Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: MARIAN IVAN

Mesajde nae » 31 Oct 2013, 14:31

marian ivan scrie:Intra ramele de 1/1 si in partea de jos rame de 3/4. Se inchide ermetic, iar in partea de jos, in centru, punem sulf solid la ars can din doua in doua saptamani. cand e frig iarna poate si mai rar. anul acesta am ajuns la 3 dulapuri ca cel din poza. O sa pun poze si cu ele.

Sanatate maxima .
Mare grija cu afumatul ,fumul inmoaie sau topeste ceara si beleaua-i gata = nu-i din carti , din patite .
Daca stai cu ele cat mai mult in stupi si le ridici neinsamantate nu trebuie sa le mai faci fumigatie pe timp rece .Sulful si frigul natural nu omoara oul doar larva .
nae

Re: Marian Ivan

Mesajde marian ivan » 31 Oct 2013, 15:16

In vara am facut un test: am introdus rame ce aveu pe ele de la oua pana la fluturi in dulap si le-am afumat cu sulf. Spre surprinderea noastra au inlemnit toate.
marian ivan

Mesajde FLORINELU » 31 Oct 2013, 18:15

Mariane,bine ai venit pe la noi. imi place ce vad la tine si mai ales camionul a iesit misto.
FLORINELU

Mesajde nae » 31 Oct 2013, 21:11

marian ivan scrie:In vara am facut un test: am introdus rame ce aveu pe ele de la oua pana la fluturi in dulap si le-am afumat cu sulf. Spre surprinderea noastra au inlemnit toate.

Nene,iti da cu virgula ; daca spatiul este etans si dupa prima fumigatie ''inlemnesc toate'' de ce-l repeti la 14 zile ? Oul nu moare ca nu respira , inca .
nae

Mesajde marian ivan » 01 Noi 2013, 12:01

Repet tratamentul din mai multe considerente:
- prin etans eu inteleg sa nu poata intra nimic gen acvariu inchis, iar eu dupa cum a-ti vazut am facut acel raft dintr-un sifonier mai vechi pe care nu-l mai foloseam si consider ca nu am avut cum sa-l fac etans, mai raman gauri crapaturi.....
- de umblat la el umblam de cate ori aveam nevoie si deci si atunci puteau intra carcalacii;
- cel mai intemeiat motiv pt care repetam tratamentul este PREVENTIA din punctul meu de vedere;
- cand am spus ca au murit toti am spus din motiv ca la inceputul afumarii am vazut larve, panze peste celule si fluri vii. La primul control dupa afumare nu mai misca nimic, iar apoi am si repetat tratamentul astfel nemai aparnad si alti fluturi sau larve.

Nu ma indoiesc asupra faptului ca ai dreptate cu privire la oua dar prin repetarea pe care o fac cred ca am prins si ouale care trecusera apoi in stadiul de larva, de aici si mortalitatea totala la care am facut eu referire / adica dupa tratamentele efectuate nu au mai aparut fluturi de loc.
marian ivan

Mesajde marian ivan » 16 Dec 2013, 15:22

Scuze pentru perioada destul de lunga in care nu am mai intrat pe forum, dar am avut ceva probleme personale ce au aparut din senin de 2013, intradevar pt mine un devarat 13 pe final de an.
Printre picaturi am mai lucrat si pentru albinute, iar printre noutatile construite se numara un cadru pt incheiat rame si un dispozitiv pt prins foitele de ceara pe rame (lucrul desfasurat pt constructia lor, activitatea in stupina si pustiul meu au cam fost singurele activitati ce m-au putut deconecta)

O sa revin cu poze cu ceeace am construi si desfasurat in stupina.
Spor la treaba tuturor.
marian ivan

Mesajde marian ivan » 24 Dec 2013, 12:56

Am promis ca o sa revin cu poze si detalii. Asta am facut eu in weeched-ul trecut:

Din pacate nu pot sa postez nimic.
Am facut rame cu noul meu suport de rame, am facut o presa pt pus foitele pe rame si bineinteles am admirat albinutele mele care au iesit la incurat.
Cum o sa pot o sa postez tot ce am facut.
Salutare tuturor si un CRACIUN FERICIT va doresc la toti.
Fişiere ataşate
DSCN0260 (Copy).JPG
ramele incheiate
DSCN0260 (Copy).JPG (76.31 KiB) Vizualizat de 9093 ori
marian ivan

Mesajde marian ivan » 06 Ian 2014, 10:42

dispozitiv incheiat rame
Fişiere ataşate
DSCN0265 (Copy).JPG
DSCN0265 (Copy).JPG (75.67 KiB) Vizualizat de 9034 ori
marian ivan

Mesajde marian ivan » 06 Ian 2014, 10:43

bancul meu improvizat
Fişiere ataşate
DSCN0269 (Copy).JPG
DSCN0269 (Copy).JPG (73.01 KiB) Vizualizat de 9034 ori
marian ivan

Mesajde marian ivan » 06 Ian 2014, 10:45

dispozitivul meu de lipit foitele de ceara. in spatele dispozitivului se poate vedea, de culoare gri, o rasnita de cafea achizitionata de la fier vechi cu doar 50 lei, ce intentionez sa o folosesc la confectionarea zaharului pudra pentru turte.
Fişiere ataşate
DSCN0287 (Copy).JPG
DSCN0287 (Copy).JPG (72.55 KiB) Vizualizat de 9034 ori
marian ivan

Mesajde marian ivan » 06 Ian 2014, 10:48

acesta este transformatorul pt dispozitivul de lipit foitele
Fişiere ataşate
DSCN0289 (Copy).JPG
DSCN0289 (Copy).JPG (72.64 KiB) Vizualizat de 9033 ori
marian ivan

Mesajde marian ivan » 06 Ian 2014, 10:49

Si acestea sunt fele mele iesite la zbor in data de 23.12.2013
Fişiere ataşate
DSCN0276 (Copy).JPG
DSCN0276 (Copy).JPG (76.79 KiB) Vizualizat de 9031 ori
marian ivan

Mesajde marian ivan » 06 Ian 2014, 10:51

Asa arata stupii mei in periada de iarna.
Fişiere ataşate
DSCN0271 (Copy).JPG
DSCN0271 (Copy).JPG (76.38 KiB) Vizualizat de 9031 ori
marian ivan

cum procedam acum daca a inceput ponta si vine frigul

Mesajde marian ivan » 16 Ian 2014, 12:48

Deschid acest subiect deoarece am o mare nelamurire si nu prea stiu ce sa fac:
- in acest moment datorita temperaturilor ridicate unele matci au inceput ponta;
- CE TREBUIE SA FAC SAU SA NU FAC TINAND CONT DE FAPTUL CA URMEAZA TEMPERATURI SCAZUTE IN TOATA LUNA FEBRUARIE DE LA 5 GRADE ZIUA LA -9 NOAPTEA?

Multumesc.........
marian ivan

Re: cum procedam acum daca a inceput ponta si vine frigul

Mesajde BogdanU » 16 Ian 2014, 13:03

De ce nu aplici la "Incepatorii intreaba" sau la "Iernarea albinelor" decat sa deschizi topicuri noi? :)
Spor !!!
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

Re: cum procedam acum daca a inceput ponta si vine frigul

Mesajde Odey » 16 Ian 2014, 13:11

marian ivan scrie:Deschid acest subiect deoarece am o mare nelamurire si nu prea stiu ce sa fac:
- in acest moment datorita temperaturilor ridicate unele matci au inceput ponta;
- CE TREBUIE SA FAC SAU SA NU FAC TINAND CONT DE FAPTUL CA URMEAZA TEMPERATURI SCAZUTE IN TOATA LUNA FEBRUARIE DE LA 5 GRADE ZIUA LA -9 NOAPTEA?

Multumesc.........

Pei spunei matcii sa nu mai depuna oua :D glumeam:))
Si la mine tot asa s-a intamplat, vremea a prostit albinele si matca a inceput sa oua,totusi, nu poti opri matca din ouat,daca a inceput sa depuna oua automat creste si consumul de hrana(pt a incalzii mai mult stupul), eu le-am pus o turtita facuta de mine ca sa fiu sigur ca au destula hrana in cuib,avand in vedere ca a inceput sa oua,trebuie sa le asiguri hrana,liniste,si uscaciune pt a avea iernarea potrivita,eu le-am lasat si din toamna miere, nu le-am luat nici macar 1 gram.Asta e pararea mea, sper sa iti fi fost de folos.
Cadeeeeeeeeeeee!!!Da-te ma ca cade!!!
Odey

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?