cornelioandanciu scrie:Acum aproximativ o luna eram in Germania intr-o benzinarie si am mers sa-mi iau apa de la o cismea care exista in acea benzinarie si de unde se pot lua mici cantitati de apa la liber, moment in care a venit un neamt si mi-a spus ca aceea este apa germana si m-a impins , spunindu-mi sa plec de acolo.
cornelioandanciu scrie:Cand eram copil la noi la poarta au poposit niste turisti nemti, cred ca din RDG.Au cerut paine.Era seara.Mama le-a dat ultima bucata de paine pe care o aveam in casa.
Acum aproximativ o luna eram in Germania intr-o benzinarie si am mers sa-mi iau apa de la o cismea care exista in acea benzinarie si de unde se pot lua mici cantitati de apa la liber, moment in care a venit un neamt si mi-a spus ca aceea este apa germana si m-a impins , spunindu-mi sa plec de acolo.
Astia suntem noi si astia sunt altii! Nu are rost sa fim complexati in fata unora care din punct de vedere uman sunt mult sub nivelul nostru.
+Cristian IONITA scrie:hmmm .... faptul ca nu te poti pisa pe unde te trece ......
cornelioandanciu scrie:.Acea amabilitate.... este de fapt un machiavelism extrem!
Cristian IONITA scrie:hmmm .... faptul ca nu te poti pisa pe unde te trece si ca nu poti pune mana pe orice-ti place n-as privi-o ca o punere la punct .... ci coar ca o reactie fireasca la marlanie si meltenism.
State scrie:Cristian IONITA scrie:hmmm .... faptul ca nu te poti pisa pe unde te trece si ca nu poti pune mana pe orice-ti place n-as privi-o ca o punere la punct .... ci coar ca o reactie fireasca la marlanie si meltenism.
As vrea sa te vad si pe tine pe o autostrada sau chiar nationala , strangandu-ti cucul de gat.Sau chiar in oras , de ce nu ? Sa presupunem ca apare in fata ta o cafenea si te duci sa intrebi unde e toaleta. Canci ! Te uzi in pantofiori , ti-o spun eu.
![]()
Aia cu marlania ar trebui sa o traduci. Imagineaza-te pe un drum la naiba in carti si te opresti sa iei o maceasa , fiind curios ce naiba e aia. Nu-i asa ca esti marlan daca ai facut asta ? Puteai fi naiba arestat ca ai calcat in sant , in timp ce-ti intindeai mana sa o culegi.
Am dat niste exemple banale totusi.
Pe de alta parte , nu vrei sa stii ce face italianul ala fricos si educat cand vine in Romania. Sa-ti pun niste fotografii de la "vanatoare" ?Pai da , ca la noi se poate orice , nu ie ca la ei. Daca as fi numarat pachetele de tigari si servetelele aruncate pe geam in Romania , mi-ar trebui spatiu sa le scriu aici. Nu-i asa ca ei ie educati si civilizati ? Pai ie la ei acolo , ca amenda ustura si-n c*r.
Si mai sunt exemple dar degeaba cred.
Mircea_63 scrie:La ora de Limba Romana invatam ca unele adjective nu au grade de comparatie. De exemplu: perfect!
Perfectule e perfect! Nu poate fi ceva mai perfect sau mai putin perfect sau foarte perfect. Si totusi...tot la Limba Romana, la ora de Gramatica avem:
- mai mult ca perfectul!![]()
Nu stau grozav cu limbile straine, momentan ma descurc cu a mea, la nevoie ma mai ajut cu mainile...dar n-am intalnit notiunea asta decat in limba romana. Dupa stiinta mea, numai romanii pot vorbi...mai mult ca perfectul.
Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 13 vizitatori