Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Marian Manea

Mesajde jenica67 » 17 Oct 2013, 13:05

Nae, rau esti cu tine ! Fi mai intelegator ce naiba, ca toti mai gresim. :lol:
jenica67

Mesajde redoo » 30 Oct 2013, 11:17

Primarul de la mine de la tara e tare smecher....da ajutoare europene la toata lumea. Recent a venit soferul si a lasat o faina,un ulei si o cutie cu miere :D Mierea aia daca deschideai cutia mirosea a pantofi noi,foarte sintetic.Ce ma oftica la treaba asta e faptul ca toata a fost mancata de cumnata mea pe motiv ca nu e asa de dulce ca mierea dare mai era prin casa si chiar trecuse prin stup.
Fişiere ataşate
Fotografie0242.jpg
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde redoo » 30 Oct 2013, 11:36

final de octombrie...
Fişiere ataşate
Fotografie0278.jpg
Dupa ce vor trage mierea necapacita vor intra la rezerva
Fotografie0261.jpg
au chef de dezvoltare
Fotografie0236.jpg
inca mai aduc polen
Life is BEE...utiful!!!
redoo

Mesajde redoo » 30 Oct 2013, 11:44

:D am postat mai sus o patanie cu o matca pe care am pierduto si MyBees mi-a dat o matca pt orfan.Se pare ca -I place noua familie ca desi e "galbena" sa apucat sa le impresioneze si a ouat pe doua rame cat a avut loc :D
Fişiere ataşate
Fotografie0268.jpg
Fotografie0265.jpg
Fotografie0273.jpg
Sa traiesti Marian !!!!
Life is BEE...utiful!!!
redoo

Mesajde redoo » 30 Oct 2013, 11:57

inpachetare,recoltor propolis,tratament...
Fişiere ataşate
Fotografie0276.jpg
o paturica si ziare...
Fotografie0263.jpg
nu rod plasa,dar cred ca trebuia maimulta ventilatie deasupra...vom vedea la anu
Fotografie0277.jpg
20 minute pt 15 stupi...eu sunt multumit
Life is BEE...utiful!!!
redoo

Mesajde MyBees » 30 Oct 2013, 13:16

Sa o stapanesti sanatos Marian si sa faca treaba buna. Poate sa iti lase si ceva mostenitoare, cine stie... Facusem si eu ceva poze cu ea dar cred ca le-am pierdut, ca pamblecu', la transfer...

Legat de plasa aia pentru propolis, este excelenta. Uite cum arata la mine, una din cele 5 pe care mi le-ai lasat, dupa o luna(?) cat a stat pe stup. Si nu, nu e nevoie de aerisire mai mare sus, ca eu am folie peste ea.
Propolisul colectat este foarte bun, cu adaos de ceara nesemnificativ.

Imagine
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde Mircea_63 » 30 Oct 2013, 18:16

Mariane, te rog da mai multe detalii despre plasa: de unde ai achizitionat-o, pret, cand si cum ai pus-o, in cat timp a devenit buna de recoltat. Am gasit la sarbi asa ceva, dar poate ai dat de un inlocuitor eficient si ieftin. Multumesc!

La folosire varojetului eu am facut astfel: am mers in stupina cu benzile de hartie gata impregnate si gata impachetate vvvv . Am luat lampa cu arzator pe gaz (nu am oprit-o pana nu am terminat) si dupa ce am introdus varojetul pe urdinis, am aprins cu lampa. Hartia a ars foarte rapid deoarece s-a aprins pe toata lungimea.
In felul acesta totul a decurs foarte rapid. In 10-max 15 minute am terminat 20 de stupi.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde redoo » 30 Oct 2013, 18:23

Salut Mircea, plasa am luat-o de la praktiker da de pret nu mai stiu, cred ca am dat 40-50 si am avut pt 8-9 stupi si am taiat la liber fara sa tin cont de pierdere. mai iesea pt inca unu.Se vinde la metru...la standul cu plasa pt insecte,era singura de culoare alba.
Life is BEE...utiful!!!
redoo

Mesajde Mircea_63 » 30 Oct 2013, 18:27

Plastic, textil? Nu se faramiteaza cand iei propolisul?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde redoo » 30 Oct 2013, 18:40

Mircea_63 scrie:Plastic, textil? Nu se faramiteaza cand iei propolisul?

e plastic si nu se faramiteaza.la anu vreau sa pin la toti stupii.Am o familie care propolizeaza in draci si a dat si productie si vreau sa trag din ea.
Life is BEE...utiful!!!
redoo

Mesajde delorin I » 31 Oct 2013, 10:33

Salut! Ai cautat o plasa de anumite dimensiuni? Nu la lungime si latime ma refer...ci la diametrul gaurilor...Nu am cautat inca dar banuiesc ca au mai multe tipuri! Si inca ceva, cum folositi aceasta plasa! Inlaturati podisorul complet? Mie mi-au propolizat unele plasa de la podisorul de transport!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde cobi » 31 Oct 2013, 10:43

Banuiesc ca-i plasa de tantari. O puneti intr-o lada frigorifica si dupa, recoltati propolisul?
cobi

Mesajde redoo » 31 Oct 2013, 10:50

delorin I scrie:Salut! Ai cautat o plasa de anumite dimensiuni? Nu la lungime si latime ma refer...ci la diametrul gaurilor...Nu am cautat inca dar banuiesc ca au mai multe tipuri! Si inca ceva, cum folositi aceasta plasa! Inlaturati podisorul complet? Mie mi-au propolizat unele plasa de la podisorul de transport!

sincer sa fiu am cautat o plasa prin care sa nu iasa albinele peste mine in masina cand le aduceam acasa.daca le puneam in logan cu capace nu prea intrau si am zis sa mai pun ceva sub podisor,pe care-l am tot din plasa....intre timp am vazut ca propolizeaza foarte frumos si a ramas asa. :lol:
Life is BEE...utiful!!!
redoo

Mesajde nae » 31 Oct 2013, 14:48

E bun si propolisul (recoltat) dar mai bine-l lasi lor .
Pro=inainte
Polis=cetate ___ cred .
= obstacolul natural in fata ''navalitorilor'' ;inainte de insamantare celula e ''lustruita '' cu propolis , parca si in hrana larvelor de>2 zile de trantor /lucratoare .
Nu mai recoltez de 2 ani , putinul rezultat in urma toaletarii cutiilor il fac lichid(alcool 96%) si-l bag in sirop sau 30-40%(ochiometric) in apa si stropesc ramele cand largesc cuibul ...
Sau teramicina !?
nae

Mesajde Jean Valjean » 03 Noi 2013, 20:50

Mariane da' te-ai apucat de treaba, nu gluma.
Asa activitate din partea ta nu am mai intalnit pana acum. Butoaie, propolis, varojet...ei, activitate neica.
Tine-o tot asa si sa auzim numai de bine.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde lucky5strike » 20 Noi 2013, 17:38

redoo scrie:Primarul de la mine de la tara e tare smecher....da ajutoare europene la toata lumea. Recent a venit soferul si a lasat o faina,un ulei si o cutie cu miere :D Mierea aia daca deschideai cutia mirosea a pantofi noi,foarte sintetic.Ce ma oftica la treaba asta e faptul ca toata a fost mancata de cumnata mea pe motiv ca nu e asa de dulce ca mierea dare mai era prin casa si chiar trecuse prin stup.

Hopa!

Si de unde a scos primarul tau smecher mierea care mirosea "sintetic"?

N-or fi gasit in ea si... castraveciori Plevna?

:twisted:
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?