impoziteaza in sistem real ci la norma de venit.

Proapis 13 are dreptate :!:
eugen.

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA